IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Грижа за косата: Карбамид при сух скалп

5 юли 2022 08 30

Съставката, която ще помогне за решаването на проблема

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Когато страдате от сърбящ скалп, има изобилие от съставки за грижа за косата, които могат да помогнат за балансиране на хидратацията и минимизиране на дискомфорта. Вероятно сте чували за салицилова киселина, въглен, масло от чаено дърво, масло от мента и ябълков оцет като възможни средства в борбата със сухия скалп.

Карбамидът е друга опция, която може да бъде също толкова въздействаща, колкото и гореспоменатите съставки, които получават слава в интернет.

Въпреки че не звучи толкова привлекателно, карбамидът може да бъде полезно допълнение към рутината ви за грижа за косата, тъй като е ефективен овлажнител за скалпа. Тази съставка не е толкова известна, колкото другите, но прави същите чудеса при сух и сърбящ скалп.

Какво е карбамид и какви са ползите от него?

Карбамидът е страничен продукт от разграждането на протеин, естествено открит в кожата. Той може да бъде от полза за косата, като насърчава здравето на скалпа. При по-ниски концентрации, карбамидът е страхотен хидрататор, който действа успокояващо за сухия и сърбящ скалп. При по-високи концентрации е добър ексфолиант, който е полезен за балансиране на скалпа.

суха, коса,

Снимка: iStock

Според козметичния химик Крупа Костлайн, карбамидът е чудесен за възстановяване на баланса на кожата след почистване.

Защо да включите карбамида в грижата за косата?

Карбамидът може да се използва от всеки и всички типове коса, което прави още по-шокиращ факта, че не получава толкова внимание, колкото останалите съставки. Въпреки множеството ползи, дерматолози препоръчват да действате с повишено внимание, ако имате чувствителна кожа.

мокра коса,

Снимка: iStock

Като се има предвид това, както при всяка нова съставка, най-добре е да я интегрирате бавно в рутината си. Използвайте продукта два пъти седмично и увеличавайте честотата, докато оценявате толерантността на кожата към него.

Ако имате притеснения или не знаете точно как да подходите към карбамида, обърнете се към дерматолог за професионален съвет.

Безопасен ли е за употреба?

Ако сте чували спорове около употребата на карбамид, вероятно е защото има няколко различни негови форми – хидроксиетил, диазолидинил и имидазолидинил.

Хората често бъркат формата на карбамид, използван в продуктите за красота с имидазолидинила и диазолидинила, които са добре известни вредни консерванти. Няма опасения за безопасността, свързани със самия карбамид.

балсам за

Снимка: iStock

И не, карбамидът във вашия шампоан не се извлича от урината. Той е съставка, открита в урината, но в търговската мрежа се синтезира от амоняк.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари