IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Елизабет II оставила безценен подарък на Джордж, Шарлот и Луи

24 септември 2022 18 00

За нейните внуци и правнуци има сантиментално наследство

БГНЕС

БГНЕС

Кралица Елизабет II бе погребана в мемориалния параклис на крал Джордж VI в замъка „Уиндзор”. На траурната церемония на 19 септември присъстваха нейните близки, сред които две от децата на принца и принцесата на Уелс. Принц Джордж и принцеса Шарлот отдадоха почит към своята прабаба, която несъмнено ще помнят с добро. След като камери показаха как момиченцето се покланя и проронва сълзи за покойната кралица, британски медии писаха, че тя оставя на нея и останалите деца в двора сантиментално наследство. 

По данни на списание Hello, Елизабет II e споделила с правнуците си нещо много ценно за нея, свързано с нейното любимо място в Royal Lodge в Уиндзор. 

Къщата за игра на Елизабет II - мечта за всяко дете

Като дете Лилибет, както са я наричали, прекарвала голяма част от свободното си време в къща за кукли, построена в реален размер. Там тя и нейната сестра Маргарет обличали куклите и пиели чай заедно с тях. 

Къщата, която сякаш излиза от приказките, е подарена на Елизабет, когато тя е на 6 години. Тя я получава в знак на признателност на хората от Уелс към нейното многуважавано семейство. По-интересното е, че в нея има течаща вода, електричество, както и напълно оборудвани кухня, спалня, всекидневна и баня. 

Снимки на фотографи от 1933 г. показват как кралската наследничка позира до къщата с бели прозорци, разполагаща с дебел сламен покрив. Около нея има малка тухлена ограда и прекрасна градина, пълна със зеленина. По онова време малко са децата, които могат да се похвалят с подобно място за игра на Острова. 

Къщата за игра е от малкото подаръци, приети от кралското семейство 

По протокол всички членове на британския кралски двор нямат право да приемат подаръци от обикновените граждани. През годините те са получавали безброй, но се налагало да ги връщат. Но тъй като въпросната къща за играе е била подарена на самата Лилибет, тя успява да да я задържи и запази за идните поколения. И днес на нея могат да се наслаждават нейните внуци и правнуци. 

Принцовете Хари и Уилям, както и братовчедките им, са ползвали къщата на Елизабет II

Елизабет втора,

БГНЕС

След като двете дъщери на крал Джордж IV порастват, къщата за игра не се ползва, но не за дълго. Първородната наследница на монарха има четири деца, които с радост пуска на мястото, където е играла като малка. След това, през 80-те, нейните внуци също получават правото да ходят там. Например децата на настоящия Чарлз - Уилям и Хари, както и техните две братовчедки Беатрис и Юджийн, неведнъж са се гонили из стаите. А в наши дни идва ред щафетата да поемат принц Джордж, принцеса Шарлот, както и принц Луи. Към тях с удоволствие ще се присъединят децата на Зара Тиндал (дъщерята на принцеса Ан), както и други малчугани от известната фамилия. 

Децата на принца и принцесата на Уелс наскоро се преместиха в така нареченото Adelaide Cottage. Техният нов дом се намира само на десет минути пеша от кралската резиденция на покойния монарх в Уиндзор.

Шарлот, Луи

БГНЕС

Внучките на Елизабет II с мил спомен за нейната къщичка за игра

Принцеса Беатрис е една от първите, която споделя в интервюта, че като малка сякаш се пренасяла в сюжета на Алиса в страната на чудесата, влизайки от стая в стая във въпросната къща. Именно тя е главният инициатор за обновяването й през 20212 г.

„Баба и сестра й играели тук, докато растели и ние имахме достатъчно късмет да играем тук с братовчеди и втори братовчеди. И това е голямо семейно удоволствие“, казва тя в документалния филм за кралицата, наречен „The Diamond Queen“.

Юджийн и

БГНЕС

„Това е най-бляскавата къща на Уенди, създавана някога, но е наистина красива и това, което виждате сега, е след едногодишен процес на обновяване. Беше напълно ремонтирана, нови завеси, ново окабеляване, малко смърч… Целият малък порцелан и стъклото е създадено специално за къщата", пояснява една от любимките на покойната кралица. 

Няколко години преди здравето на монарха да се влоши, принцеса Беатрис призна, че нейната баба обича да посещава къщата и се връща към детските си спомени. Самата тя споделила, че иска да няма голяма промяна в декора на къщичката й за игра. 

„Къщата е толкова малка, че тя искаше малки цветя и шарки. Красива е. Имах късмета да играя тук и сега баба е прабаба, така че сега и правнуците могат да й се радват“, заключва една от дъщерите на принц Андрю. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари

Стефанка ( преди 1 година )
Ако рекламата е за обувки пуснете
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар