IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кейт Мидълтън почете кралицата в Деня на възпоменанието

15 ноември 2022 10 30

Изборът ѝ на бижута бе сантиментален

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Кралското семейство отбеляза първия Ден на възпоменанието след смъртта на кралица Елизабет II, но Кейт Мидълтън намери начин да я включи в събитията.

Принцесата на Уелс присъства на Фестивала на възпоменанието в Роял Албърт Хол в Лондон заедно със съпруга си принц Уилям. Като всички кралски представители, Кейт заложи на черен тоалет за тъжното събитие, който комбинира с няколко значими и сантиментални бижута. Тя носеше две неща, които в миналото са принадлежали на покойната кралица.

Мидълтън се появи с перлените бижута на Елизабет, които са направени според мода, съдържаща седем перли. Те са подарени на кралицата от владетеля на Бахрейн за сватбата ѝ през 1947 година. Обеците съдържат голям кръгъл диамант с по-малък диамант, висящ под него. Три по-дълги диаманта, тип „франзела“, висят оттам, а още три по-малки са прикрепени към висящата перла.

Кейт Мидълтън

Снимка: Getty Images

Второто бижу от колекцията на покойния монарх, появило се в тоалета на Кейт, бе перлена огърлица с диамант в средата. Кралицата я носи по време на банкет в Бангладеш през 1983 година.

През септември принцесата на Уелс избра същите бижута за погребението на кралица Елизабет. Тя също така носи огърлицата през 2021 година по време на последните сбогувания с покойния принц Филип. На платинения юбилей на Елизабет тази година, Кейт също сложи перлените обеци.

„Перлите са едно от малкото бижута, които можете да носите в ден на траур и са неразривно свързани с кралица Елизабет и нейното лично бижутерийно наследство“, казва авторът Бетан Холт пред списание People. Допълва, че това е символ на почит към покойната кралица не само като монарх, но и като баба и прабаба.

кралица Елизабет

Снимка: Getty Images

Носенето на перли по време на траур е традиция, установена от кралица Виктория след смъртта на съпруга ѝ принц Алберт през 1861 година, след което тя носи черно до деня на смъртта си. Монархът допълвала тъжните си тоалети с безцветни бижута, често перли, които обичала и смятала за по-подходящо дискретни и уважителни от сапфирите, рубините или други цветни скъпоценни камъни.

На Фестивала на възпоменанието Кейт също допълни тоалета си с три брошки във формата на червен мак. Изкуственото цвете се използва от 1921 година като почит към военните, загинали във войни. Принцесата избра да носи три мака върху своя иначе черен ансамбъл, като се смята, че по този начин почита тримата братя на прабаба си Олив Мидълтън, които са се сражавали и загинали в Първата световна война.

Аленото палто в действие: В хубаво или лошо време, Кейт Мидълтън винаги изглежда перфектно

Кейт Мидълтън и принц Уилям нарушиха почивката си заради психичното здраве

Въпреки желанието, Кейт Мидълтън може би няма да има повече деца

Фестивалът на възпоменанието беше посетен от крал Чарлз и кралица Камила, принц Едуард и съпругата му Софи, принцеса Ан и съпругът ѝ, вицеадмирал сър Тим Лорънс, херцогът и херцогинята на Глостър, херцогът на Кент и принцеса Александра.

Кейт Мидълтън

Снимка: Getty Images

Кралското семейство играе централна роля в честването на Деня на възпоменанието, откакто дядото на кралица Елизабет – крал Джордж V – погреба Незнайния воин в Уестминстърското абатство на 11 ноември 1920 година. Той откри военния мемориал Кенотаф по-късно същия ден.

По време на живота си кралица Елизабет беше известна с това, че носи пет мака върху черното си палто по време на неделната служба за възпоменание. Смята се, че нейната колекция от цветя представлява всяка от службите – армия, флот, ВВС и гражданска защита – а петата брошка представлява жените.

За още новини от света на звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари