IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Новото звездно поколение: Тайните на Дуа Липа за красота

9 ноември 2021 08 30

Изпълнителката споделя шестте си коза в ръкава

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Дуа Липа определено има натоварено ежедневие. Изпълнителката прави световни турнета, създава нова музика, присъства на звездни събития и се наслаждава на почивки с приятеля си Ануар Хадид. Това обаче не ѝ пречи да се грижи добре за кожата си, като усилията ѝ се увенчават с успех, който е видим дори и за непрофесионалисти.

Разбира се, безупречният ѝ вид може да бъде свързан с присъствието на добри гени, но все пак Липа полага и усилия, необходими за запазването му. Една от най-големите ѝ тайни е неизползването на грим в свободното си време и оставянето на кожата да подиша и да се чувства свободна. „Опитвам се да дам почивка на кожата си. Важно е за мен да изтрия грима си преди лягане“, казва звездата пред Allure.

В същото интервю Дуа споделя, че по време на пътуванията си между различните градове разчита на няколко важни козметични продукта като очен крем, крем за лице, масла и мист за лице. Според нея стресът може да причини неприятни ефекти върху кожата и затова трябва да се грижим за нея по-често, когато сме на път.

„Правя всичко възможно, за да поддържам кожата си влажна, защото летенето я изсушава. Пътуването е най-лошото нещо за кожата и това се вижда мигновено. Когато започнеш да работиш постоянно и да пътуваш, виждаш този неприятен ефект“, казва Липа. Разбира се, изпълнителката не е противник на грима, но все пак внимава какво използва и колко количество слага.

Шестте тайни на Дуа Липа за красота

Без грим възможно най-дълго

Разбира се, на червения килим сме свикнали да виждаме Дуа Липа с безупречна визия, състояща се от опушено око или пък цветен грим, който тотално се различава от този на останалите дами. Но когато е у дома, изпълнителката предпочита да използва колкото се може по-малко грим или въобще да не използва.

„Опитвам се да не нося грим в дните, когато не ми се налага. Ако нося, то се гримирам точно за 15 минути“, казва звездата пред Elle UK. Тя се придържа към фон дьо тен или коректор, спирала, сенки и бронзант, ако ѝ се наложи да излиза.

Премахване на грима преди лягане

Въпреки натоварения си график и късните концерти, Липа никога не си ляга с грим. Пред Stylist тя споделя, че сутрешната и вечерната ѝ рутина са доста стриктни и съдържат няколко продукта и важни съставки.

„Премахвам грима си с олио с екстракт от шипкови плодове, след което използвам кремообразен почистващ препарат и слагам пробиотичен серум и серум за лице“, разкрива изпълнителката. Сутрините ѝ са запазени за почистване на лицето с кремообразен продукт, последвано от серум с ниацинамиди, след това нанасяне на овлажнител и слънцезащитен крем.

Слънцезащитата е задължителна

Дуа Липа много добре знае, че нито една ежедневна рутина не е завършена, ако към нея не се добави слънцезащитен крем. Тя започва да използва продукта в началото на 20-те си години, когато стартира по-усилена грижа за кожата си. „Преди го използвах, но не всеки ден. Сега знам, че е важно да го слагам всеки ден“, казва Липа.

Необичаен инструмент за красота

Кой би предположил, че нещо толкова просто като четка за зъби може да има огромни ползи за кожата? Изпълнителката казва пред Allure, че има няколко четки за зъби, защото използва всяка една от тях за няколко различни козметични функции, включително и ексфолиране.

„Използвам четката за зъби върху устните си като скраб, понякога я ползвам с черни сенки, които слагам върху веждите си, ако искам да станат по-плътни“, казва Липа. Дори използва четката за по-плътни мигли и поставяне на спирала. Този трик е научила в Лондон, когато е останала без инструменти за гримиране и е трябвало да се справя с това, което има у дома.

Лицеви процедури

Дори и с натоварения си график, Дуа Липа намира време за лицеви процедури. Тя се подлага на тях веднъж на няколко месеца, като понякога добавя и микронидлинг.

Рядко си оправя веждите

Дуа Липа има естествено плътни вежди, които се създават благодарение на факта, че изпълнителката никога не си ги е скубала сама. Това правило е било създадено от майка ѝ и се спазва до днес.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари