IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Аксесоарите за коса, задължителни за есен 2021

1 август 2021 13 30

8 неща, които е добре да имате у дома

Снимка: iStock

Да, знаем, че има правило да не говорим за края на лятото преди той официално да е настъпил. Иска ни се да се насладим на топлите и почивни дни колкото се може по-дълго и да не се тормозим с началото на есенния сезон, в който отново ще тръгнем на работа, училище и университет. Не искаме и да се сещаме за мрачните и дъждовни седмици, които ни очакват и които предвещават идването на зимата.

Но в модната индустрия нещата се движат с няколко месеца напред, за да сме подготвени за следващия сезон. Голяма част от нас след връщането си от морето започват да пренареждат гардеробите си, изваждайки дрехите с дълъг ръкав напред и прибирайки плажните тоалети дълбоко назад. Освен за тази част от ежедневието си обаче трябва да помислим и за аксесоарите, с които да се запасим за следващия сезон.

Тук не говорим за гривни или колиета, а за допълнения към косата, които ще направят прическата ни малко по-различна от вчера. За наше щастие има голям избор от аксесоари, който се простира далеч отвъд шнолите и фибите. Тук се включват шаловете за коса, скрънчитата, големите панделки и много други, които просто трябва да научим как да включим в тоалета си и бързо ще ги заобичаме.

Както последните няколко модни колекции, и тук нещата са вдъхновени от 90-те години. Есента на 2021 ще е своеобразно завръщане към миналото, но с леко подобрение. По-долу стилисти разкриват какви аксесоари за коса ще са ви нужни за следващия сезон, който, за съжаление, вече наднича иззад ъгъла.

Шалове за коса

Стилистката Бри Уайт очаква да види възраждане на винтидж артикули, които ще се появяват в категорията аксесоари за коса, по-специално говорим за шаловете. „Това са класически допълнения към главата, които нашите баби и прабаби са имали и са използвали като функционален и моден аксесоар, а сега е наш ред да ги опитаме“, казва тя пред InStyle.

шал за

Снимка: iStock

Платнените шалове или копринените кърпи, увити над горната част на косата и завързани отдолу, оставяйки допълнителна тъкан, падаща върху гърба или рамото, ще бъдат олицетворение на небрежна, но стилна елегантност.

Големи шапки

Мислите, че големите шапки са аксесоар, който се носи само през лятото? Помислете отново.

шапка istock

Снимка: iStock

Според колористката Хедър Кинг-Лабър, сламените шапки с кръгла и къса периферия ще заменят обикновените шапки през предстоящия сезон. „Този аксесоар завършва всеки един тоалет и лесно прикрива неизмитата или неоформена коса“, казва Лабър.

Скрънчи

Още един аксесоар, който се възражда от миналото. Все пак модната редакторка Лиза Санчес ни уверява, че тези покрити с плат ластици са претърпели сериозно обновяване на стила през последното десетилетие или две. „Вместо ярките цветове, които виждахме в сериалите от 90-те, сега те са по-приглушени и се предлагат в по-елегантни и професионално изглеждащи стилове“, казва Санчес пред InStyle.

скрънчи istock

Снимка: iStock

Тя допълва, че скрънчитата са станали по-големи от преди и това изглежда, че се харесва на дамите. Санчес препоръчва да поддържате прическата си опростена, тъй като по този начин няма да отнемете от вниманието, което скрънчитата заслужават.

Минишноли

шнола istock

Снимка: iStock

Докато блестящите и пастелни шноли във формата на пеперуди може да не се връщат все още, миниатюрните шноли определено набират слава. Въпреки това, за разлика от 90-те години, когато аксесоарът за коса е бил използван, за да се справи с непослушните бретони или да създаде усукани стилове, Санчес казва, че сега те се използват там, където наистина не може да ги видите. Този път те ще бъдат идеалният избор за създаването на половин конски опашки.

Елегантна шнола

шнола istock

Снимка: iStock

Наименованието на този тип аксесоар е „hair slide“ и е британски термин, който се отнася за дълга фиба за коса или лента, която елегантно задържа косата на едно място. Според фризьорката Анастасия Стилиану, тези видове аксесоари ще бъдат хит през есента. „Тези прости детайли могат да направят прическата ви да премине от скучна към висша мода“, казва тя пред InStyle.

Големи панделки

панделка istock

Снимка: iStock

Що се отнася до аксесоарите за коса през есента на 2021 година, размерът има значение и този предстоящ сезон мотото е „колкото по-голямо, толкова по-добре“. Според Синди Конрой става въпрос за драматични декоративни елементи от висшата мода. Тя съветва да се запасите с големи панделки, но не и като тези от миналото. „Говорим за луксозни аксесоари, които превръщат класическите тоалети в смели модни моменти“.

Бижута за коса

бижута за

Снимка: iStock

Джамила Пауъл очаква няколко избрани летни тенденции в аксесоарите за коса да властват и през есента. Тук говорим за бижутата за коса, които добавят искрица към тоалета, използвайки декоративни шноли и фиби.

Ленти за глава

лента за

Снимка: iStock

Стилистът на знаменитости Съни Брук казва пред InStyle, че лентите за глава ще бъдат основен аксесоар тази есен. „Очаквам навсякъде да видя тези красиви допълнения за коса. Те са чудесен начин да преобразите външния си вид и да създадете илюзия за по-голям обем на прическата“, допълва Брук.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари