IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Шахматна дъска – сред тенденциите за пролетен маникюр

9 май 2021 15 00

Ето няколко идеи, които да изпробвате

IStockphoto

Със затопляне на времето всички търсим вдъхновение за по-свежа визия. Безспорно цветята присъстват на много места – както по дрехите, обувките, така и в аксесоарите, които носим. И за къде е маникюрът без тях? Но има и други начини той да бъде по-пъстър. Затова нека видим кои са най-новите тенденции при декорирането на ноктите.

Дори и да не сте почитатели на шаха или сериала Queen's Gambit, ще ви разкрием, че „прозорчета“ от дървената дъска, на която някои играят с часове, ще са истински хит в маникюра за пролетта.

Шахматната дъска по нокътните плочки, която не е лесна за рисуване, ще ни върне към маникюрите в началото на първото десетилетие от новия век и визиите на любимите ни изпълнители, които гледахме по MTV. Тогава „карето“ по ноктите бе най-вече с черен цвят, но днес тази тенденция ще претърпи трансформация.

Как да си направите сами шахматна дъска по ноктите?

Въпросният принт, така да се каже, не се получава лесно, особено върху нокти с по-голяма дължина. Освен готовите печати, които улесняват много маникюристи, има и други начини за постигането на „кутийките“. Първо може да поставите млечна основа, след което да пробвате с класически шахмат, „разграфявайки“ един нокът с черен лак с тънка четка, така че да се получи решетка. След което запълвате с него част от „дупките“. Задължително условие е да се получи шахматна подредба.

Ето и няколко идеи в стил „шахмат“, които да изпробвате:

Ако не искате шахматна дъска на всеки нокът, то може да направите обикновен френски маникюр, който е с черни и бели квадратчета. Или пък експериментирайте с обърнат, като завъртите лентата наляво или надясно.

Ако обичате по-цветните нокти, на всяка плочка направете шахмата с два различни нюанса. За предпочитане е те да са сходни, като основата е безцветна или такава в телесен цвят.

В случай, че имате по-дълги нокти или ви ги изградят с гел, може да поискате по-широк френски маникюр, при който има поне три шахматни реда. В основата на всеки нокът може да ви поставят малко бижу или пък по една точка в по-тъмен цвят.

Ако все пак искате цветята да присъстват в маникюра ви за пролетта, на част от тях нарисувайте няколко с любимия си цвят, а шахматната щампа разположете само на една плочка на всяка ръка. Половината от „кутийките“ оцветете с лак, който присъства и на другите нокти.

Ето и още идеи за вашия нов маникюр за пролетта:

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари