IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

3D желирани нокти – нова тенденция за летен маникюр

6 юни 2021 16 30

Леко странният стил ще бъде популярен през следващите месеци

Снимка: iStock

Когато следвате маникюристи от цял свят в социалните мрежи, започвате да забелязвате общи стилове, които обикалят света. Един от тях стартира своята история от Япония и Корея, но бързо установи доминация в почти всички страни.

Говорим за желираните 3D нокти, които са леко странни на пръв поглед, но пък доставят така желаното разнообразие във външния вид. Бавно, но сигурно 3D желираните нокти стават все по-популярни в целия свят, благодарение на силата на социалните мрежи и талантливи маникюристи, които дават различни идеи за направата на стила.

Причудливият абстрактен външен вид съчетава 3D тенденцията в ноктите, която отдавна е на мода, с някои иновации в лаковете. Ник Тран споделя, че авангардните стилове се завръщат, след като хората вече могат спокойно да отидат до салона за красота след близо две години на изолация. По този начин славата на 3D желираните нокти се увеличи главоломно след отхлабването на мерките.

Добавете 3D ефекта към върха на ноктите

Тъй като тази тенденция изисква професионални умения и включва сложни техники, най-вероятно няма да можете да я възпроизведете сами у дома. Според Ник Тран, най-вероятно не всеки салон за красота ще може да се справи с тази задача. Затова тя съветва първоначално да направите проучване и да видите кой маникюрист работи с гел лак, защото тогава има голяма вероятност той да успее при създаването на 3D желирани нокти.

Ако пък искате да се пробвате у дома, но не сте сигурни, че ще успеете с направата на този тренд, експертите съветват просто да залепите прозрачни мъниста или камъни върху ноктите си. По този начин ще видите дали 3D стилът е за вас и тогава може да пристъпите към създаването му в салона.

Каква е магията?

В салона може да очаквате от вашия маникюрист да постигне този външен вид като първо внимателно наслои ноктите с прозрачен гел лак, за да изгради по-висока концентрация на последващите цветове. След това се създават триизмерни петна и форми с твърд гел, който може да е както безцветен, така и с лек летен оттенък, или с изграждащ гел.

Мики Хигуичи, от друга страна, предпочита да усъвършенства уменията си за 3D желирани нокти, добавяйки удължители, които са кристално чисти и придават на лака по-жива основа. След това тя поставя гел лака и създава дизайна с тънка четка.

Най-популярните 3D дизайни с желе сред клиентите на Тран са вдъхновени от плодовете. Тя също така обича да придава стъклен ефект върху хромирана основа и да използва 3D ефекта като фин дизайн. Нейни колежки пък са фенове на създаването на странни форми, използвайки тази нова техника.

Какво да направите преди посещението в салона?

Ник Тран препоръчва да разгледате множество снимки в социалните мрежи, които да ви послужат за вдъхновение. Също така бъдете готови краищата на някои нокти да бъдат значително по-дебели от това, с което сте свикнали досега. Това може да се превърне в проблем, когато се опитвате да вдигнете нещо от плоска повърхност. Затова помислете добре дали 3D ноктите ще бъдат подходящи за вас и вашето ежедневие.

Ако 3D ноктите не са за вас, може да опитате и други идеи за летен и пролетен маникюр, които ще намерите по-долу:

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари