Кетогенната диета се превърна в един от най-популярните начини за отслабване през последните години. Тя е с високо съдържание на мазнини и ниско съдържание на въглехидрати и цели да постигне състояние на кетоза, което спомага за изгарянето на мазнините и премахването на излишните килограми.
Въпреки че има много рецепти, подходящи за кето режима, наскоро се натъкнахме на една, която изглежда много проста за правене и е изненадващо вкусна. На помощ ни идва Кортни Кокс, която в последно време все по-често споделя своите домашни рецепти и вдъхновява хората да застанат над печката. Най-вероятно любовта ѝ към готвенето се е зародила по време на пандемията, когато нямахме какво да правим, освен да стоим вкъщи и да мислим за различни начини за разнообразяване на ежедневието.
Във видео, споделено с последователите ѝ в Instagram, които вече са над 11 милиона, Кокс показва лесната рецепта за кето чипс, която се състои само от три съставки. Този път обаче идеята е взета от блогърката Арман Лиу, която измисля рецептата. Ако и вие сте на кето диета и искате нещо здравословно за хапване след вечеря или обяд, може да изпробвате този чипс.
А ето и съставките:
112 грама бадемово брашно
220 грама нарязана моцарела
Подправки по избор – чесън или лук на прах, червен пипер и други
За гуакамолето
Авокадо
Лайм
Сол
Кориандър
Начин на приготвяне:
Сложете бадемовото брашно и подправките в голяма купа. Разтопете моцарелата в микровълнова фурна за около минута и половина – две. Изсипете я в купата и разбъркайте добре докато се образува гъсто тесто. Прехвърлете топката тесто върху голям лист пергаментова хартия и я сплескайте. Поставете втори лист отгоре и натиснете добре.
С помощта на точилка разточете тестото до дебелина около 6 милиметра. Използвайте нож за пица, за да изрежете малки триъгълни форми. Поставете чипса върху хартия за печене и сложете в печката за около 12-15 минути или до златисто покафеняване по краищата. Оставете го да се охлади напълно.
Сервирайте с гуакамолето.