IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Наталия Водянова – от тежкото детство до модния подиум, киното и брака ѝ с милионер

29 септември 2020 18 00

Наричат я „руската пепеляшка“

БГНЕС

Тя е типичен пример за бедно момиче, което благодарение на своя късмет и правилните хора, успява да се избави от мизерията и да заживее охолен живот. „Руската пепеляшка“, както я наричат, преминава през множество лишения, за да достигне до модния подиум и голямата слава. След един неуспешен брак, пет деца и близо 8-годишна връзка, тя изненада всички, минавайки под венчило за втори път. Тя е Наталия Водянова, която наскоро каза „Да“ не на кой да е, а на един от най-големите милионери в света. 

Известният модел и нейният избраник Антоан Арно (френски бизнесмен, изпълнителен директор на Берлути и председател на Лоро Пиана), са заедно от 2011 г., но се сгодиха едва в началото на 2020-а. Двамата планираха пищна сватба в абатството Сен Пиер д’Отвилърс, но заради пандемията се наложи да променят плановете си. Подписвайки на скромна гражданска церемония в Париж, където живеят, те обещаха да съберат роднини и приятели по-късно, за да отпразнуват съюза си както трябва. 

Трудното детство на едно руско момиче

Наталия Михайловна Водянова е родена на 28 февруари 1982 г. в бившия град Горки, Русия, който днес носи името Новгород. Още докато е много малка, родителите ѝ – Mихaил Вoдянoв и Лapиca Кусакина, се развеждат. Тя и двете ѝ сестри остават да живеят с майка си и баба си. Пораствайки без баща, те свикват с немотията. 

Като най-голяма, Наталия се грижи за домакинството и помага за отглеждането на сестра ѝ Оксана, която се ражда с детска церебрална парализа и има тежка форма на аутизъм. С другата – Кристина, нямат време за игри пред блока, нито за уроците, защото се налага да работят. 

Майката на трите момичета ставала в ранни зори, за да продава плодове и зеленчуци на улицата. Едва на 11, Наташка, както я наричат на галено, тръгва да се труди с нея, като мъкне с крехките си ръце тежката продукция. Когато става на 15, заживява самостоятелно с първия си приятел, но продължава да се грижи за своето семейство. Завършвайки гимназия с много нисък успех, тя все пак е приета в учителски колеж, но така и не постъпва в него, защото забелязват красивите ѝ черти и я канят да стане модел. 

Модният подиум и фотосесиите – бягство от мизерията

Наталия Водянова,

БГНЕС

Когато Наталия Водянова е на 16, нейни приятелки я убеждават да се запише в малка модна агенция в родния ѝ град. Там са категорични, че тя има потенциал, стига да научи английски и е готова да отсъства от дома си с месеци, за да се снима за най-различни кампании. Всичко това звучи идеално за момичето, което иска да се избави от мизерията и да започне да изкарва повече пари, за да изпраща на майка си. 

„Отидох на един кастинг, но не знаех нищо за този бизнес. Всички момичета бяха бедни като мен и наредени в линия с къси поли. Всички бяхме уплашени. Имаше един човек, който минаваше покрай нас и ни оглеждаше. Аз бях най-смотаната – стоях тихо в ъгъла. Тогава той ме снима и... така започна всичко“, спомня си тя за началото на нейната бляскава кариера. Така я взимат във френската агенция Viva Models и заминава за Париж, където да започне своя нов живот. 

Тръгвайки за Франция, Наталия таи толкова много надежди, но същевременно е уплашена от това, което я очаква. Градът на модата я привлича със своите лъскави магазини и красива архитектура, но тя е сама, не знае езика и няма на кого да разчита. Но нейната визия ѝ проправя път към успеха!

„Дълбоко в себе си бях уплашена. Беше голяма промяна за едно 17-годишно момиче от Русия. Когато пристигнах в Париж, не можех да говоря френски, нито английски. Бях толкова беззащитна!“, разказва още тя. 

Водянова бързо свиква с камерите. Скоро тя се превръща в едно от най-желаните рекламни лица в модния бизнес. Появява се на кориците на списанията Vogue, Harper's Bazaar, Marie Claire, ELLE, участва в ревюта на престижни марки като Louis Vuitton, Gucci, Chanel, Alexander McQueen, Christian Dior, Marc Jacobs и други. През 2003 г. тя става официално лице на Calvin Klein, после „изгрява“ и на календара на Pirelli за 2004 г., което е голямо признание за нея. 

Списание Forbes поставя красивата рускиня на 3-то място в света по приходи за 2012 г. Тя е сред моделите, които са спечелили близо 8,6 млн. долара само за 12 месеца. През 2004 г. я викат за корицата на американския Vogue, като до май 2009 г. тя се появява цели седем пъти на корицата на английското издание на модната библия. 

Според информация на Sunday Times, тя е сред първите 300 най-богати британци за 2003 г. (тогава е омъжена за аристократ от Великобритания).

Наталия Водянова,

БГНЕС

Кариера и в киното

След като се утвърждава като модел, руският ѝ чар я води и в киното. Макар и с по-малки роли, тя оставя своята следа там – през 2001-а се снима във филма „CQ“ на Роман Копола. Девет години по-късно получава предложение за римейка на „Clash of the Titans“. След това идва и предложението за първата ѝ главна роля – в „Belle du Seigneur“.
 
