IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бюти съвети от Ашли Греъм: Как да се грижите за кожата през есента?

28 ноември 2020 21 00

Наблегнете на хидратацията, обяснява моделът

БГНЕС

Откакто вече има дете, Ашли Греъм е още по-заета. Може би ако я нямаше пандемията, тя щеше да си вземе гледачка за малкия Исаак, за да продължи да дефилира на модния подиум и да се снима за различни кампании, но сега нещата са съвсем различни. Имайки повече свободно време, тя снима интересни влогове у дома. Пухкавият модел разкрива какво е за нея майчинството, как се грижи за семейството и за себе си.

През последните месеци красавицата често споделя свои видеа и снимки без грим, като не се притеснява, че е с рошава коса. Все пак, тя има блестящо лице, което дължи на любимите си серуми, кремове и масла, които използва, както и на някои малки трикове.

Съветите на Ашли Греъм за сияйна кожа през есента

Моделът изтъква колко е важна хидратацията през по-студените месеци от годината, когато сухотата е често срещан проблем. В тази връзка тя посочва, че използва нежно почистващо средство. То премахва грима, но и овлажнява. Гримьорите зад кулисите, с които тя работи от години, ѝ препоръчват мицеларна вода от популярна марка, която не предизвиква дразнене.

Ашли съветва жените задължително да си свалят грима преди лягане, а колкото до овлажняването, него могат и да го пропуснат, ако са много изморени.

Понякога Греъм ползва почистващ гел за лице, който полепва плътно по кожата и я тонизира.

Над 30 – задължително използване на серуми

В един момент кожата губи своята еластичност и има нужда от допълнителна грижа. При някои жени над 30 се появява хиперпигментация. Съдържащи активни съставки, серумите на Ашли Греъм правят кожата ѝ по-сияйна, като премахват досадните петна само след няколко използвания.

Овлажняване и пак овлажняване

Моделът обяснява, че когато кожата е суха и се бели, тя трябва да се ексфолира, но и да бъде качествено овлажнена. Тук на помощ идват хидратиращите средства за есента, като например възстановяващ овлажнител за лице.

„Имам комбинирана кожа, но и съм склонна към сухота“, казва Греъм и изтъква, че затова ползва овлажняващи средства сутрин и вечер, всеки ден. По думите ѝ, когато била бременна, лицето ѝ се изсушавало много по-лесно, затова тя ползвала хидратираща маска, след което допълнителен продукт за възстановяване на липидите.

Спреят с розова вода също е нещо, на което Ашли Греъм разчита през този сезон. Той може да омекоти и овлажни кожата преди и след премахването на грима.

Универсален балсам за устни – винаги в джоба

Ашли Греъм, която има хубави плътни устни, обяснява, че е добре всяка жена да носи в себе си балсам за устни. Не е нужно той да е с кой знае каква формула. Понякога тя дори се маже с мехлем за много суха кожа, който действа ефективно както при сухи устни, така и при напукани пети.

Мултивитамини за коса, кожа и нокти

Греъм изтъква, че през есента и зимата тялото има нужда от повече хранителни вещества. То може да ги получи чрез храната, но и чрез някои добавки, които се грижат за здравето на косата, кожата и ноктите.

Ашли препоръчва мултивитамини. Също така, за да стимулира лимфния дренаж, тя редовно масажира лицето си с естествен кристал. Слага си и подхранващи sheet-маски за лице.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари

анонимен ( преди 3 години )
Какво е това Бюти? Някаква турска актриса ли?
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар