IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Яркожълто – то ли е новото розово?

2 септември 2023 10 30

Специалисти разкриват лесно ли е да ги носим

IStockphoto

IStockphoto

Яркожълто е един от тоновете, рекламиран като актуален за 2023 г. Някои инфлуенсъри твърдят, че то е нещо като наситенорозово, заради който се появи стилът Barbiecore. Само че този нюанс не се съчетава толкова лесно, колкото любимият на куклата Барби.

Докато жълтото на канарчетата е тон, който обществото е наложило, то плътното розово е такъв, който е възникнал органично. Това обяснява Лори Пресман от института Pantone, според която влиянието на първия цвят не е толкова силно, колкото на втория.

Яркожълто – ще намери ли място в гардероба ни?

Като продължение на тенденцията за така нареченото допаминово обличане, няма лошо да притежавате повече пъстри дрехи за всеки сезон. Ала добавяйки този тон на жълтото към останалите парчета, може да срещнете някои трудности при съчетаването. Причината е, че той не е от най-лесните за ежедневно носене.

розово яке,

Снимка: iStock

Според Кендъл Бекер, който в своя TikTok показва най-новите модни тенденции, за да имате нещо сигнално жълто във визията си, се изисква опит, който много малко хора притежават.

Междувременно тъмнорозовото стана част от живота ни през изминалата година – от модния подиум до декори на молове, ресторанти и други. Експертите са на мнение, че то е предпочитано сред масите в сравнение с яркожълтото, което има какво още да доказва.

Кралска мода – Летисия с макси пола в розово

Нова година: Какви цветове да носите за най-добър старт на 2023

Код розово за новата визия на Джейми Лий Къртис

Barbiecore продължава да властва за сметка на цвета на канарчетата

рокля, жена,

Снимка: iStock

Маджента е цветът, който властва през 2023 г., който е една идея по-тъмно розово. С това стилът на куклата Барби продължава да е актуален. Но същото не можем да кажем за дрехите, с които приличаме на банани или канарчета.

Ким Кардашян, Меган Фокс, Лизо, Марго Роби, са част от звездите, които се появиха с розови тоалети през изминалите месеци на старата година. Някои дори заложиха на неоновия пигмент на червения килим. И според данните на френската компания за модни тенденции Heuritech, този цвят, заедно със зеленото и оранжевото, ще доминират в следващите месеци. Същото не може да се каже за яркожълтото, което най-много да се задържи повече през пролетта, когато ще отива на дрехите с флорални мотиви, които някои ще изберат.

неон, неонов

Снимка: iStock

„Не съм виждала жълтото да навлезе на подиума или в масовата мода по достатъчно значим начин, за да се съглася, че жълтото става по-популярно от розовото“, казва Манди Лий, моден експерт.

Все пак, независимо кои са водещите цветове за 2023 г., мнозина биха ги подминали, държейки на първо място на своята индивидуалност, отколкото на тенденциите.

За още новини от света на звездите и модата последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

КоментариКоментари