През 2013 г. Водянова се снима в документален филм за френската модна редакторка Kарин Ройтфелд, с която работи през годините.

Мъжете в живота ѝ – с крупни банкови сметки

Чиста случайност или не, мъжете, с които е била Наталия Водянова, не са случайни. Те си приличат по едно – имат деца от нея и притежават голямо богатство. 

Посещавайки различни партита в Париж, младата и срамежлива Наташка среща английския аристократ и колекционер на картини Джъстин Портман. Той е по-малкия брат на милиардера Виконт Кристофър Портман. Двамата се спречкват в заведение и моделът остава с лошо впечатление от него, но по-късно го променя, след като той ѝ се извинява и я кани на среща. 

„Пpocтo cтoяхме oкoлo двa чaca и си викахме eдин нa дpуг. Toгaвa пpиятeлитe нa бъдещия ми съпруг се пошегуваха, че той си е намерил жена“, спомня си тя за запознанството. 

През 2001 г. Водянова има ангажимент в Африка, където гаджето ѝ я придружава. Двамата се връщат с новината, че рускинята е бременна с първото им дете. Така следва сватба набързо и раждането на първородния им син – Лукас Александър Портман, през декември същата година. През 2006-а те обявяват, че си имат дъщеря – Нева, а само година след това се ражда и вторият им син Виктор. 

2011-а е трудна година за Наталия. Тя признава, че вече не живее със своя съпруг, като малко след това се развежда, но не скланя глава. Съвсем скоро след разочарованието, тя намира утеха в бизнесмена Антоан Арно, син на милиардера и собственик на LVMH Бернар Арно. 

Връзка по сметка или голяма любов? 

През август 2013 г. Водянова се мести от Лондон в Париж, за да заживее със своя любим. Тогава всички таблоиди на Острова и във Франция пишат, че тя умело е избрала новото си гадже – той е много богат и няма никакъв проблем да се грижи за трите ѝ деца. При това тя доста бързо забравя Портман. Постепенно обаче става ясно, че грешат, тяхната връзка е нещо много повече и продължава и до днес. 

„Беше любов от пръв поглед. Първите няколко месеца бяха любопитно опознаване, докато не осъзнах, че този човек е прекрасен и че обичам всичко в него“, разказва тя. 

На 2 май 2014 г. моделът ражда първото дете от връзката си с френския милионер – момче на име Максим, което реално е нейното четвърто подред. Очевидно това да бъде многодетна майка не я притеснява, защото две години след това дава живот и на сина си Роман. 

„Търсила съм те с години, търсила съм те в тъмната нощ, в списанията, в киното, сред хората, сред приятелите, а в деня, в който те намерих, загубих ума си... Благодаря ти, любов моя, за това, което си. Искам да се ощипвам всеки ден, за да се убедя, че не сънувам. Струва ми се, че никой не вярва, че любовта и страстта, както са описани в книгите, съществуват. Докато не ги срещнем в реалния живот – тогава всичко се променя. Желая на всички, които все още търсят, да намерят своите“, споделя красавицата в Instagram и с тези думи честити Свети Валентин на Арно. 

Водянова е категорична, че предпочита да доминира в кухнята и да се грижи за своите деца, вместо да ползва детегледачки:

„Мъжът ми не умее дори едни яйца да изпържи като хората. Но затова пък винаги ми помага при приспиването на по-малките“. 

От модел и актриса до филантроп

Наталия Водянова,

БГНЕС

„Бях съпруга, имах дете и кариера, но чувствах, че нещо липсва в живота ми. Като малка бях научена да се боря за следващия ден. Не можех просто да седя и да се наслаждавам на успеха си. Реших да помагам на деца като сестра ми, защото като малка обичах Оксана повече от всичко. Затова плаках, когато създадох първата си детска площадка за деца със специални нужди. Звукът от смеха на тези деца беше поразителен. Най-красивият момент от живота ми...“, споделя Наталия Водянова за желанието си да помага на хората, най-вече на децата. През 2004 г. тя създава фондацията „Naked Heart“, която се занимава с различни инициативи и е „виновна“ за построяването на детски площадки на различни места в Русия. Част от тях са специализирани – за малчугани със специални потребности. 

Макар и да живее далеч от родната страна, Наташа не спира да мисли за нея и през 2011 г. прави програмата „Всяко дете е достойно за семейство“, която помага на родители на деца с особености в развитието. 

Откакто се занимава с благотворителност, моделът организира бал всяка година, като 70% от постъпленията отиват за нуждаещи се. Но голямото ѝ сърце се грижи не само за хората, но и за животните. Тя е лице и говорител на „Tiger Trade“, които се грижат за популацията на дивите тигри.

Наталия Водянова е носител на наградата „Вдъхновение на годината“ за 2010-а, връчена ѝ от списание Harper's Bazaar. Същата година изданието ѝ дава отличието „Филантроп на годината“. 

Наталия Водянова,

БГНЕС

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари

Красимира ( преди 3 години )
Чета и си мисля в началото- поредната намерила богат спонсор. Ама после разбирам, че момичето се потрудило доста, за да постигне всичко това. Нека е щастлива!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар