IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Джон Траволта се сбогува с още една колежка от „Брилянтин“

9 май 2024 14 50

След Оливия Нютън-Джон си отиде и Сюзън Бъкнър

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Джон Траволта бе принуден да се сбогува с още една скъпа колежка от хита си „Брилянтин“. 

Ден след като стана ясно, че Сюзън Бъкнър е починала, 70-годишният актьор я почете в социалните мрежи със специална публикация. Той сподели колаж в своите истории в Instagram, на който показва колежката си преди и сега, пишейки „Сюзън, ти направи „Брилянтин“ много по-специален. Ще ни липсваш!“.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @retrodiaries80

В обичания мюзикъл от 1978 година, Бъкнър изигра ролята на Пати Симкокс – мажоретка от гимназия Ридъл и приятелка на Санди Олсън (Оливия Нютън-Джон).

На 7 май публицистката Мелиса Бертниер, която работеше за Бъкнър, съобщи, че актрисата си е отишла от този свят на 2 май, заобиколена от семейството си. До този момент не е ясно точно каква е причината за смъртта. „Светлината, която носеше във всяка стая, ще ни липсва завинаги. Тя беше магия и съм много щастлива, че беше моя най-добра приятелка“, каза дъщерята на Бъкнър, Саманта.

Родена през 1952 година в Сиатъл, Сюзън става известна, след като печели Мис Вашингтон през 1971 година, след което представлява щата в състезанието за Мис Америка на следващата година. Успешно използва опита си в конкурсите за красота, за да пробие в развлекателната индустрия и става част от групата The Golddiggers, която се появява в шоуто на Дийн Мартин. Тя също така излиза на сцената на предавания като The Mac Davis Show, Sonny and Cher и The Brady Bunch Variery Hour.

Все пак поддържащата ѝ роля в „Брилянтин“ я прави популярна за целия свят. Тя получава възможността да изиграе Пати Симкокс, партнирайки си с Оливия Нютън-Джон и Джон Траволта. Нейната запомняща се реплика беше „Направете шпагатите, викайте! Покажете малко дух за старата Ридъл. Браво, червено-бели! Давай, Ридъл, бий се, бий се!“.

Макар да продължава актьорската си кариера и през 80-те години, „Брилянтин“ си остава най-върховата точка за Бъкнър. След като се появява в предавания като The Love Boat и The Hardy Boys/Nancy Drew Mysteries и филми като Police Academy 6: City Under Siege, тя оставя шоубизнеса зад гърба си, за да се грижи за двете си деца.

Говорейки за участието си в „Брилянтин“ по случай 20 години от премиерата му, актрисата сподели, че всеки един от актьорите е закъснявал за работа. „Бяхме ужасни. Почти всеки идваше с два-три часа закъснение. Трябваше да ни съберат в една стая и да ни изнесат лекция за работната етика“, спомня си Бъкнър.

Малко по-късно в живота си става режисьор на детски театър във Флорида и преподава танци в Корал Гейбълс. Освен от дъщеря си Саманта Мансфийлд, Бъкнър е надживяна от сина си Адам Джоузефс, внуците Оливър, Райли, Абигейл и Руби, сестра си Линда, снаха си Ноел Джоузефс, зет си Адам Мансфийлд и дългогодишния си партньор Ал. 

За още новини от света на звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари