IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кралицата на Бутан в трепетно очакване

15 юни 2023 14 40

Джетсун Пема отново е бременна

БГНЕС

БГНЕС

Още едно кралско бебе е напът. Става дума за бъдещия наследник на краля и кралицата на Бутан. В официалните им канали в социалните мрежи бе съобщено, че те ще си имат трето дете.

Джигме Кесар и красивата Джетсун Пема са в трепетно очакване на бебе. Двамата вече са родители на двама сина – принц Гялси Джигме Намгиел и принц Джигме Угиен Вангчук.

Очаква се дете номер три на кралската двойка да се роди след края на лятото.

„Техни Величества са щастливи да споделят новината, че Нейно Величество очаква третото им дете, което трябва да се роди в началото на есента“, гласи съобщението в Instagram, споделено от краля и кралицата.

Публикацията завършва с това, че двойката благодари на всички за техните благопожелания и молитви.

Бебето – подарък за рождения ден на Джетсун Пема

Преди броени дни – на 4 юни, Кралицата на драконите, както още я наричат, имаше рожден ден. Тогава тя навърши 33 години и от пресслужбата на кралското семейство отбелязаха подобаващо повода.

Днес мнозина споделят, че бебето е било истински подарък за Пема. И изразяват надежда, че след две момчета, тя ще даде живот на момиче. Така с бебето, кралицата ще се грижи за петчленно семейство.

Децата на краля и кралицата на Бутан – Джигме Хесар Намгиал Вангчук на 7 и Джигме Угиен Вангчук на 3, най-вероятно нямат търпение да гушнат своето братче или сестриче.

Бременната кралица бе сред гостите на сватбата на принц Хюсеин в Йордания

Една от последните публични изяви на Джетсун Пема бе в началото на юни. Тогава тя и нейният съпруг бяха сред почетните гости на принц Хюсеин и неговата избраница Раджва ал Саиф в Йордания. Тогава тя се видя с други членове на кралски семейства по света и поздравиха радушно Кралица Рания и крал Абдула II за радостта на техния първороден син.

Появявайки се на вечерния прием на булката и младоженеца, кралицата на Бутан изглежда усмихната и по традиционните ѝ одежди въобще не личи, че е бременна.

По-рано 33-годишната Кралица на драконите и крал Джигме пътуваха до Великобритания. Там те присъстваха на коронацията на Чарлз III. Двамата неведнъж са наричани Уилям и Кейт на Хималаите.

Кралицата на Бутан разкри името на втория си син

Коя е Джетсун Пема – от обикновено момиче до Кралицата на драконите

Вече залагат за пола на третото дете на кралската двойка

Ако бебето на кралицата е момче, то ще заеме трето място в линията за наследяване на трона на Бутан. Ала ако е момиче, може да бъде изместено от бъдещо по-малко братче.

Според конституцията на страната, принцовете имат предимство пред принцесите в линията за унаследяване на Златния трон на Бутан.

Въпреки че кралското бебе на Бутан трябва да се роди през есента, името на новото попълнение няма да бъде разкрито веднага. По традиция това ще стане доста по-късно.

На бебето ще бъде дадено име на специална будистка церемония. И следвайки обичая, кралската двойка няма да го разкрива в началото, както направи и с двамата си синове.

През октомври Джестум Пема и крал Джигме Хесар Намгиал Вангчук ще празнуват годишнина. И нищо чудно вече да са посрещнали своя нов наследник.

За още новини от кралските семейства по света последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

КоментариКоментари

Петранка ( преди 10 месеца )
И ние залагаме цялата фирма, всички колеги разискваме темата от толкова време ни вълнува, че вече и ние полудяваме от чакане ! Добре, че е тялото точка бе ге да ми казва тези толкова важни за всички нас новини !
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Геновева ( преди 10 месеца )
Пуснал съм на лотарията залог ,че ще е момиче ! Очаквам огромна печалба и аз също не можех да спя от нерви и притеснение !
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Онуфри ( преди 10 месеца )
Трепетно очаквах и аз тази новина ! чакам я от месеци ! Не можех да спя, поболях се! Благодаря ,че написахте за да мога вече да се успокоя и да мисля и за другите неща от живота.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар