IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Принц Уилям на 40: Празник с Кейт и спомен за Даяна

21 юни 2022 16 30

В дома на херцога ще бъде организирано двойно парти

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

На 21 юни принц Уилям отбелязва важен юбилей, навършвайки 40 години.

Израствайки пред очите на света, херцогът на Кеймбридж няма право на грешка и засега се справя отлично със задачите си. Той вече често замества кралицата на важни събития, като според мнозина анализатори, показва, че Елизабет II обмисля тронът да бъде зает именно от Уилям, а не от Чарлз след смъртта ѝ. До такъв ход може да се стигне, ако самата кралица промени начина на предаване на властта, за да прескочи сина си.

Тези съмнения се засилиха още повече преди две седмици, когато Уилям, а не Чарлз, зае централна роля по време на отбелязването на платинения юбилей на Елизабет II. По този начин кралското семейство се опитва да привлече по-младото поколение към идеята за монархия и да си осигури любовта и подкрепата на населението. „Уилям е мотивиран да покаже как ще промени нещата и ще действа по различен начин“, казва кралски експерт.

Според Паулина Макларан, все по-ясно виждаме какво е мнението на кралицата за наследяването на трона, като Чарлз по-скоро е поставен в изчакваща позиция за сметка на Уилям. Досега беше постоянно напомняно, че синът на принца на Уелс е този, който чака, но сега картинката се е променила значително.

Спомен за Даяна

И за да може да бъде по-близо до обикновените хора, херцогът на Кеймбридж участва в инициатива, вдъхновена от майка му – принцеса Даяна. Преди няколко седмици Уилям се дегизира като продавач на списания, за да продаде 32 копия от списанието The Big Issue, което се грижи за бездомните хора във Великобритания.

След това принцът посети The Passage – фондация, която се бори за прекратяване на бездомността. Мястото е много важно за Уилям, който го е посещавал заедно с принц Хари и принцеса Даяна преди 30 години. Тогава майката на момчетата е искала да им покаже как живеят бездомните и да разпали желанието им да помагат на хората в нужда.

„Бях на 11, когато за първи път посетих приют за бездомни с майка ми, която в собствения си неподражаем стил беше решена да хвърли светлина върху един пренебрегван, неразбран проблем“, пише Уилям в лично есе, публикувано в списанието. Допълва, че през последните 30 години вижда безброй проекти, които помагат на нуждаещите се, като на част от тях дори е патрон.

Уилям казва, че след като е прекарал време в разговори с хора, продаващи списание The Big Issue, е искал да отдели от времето си и да им помогне. „Исках да мина от другата страна и да видя какво е да бъдеш продавач на списания. Това наистина ми отвори очите“, разкрива принцът.

Кралската особа пише, че иска да работи за премахването на стигмата около бездомните хора и смята, че списанието The Big Issue е идеалното място за започване. „Когато говоря с човек, който живее на улицата, започвам да виждам през какви трудности трябва да премине един човек“, казва Уилям. Допълва, че човечеството трябва да работи към по-добро отношение към бездомните, за да може те да имат по-добър живот.

Двоен празник в замъка

Принц Уилям ще организира празненство в замъка Уиндзор или в Сандрингам заедно с Кейт Мидълтън, след като нейният рожден ден беше по време на пандемията и нямаше възможност да се отбележи подобаващо. Кралицата е позволила на внука си да използва един от нейните имоти за партито, на което ще присъстват приятели и роднини на семейството. Не е ясно дали Елизабет II ще присъства заради продължаващите проблеми с мобилността ѝ.

Кейт Мидълтън навърши 40 години през януари, но отбеляза повода със скромно тържество в Норфолк. Причината беше продължаващата пандемия от коронавирус. „Тя не иска да прави нищо грандиозно, защото не е в неин стил, а и ситуацията не е подходяща“, каза по онова време източник.

Празнуването на няколко рождени дни наведнъж не е новост за кралското семейство. През 2000 година в замъка Уиндзор се организира истинско парти за 18-ия рожден ден на Уилям, 50-ия рожден ден на принцеса Ан, 70-ия рожден ден на принцеса Маргарет и 40-ия рожден ден на принц Андрю.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари