IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кърмене на публично място: 5 звезди, за които това не е табу

4 октомври 2021 16 30

Много известни майки показват как изпомпват мляко, докато са на работа

IStockphoto

Веднага след като роди, всяка жена изпитва известен дискомфорт и ѝ трябва време, в което освен да свикне с бебето, се налага да приеме, че тялото ѝ се е променило. Макар при някои да няма ясно изразена депресия, се наблюдава друг проблем – как да заобича новите си извивки и да приеме, че кърменето извън дома не бива да е стресиращо събитие.

За много жени, а и мъже, кърменето на открито е тема табу и трябва да има повече кампании, освен Световната седмица на кърменето, които да насърчават осведомеността на хората по този въпрос.

Някои майки коментират в интернет, че са по-спокойни, когато някой, който има по-голямо дете, сподели своя опит в отглеждането. За това помагат и разказите на много известни дами от световния шоубизнес, които са откровени за своите проблеми с кърменето или нагласите към тях заради храненето на детето от гърда, при това на публично място.

Ето част от звездите, за които темата за кърменето не е табу и постовете им в социалните мрежи го доказват:

1. Елза Хоск

„Най-щастливият ден в живота ми“, написа супермоделът, качвайки първата снимка със своята дъщеричка, която се появи на бял свят на 11 септември. От тогава до сега, тя споделя много кадри с Туулики Джоан в Instagram, като сред тях има и такива, на които я кърми – у дома и на открито.

Красавицата се върна на работа сравнително бързо след раждането на бебето и поради това се наложи да го взима със себе си, като го храни в почивките.

„Майки, първи ден на снимачната площадка и вижте кой е дошъл“, написа тя, показвайки как храни дъщеря си в колата.

„Намирам за интересно количеството писма, които получавам от мъже, които се обиждат, когато публикуваш снимка за кърмене“, коментира още Елза, която не се притеснява от критиките на хората, защото за нея не е срамно да кърми детето си навън или да показва снимки на процеса в социалните мрежи.

2. Хилария Болдуин

Инструкторката по пилатес, омъжена за актьора Алек Болдуин, има пълна къща с деца. След няколко спонтанни аборта, звездата роди момченце, а след това придоби и момиченце, но този път чрез сурогатна майка. Така тя вече е горд родител на цели шест малчугана на различна възраст, което си е истинско предизвикателство.

Хилария неведнъж показва в профила си в Instagram, че може да върши няколко неща едновременно, сред които и да изпомпва кърма. Преди няколко месеца тя показа на последователите си, че без проблем храни най-малкия си син на едната гърда, а на другата похапва сладко неговата сестричка.

„Нека да ви кажа нещо, което може би вече знаете: кърменето на две бебета не е шега“, коментира Хилария.

Г-жа Болдуин не спира да споделя как се справя като многодетна майка, като със снимките, на които кърми децата си, насърчава повече майки като нея да последват примера ѝ, като не се притесняват от обвинителните погледи на околните.

3. Ейми Шумър

Наскоро комедиантката призна, че има ендометриоза, заради която се подложила на сложна операция, след която се възстановява. Няколко години тя имаше проблеми със зачеването, като в началото на март 2019 г. роди момченце след инвитро процедура.

Шегувайки се със себе си, актрисата неведнъж споделяше с какво се сблъскват майките след изписването им от болницата, като показваше колко зле изглежда заради недоспиване.

„Хора, какво ще правите довечера?“, написа един ден Ейми, показвайки как е включила помпата за кърма. По-късно тя сподели, че се е върнала на работа, но е продължила да кърми или замразява кърма за своето детенце.

Макар едни да не одобриха снимката, на която Шумър показва зърната на гърдите си, други отбелязаха, че в кадъра й няма нищо пошло, защото тя застава зад милиони жени по света, правещи същото всеки ден.

4. Манди Мур

Актрисата роди първото си дете в края на февруари 2021 г. и избра да го кърми, вместо да го храни с адаптирано мляко. Поради това се наложи да пропусне някои важни светски събития. Все пак наскоро я видяхме на червения килим на наградите „Еми“, като подготовката ѝ за него включваше хранене на детето преди грима и прическата.

Въобще, Мур е поредната знаменитост, която използва социалните мрежи, за да изтъкне колко е важно кърменето, което трябва да е на поискване, независимо от това къде се намира майката.

„Това става, когато се събудиш рано, за да се катериш“, написа звездата, споделяйки своя снимка от планината Бейкър, където наред с екипировката виждаме и нещо друго, без което тя не може – помпата за кърма.

Малко след като започна отново да работи в киното, Манди ни показа снимка от снимачната площадка на сериала This is Us, където приготвя храната на бебето.

5. Емили Ратайковски

Моделът роди син в средата на март тази година, като го кръсти Силвестър Аполо Беър. Още с представянето му, красавицата обясни, че детето ѝ само ще избере пола си, когато стане на 18 години.

„Ако изглежда така, сякаш постоянно кърмя, това е, защото само това правя“, написа откровено Ратайковски, показвайки как кърми своето момченце.

„Това е много специален момент. Наслади му се“, „Момчето ти расте доста бързо и се нуждае от повече мляко. Справяш се страхотно, мамче“, коментираха нейни последователки, поздравявайки я за смелостта да сподели толкова лични кадри.

Подобно на свои колежки, Емили също се върна на модния подиум. Дали заради нейния ген или специален режим, тя изглежда в страхотна форма. Въпреки това, младата майка не спира да окуражава жените да не се срамуват от телата си след раждането.

Отговори на най-важните въпроси, свързани с грижите за детето, бременността и ролята на родителя ще дадат утвърдени специалисти по време на есенното онлайн издание на „Форум бременност и детско здраве“, организиран от Puls.bg на 16 октомври.

Акценти във второто за годината издание на събитието ще бъдат влиянието на COVID-19 при бременност, хипофункция на щитовидната жлеза и тиреоидит на Хашимото, а гост-звезда ще бъде очарователната актриса Радина Кърджилова. Повече за останалите теми в програмата и как може да се включите в събитието научете ТУК.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари