IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Да си на 50, а да изглеждаш на 35: Режимът на Кели Рипа

11 октомври 2020 16 30

Диетологът ѝ разкрива нейните тайни за перфектна визия

БГНЕС

На 2 октомври Кели Рипа имаше юбилей, стана на 50 години. Никой обаче не може да каже, че популярната актриса и тв водеща изглежда на толкова. Според нейния диетолог, тя се храни така, че всеки ѝ дава максимум 35. 

Как русокосата звезда успява да изглежда толкова младолика?

Д-р Дарил Джофър, който е сертифициран диетолог от Ню Йорк и консултант по хранене на много известни личности, разказва какво яде Кели Рипа, че заставайки до своите деца, да изглежда почти на тяхната възраст. 

5 неща, които тя задължително спазва: 

Кели Рипа

БГНЕС

1. Закусва със зелен сок

Специалистът посочва, че тя пие специален зелен сок, който подобрява киселинната среда в организма. 

„Започването на деня със зелен сок или смути е нещо, което препоръчвам на всички мои пациенти, тъй като намалява възпалението, подобрява кръвообращението, детоксикира тялото. Той е мощна комбинация от антиоксиданти, които повишават енергията и имунитета“, казва той. 

Д-р Джофър уточнява, че прясно приготвените зелени сокове, които са с високо съдържание на хлорофил, са и чудесен източник на витамините А, С, Е и К, антиоксиданти и минерали като магнезий, желязо, калций и калий, които имат положително действие върху имунитета. 

2. Има високоалкален режим

Режимът на Кели Рипа е високоалкален. Той има за цел да намали възпалението и киселинността в тялото, като същевременно дава енергия.  

Много от нас ядат твърде много кисели храни като захар, зърнени закуски, млечни продукти, кафе и доста преработени продукти. Те карат тялото да работи на по-бързи обороти, за да поддържа pH-то балансирано. Въпреки това, не може да се промени киселинността в кръвта. А когато човек мине на алкална диета, алкално-киселинният баланс се подобрява. Вместо кафе и чай, се приемат повече сокове, фрешове и смутита. Алкохолът е забранен, а що се отнася до храни, се ядат повече домати, зеле, моркови, тиквички, картофи, мазна риба и някои видове ядки.  

3. Храни се с мярка

Д-р Джофър е на принципа, че не може цял живот да се лишаваме от определени храни. По-добре е да се храним умерено – нещо, което спазва и Кели Рипа през последните няколко години. Тя хапва от време на време някои забранени храни, но се старае да не прекалява. 

„Графикът ѝ е взискателен и претъпкан, така че в края на деня тя се нуждае от нещо по-устойчиво“, казва той и посочва, че с клиентите му не говорят за диета, а по-скоро за балансиран начин на живот и здравословен режим. 

Според диетолога, ако 80% от живота ви е здравословен, това ви позволява някои прегрешения. „Например, ако Кели иска малко шоколад, тя ще си приготви бадеми, покрити с шоколад“, обяснява докторът. 

4. 99% от менюто ѝ е на растителна основа

Усмихнатата тв водеща консумира предимно храни на растителна основа. Те са богати на полезни мазнини, протеини и същевременно са с ниско съдържание на захар и въглехидрати. 

„Някои от любимите ѝ ястия на растителна основа са голяма салата за обяд с маруля, авокадо, зехтин екстра върджин, лимон и някои полезни ядки“, казва нейният консултант по хранене. 

Въпросната комбинация засища актрисата. 

5. Прави упражнения всеки ден

Освен на горепосочените храни и напитки, Кели Рипа държи и на упражненията, които прави всеки ден, макар и по малко. Тя тренира с известната инструкторка Анна Кайзер, която ѝ е направила план, който да следва. 

Д-р Джофър препоръчва тренировките вкъщи, които станаха нещо нормално по време на пандемията. Те могат да се правят по всяко време – в случая на Рипа – преди или след ефир, в почивните дни... диетологът ѝ препоръчва и каране на колело, разходки сред природата и джогинг. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари