IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кето чипс по рецепта на Кортни Кокс

2 август 2021 10 50

Ще ви трябват само три съставки

Снимка: БГНЕС/iStock

Кетогенната диета се превърна в един от най-популярните начини за отслабване през последните години. Тя е с високо съдържание на мазнини и ниско съдържание на въглехидрати и цели да постигне състояние на кетоза, което спомага за изгарянето на мазнините и премахването на излишните килограми.

Въпреки че има много рецепти, подходящи за кето режима, наскоро се натъкнахме на една, която изглежда много проста за правене и е изненадващо вкусна. На помощ ни идва Кортни Кокс, която в последно време все по-често споделя своите домашни рецепти и вдъхновява хората да застанат над печката. Най-вероятно любовта ѝ към готвенето се е зародила по време на пандемията, когато нямахме какво да правим, освен да стоим вкъщи и да мислим за различни начини за разнообразяване на ежедневието.

Във видео, споделено с последователите ѝ в Instagram, които вече са над 11 милиона, Кокс показва лесната рецепта за кето чипс, която се състои само от три съставки. Този път обаче идеята е взета от блогърката Арман Лиу, която измисля рецептата. Ако и вие сте на кето диета и искате нещо здравословно за хапване след вечеря или обяд, може да изпробвате този чипс.

А ето и съставките:

112 грама бадемово брашно

220 грама нарязана моцарела

Подправки по избор – чесън или лук на прах, червен пипер и други

За гуакамолето

Авокадо

Лайм

Сол

Кориандър

Начин на приготвяне:

Сложете бадемовото брашно и подправките в голяма купа. Разтопете моцарелата в микровълнова фурна за около минута и половина – две. Изсипете я в купата и разбъркайте добре докато се образува гъсто тесто. Прехвърлете топката тесто върху голям лист пергаментова хартия и я сплескайте. Поставете втори лист отгоре и натиснете добре.

С помощта на точилка разточете тестото до дебелина около 6 милиметра. Използвайте нож за пица, за да изрежете малки триъгълни форми. Поставете чипса върху хартия за печене и сложете в печката за около 12-15 минути или до златисто покафеняване по краищата. Оставете го да се охлади напълно.

Сервирайте с гуакамолето.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари

анонимен ( преди 1 година )
Не знам какво редакторката разбира от което, но Agleu която има канал в Ютюб (и от мои приятелки знам) сподели, че е припаднала от такава диета и е почнала да и капе косата да и се завива свят. Което диетата е вредна!!!!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар