IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Прически есен 2020: Какви аксесоари да използвате?

25 септември 2020 14 30

Един шал променя вида ви за срещата в Zoom

IStockphoto

2020-а година определено ще бъде запомнена с така наречения „карантинен стил“ в начина на обличане, прическите и маникюра. В продължение на няколко месеца работихме от вкъщи, носехме широки и удобни спортни дрехи, освен това свикнахме да се подстригваме, боядисваме и лакираме сами.

Заради разпространението на коронавируса, за някои от нас холът или масата в кухнята все още заменят офис пространството, а онлайн срещите и използването на платформи като Zoom, са нещо съвсем нормално.

Това, че нямаш директен контакт с хора си има своите предимства, но и недостатъци – постепенно неглижираш външния си вид. За да не стигате дотам, ви даваме няколко съвета как да промените прическата си, използвайки актуалните за сезона аксесоари:

1. Лента за глава

Може да имате чорлава коса, но за предстоящия видеоразговор се нуждаете от по-свеж външен вид. Може бързо да го промените, ползвайки гребен и една обикновена лента за коса – едноцветна или по-шарена.

Кая Гербер е една от известните личности, които по време на карантина показа как използва въпросния аксесоар. Тя връзва на опашка половината от косата си, като отдолу сложи лента и пусна останалата да пада свободно на раменете ѝ.

Ако бързате за вашата виртуална среща, просто срешете хубаво косата и поставете лентата отгоре.

2. Щипка за коса в стил 90-те

Ако сте израснали през 90-те, то със сигурност помните вълната, при която големите черни щипки и метални диадеми бяха хит сред тийнейджърите. Сега те отново ще се носят.

Бела Хадид, например, показва, че в ежедневието си обича да прибира косата си с голяма щипка. Тя увива хубаво дългата си коса, като прибира плътно назад всеки кичур както правехме едно време.

Дори и косата ви да е мръсна, оформяйки я на кок и защипвайки със щипка, ще изглеждате по-различно и ще успеете да изглеждате по-нормално, водейки служебен видеоразговор.

3. Бандана

Една от тенденциите през лятото е покриването на косата с квадратна кърпа, сгъната на две или така наречената бандана. Може да я съчетаете с цвета на дрехите, които носите или просто да прикриете по-мазните корени.

Връзването на бандана е идеално за уикендите или някой неангажиращ разговор по Viber или Zoom с приятели.

4. Ниска опашка с обемен ластик

Обемните ластици от плат, които носехме през 90-те, се завръщат. С тях може да постигнете по-различна прическа. Опъвайки косата назад или разделяйки я на път, вържете ниска опашка, като нейният акцент ще бъде в панделката около нея, образувана от ластика.

Платненият ластик е любим аксесоар на Хейли Болдуин, която няма много дълга коса. Носейки бански или любимите дънки и суитшърт, тя често прибира кичурите си по този начин.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари