IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Късмет: Термална камера улови рак на гърдата на туристка

24 октомври 2019 17 40

Всичко се случва на входа на атракцион в Шотландия

Снимка: iStock

Истински късмет е изкарала Бал Джил. Тя е била на посещение в „Камера обскура – свят на илюзии“ в Единбург, на входа на който са сложени термални камери. Жената е там през май месец, но наскоро е преглеждала снимки от мястото.

На една от тях, заснета с въпросните термални камери, Джил забелязва образувания в дясната си гърда. Веднага си записала час при лекар, който я диагностицирал с ранен стадии на рак на гърдата. Според експерти, жената е истинска късметлийка, тъй като по принцип такива петна не се улавят от камерите.

5 признака за рак на гърдата

В този случай, образуванието е било много близо до кожата. Тъй като то е много кръвоснабдено, камерата е успяла да го улови. Веднага след диагнозата си, Джил пише на „Камера обскура“, за да им каже за случая си.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация, споделена от 平傳媒 (@fair_media) на

„Искам да ви благодаря. Без тази камера нямаше да науча за заболяването си. Знам, че не затова сте ги поставили, но в моя случай беше животоспасяващо“, се казва в писмото на жената. В отговор на това, Андрю Джонсън – мениджър на атракциона, казва, че е чудесно как Джил е реагирала навреме на забелязаното на снимката.

„Желаем ѝ бързо възстановяване и се надяваме да видим нея и семейството ѝ отново“, добавя той пред CNN.

Джил твърди, че до момента е имала две операции и ѝ остава още една, за да ограничат разпространението на тумора. И докато тя е имала късмет, лекари съветват термалните камери да не се използват за диагностициране на ракови образувания.

преглед

Снимка: iStock

„Термалните устройства не са толкова чувствителни и не са утвърден метод за засичане на тумори. Случаят на г-жа Джил е единичен“, казват експерти. Те съветват жените да посещават профилактични прегледи всяка година. 

Създадоха кръвен тест, определящ лечение за рак на гърдата

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари