IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мода 2021 – как ще носим деним тази година?

13 януари 2021 08 30

Ето няколко тенденции, които да следвате

IStockphoto

Дънки с бяла риза. Казват, че всяка жена трябва да ги има в гардероба си, защото са класика. Съчетанието става за ежедневно носене през всеки един сезон. Въобще, независимо от модните тенденции, денимът винаги ще се харесва и търси из магазините.

В края на 2020 г. много модни инфлуенсъри показаха, че дънките от 70-те и 80-те отново са на мода. Може да се каже, че тенденциите, по които нашите майки и бащи са се обличали, се завръщат постепенно.

Все повече известни марки насърчават рециклирането, като пускат в аутлетите си по-стари модели дънки или ги прекрояват или променят, като ги нарязват или добавят актуални декорации по тях. В общи линии, какъвто и модел да изберете, колкото е по-стар, толкова по-добре.

Някои световни звезди показват със стила си, че дънките с широки крачоли или кръпки по тях, не бива да се изхвърлят. Те залагат основно на удобството, като за тях модата остава на заден план.

Как ще носим деним тази година?

1. Дънки и поли в стил пачуърк

През 2021-а година ще виждаме по-нестандартни дънки и якета – с различни парчета деним по тях. Някои модели ще са и с кафяв велур.

Виктория Бекъм, а и други известни дизайнери, вече представиха своите дънки, които са направени по известната техника пачуърк. При него се зашиват отделни цветни парчета по определен начин. Така например едни обикновени светли дънки могат да се превърнат в истинска модна находка, ако един от крачолите им е в различен цвят.

За да не изглеждате прекалено ретро, ориентирайте се към по-прави дънки, по които има зашити няколко парчета деним. Този ефект ще властва и при полите.

2. Торбести дънки

Може да се каже, че много известни дами заложиха на по-широкия деним. Например Бела Хадид и Хейли Бийбър, които бяха забелязани на пазар с „торбести“ модели. Някои ги наричат „татковите дънки“, тъй като изглеждат един размер по-големи. Някои са с големи джобове от двете страни.

Тези дънки могат да бъдат както по-тъмни, така и светлосини. По-голяма част от тях са с широки крачоли, някои от които могат и да се набират с ластик.

3. Дънкови гащеризони

Друг начин да носите деним тази година. Моделите с копчета, които са по-прилепнали по тялото, отново ще са актуални. Все пак, за дамите, които нямат перфектната фигура, има и по-широки, които не очертават извивките твърде много.

Гащеризоните са както с по-тесни по крака крачоли, така и с широки, някои от които доста разкроени. В цветово отношение по-изчистените са за предпочитане.

4. Разкроени дънки

Разкроените панталони с ръб по средата отново са актуални, като тази тенденция ще видим и при дънките. Ако искате да прибавите нов модел деним към гардероба си, купете модел, който е с широки крачоли и по-голям подгъв.

Най-новият тренд са дънки тип чарлстон, които да комбинирате с токчета или кожени ботуши. Те могат да бъдат с зашити парчета отгоре, с дебел подгъв или релефна черта по средата.

Има и по-широки модели деним, които са по-къси от обичайното. Дължината им е малко над глезена, като подгъвът може да бъде в друг цвят или с леко накъсан ефект.

Ето и още идеи за вашия зимен гардероб:

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари