IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Винъс Уилямс разкрива как се възстановява след изтощителен ден

23 ноември 2020 10 50

Тенисистката признава, че веганството много ѝ помага

БГНЕС

„Пламъкът на шампиона не угасва“. Това твърди Винъс Уилямс, която след отпадането си от първия кръг на турнира „Ролан Гарос“ обяви, че до края на годината няма да се състезава на корта. 40-годишната американка призна, че има нужда от почивка, по време на която да не се напряга с изтощителни мачове. Но това не означава, че тя е загубила форма!

Известната шампионка по тенис се стреми да се движи непрекъснато. Независимо дали играе за удоволствие или е във фитнеса, тя обича да се снима за социалната мрежа, където дава съвети в своята рубрика #CoachVenus.

„Моята работа е да съм във форма, така че денят ми се състои от много упражнения“, казва Уилямс пред Prevention и разкрива, че съчетава спортуването с ръководенето на нейната марка за спортни облекла.

Макар и да има натоварен график, тя винаги отделя време за тренировки и възстановяването след тях, което е много важно за нея като тенисист. Звездата разкрива, че разчита на някои козметични средства за намаляване на болката в мускулите, защото понякога има шест мача един след друг и не може да си позволи да почива.

Тайните на Винъс Уилямс за по-бързо и качествено възстановяване

Винъс Уилямс

БГНЕС

Сестрата на Серина Уилямс разчита на естествени продукти за облекчаване на болката в тялото, като по думите ѝ, понякога се натоварва до краен предел дори и да не е на корта, а във фитнеса, за да поддържа своята форма.

„Как се грижа за тялото си, когато не играя, има пряк ефект върху представянето ми, когато съм на корта“, обяснява тя. 

За да ускори възстановяването си, Винъс се маже с продукти, съдържащи магнезий – минералът облекчава болката и има ключова роля за здравето на мускулите. Спортистката посочва, че предпочита веган козметика, която не съдържа ментол и парабени. Другите съставки, които предпочита, са витамин Е, масло от карите или бадемово, които хидратират и подхранват кожата ѝ.

Сънят като основен приоритет за Уилямс

Тенисистката коментира, че не е важно само да ползваш качествени продукти за възстановяване на мускулите, но трябва и да спиш достатъчно. Тя знае това много добре, защото често пътува и понякога има остра нужда от сън.

Лавандулата и лайката са „тайното оръжие“ на Венъс. След изтощителния ден, тя иска да усети аромата им, който по-лесно я приспива. За целта разчита на спрей, който може да напръска върху възглавницата или лицето си.

Меню, богато на хранителни вещества

Уилямс има автоимунното заболяване синдром на Сьогрен. Диагнозата ѝ е поставена още през 2011 г. Вследствие на нея понякога тя има болки в ставите, сухота в очите и устата, задух и се чувства постоянно уморена. Ето защо тя има нужда от енергия, която да получава чрез храната.

По думите на Винъс, веганството ѝ е помогнало да се почувства по-добре, но в началото храненията били същинско предизвикателство, защото тя е в постоянно движение и е трудно да си приготвя менюто.

„Наистина приоритизирам грижата за тялото си и внимавам какво влагам в него, за да мога да бъда възможно най-добрата версия на себе си, когато изляза на корта“, казва известната тенисистка. 

Повече време за релакс и грижа за себе си

До края на годината Винъс Уилямс смята да не се състезава. Така спортистката ще успее да релаксира повече. Така например тя обича да се глези с използването на антистареещи серуми за лице. Съдържащи хиалуронова киселина, витамин С, ретинол, те хидратират и изглаждат фините линии.

Качествената почивка не е само за тялото, но и за ума. Тя прави хората по-щастливи и здрави – физически и психически, категорична е шампионката. „Особено по време на такива безпрецедентни и несигурни времена, отделянето на време за себе си е от решаващо значение“, казва Винъс Уилямс.

Винъс Уилямс

БГНЕС

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари

Krom ( преди 3 години )