fallback

Тиквено лате – най-популярният цвят за коса за есента

30 October 2022 18:00

Оказва се, че нюансът е подходящ не само за любимата ни напитка

Снимка: iStock

Хвърлете тези дни един бърз поглед в магазина за хранителни стоки или който и да е магазин, и се пригответе да бъдете затрупани от атаката на тиквата. Освен познатото ни лате, в оранжев цвят виждаме абсолютно всичко – от пуканки до лакомства за кучета. Спокойно можем да кажем, че това е цветът на есента. Така че не би трябвало да е изненада, когато разкрием, че индустрията за красота взима пример и включва цвета в своите тенденции.

Косата в цвят тиквено лате е основна тенденция за есента. Точно както по-топлите, по-уютни и по-засищащи храни са на мода със смяната на сезоните, така и по-топлият, по-наситен цвят на косата се настанява в ежедневието ни. Оранжевото е вдъхновено от всички есенни неща – кехлибар, портокал, тиква, променящите се листа и много други. Хубавото е, че цветът „тиквено лате“ е доста гъвкав и може да бъде създаден под различни вариации.

Какво представлява цветът „тиквено лате“?

Тенденцията за цвят на косата с тиквени нюанси включва всички топли, пикантни тонове на червено и медно и може да има и гама от светли до тъмни варианти. Може да бъде комбинация от множество топли тонове или пък да си направите само един богат плътен нюанс на червено или оранжево.

A post shared by @hairbymaressa

Освен че това е навременна тенденция, която се свързва с всички останали тиквени изкушения, есента обикновено е подходящо време да се насочите към по-топли тонове в цвета на косата си. Кожата ни постепенно започва да губи онзи летен блясък и „затоплянето“ на кичурите ви е добър начин да го поддържате през цялата есен и дори през зимата.

За кого е подходящ цветът?

Тъй като тази тенденция обхваща толкова много различни топли нюанси, тя може лесно да бъде променена и пригодена за много различни вкусове. Ако сте привлечени от топли червени и оранжеви цветове в грима си, тогава най-вероятно ще харесате и този цвят. Все пак е важно да се подчертае, че той е особено ласкателен за хора със светъл или златист тен и/или тези, които имат зелени или лешникови очи.

Супер секси прически за есента – как да си направим стил от 90-те?

Есенен маникюр: Опитайте италианския стил

Есенен маникюр: Джей Ло с идея за всички, които мразят оранжево и кафяво

Какво да кажете на фризьора?

Ако кожата ви е средно или много светла, поискайте медни тонове. За хората с маслинени нюанси или с по-тъмен и наситен тен, медените и кехлибарени акценти ще са най-добрият избор. Използвайте думи като „топло“ и „богато“, за да обясните точно това, което искате. Важно е също така да носите със себе си референтни снимки, за да сте сигурни, че с фризьора ви сте на едно мнение относно крайния резултат.

Как да поддържате цвета?

A post shared by SalonCentric (@saloncentric)

Червените тонове са склонни да избледняват по-бързо от другите, тъй като молекулите им са по-големи и по-способни лесно да се изплъзнат от ствола на косъма. Минимизирането на честотата на миене, както и винаги използването на безопасен за цвета шампоан и балсам, е наложително.

За още новини от света на звездите, модата и красотата следвайте и профила на Tialoto в Instagram и страницата ни във Facebook.

Автор на статията:
Дарена Найденова
Сподели
красота коса прическа есен боядисване есенни прически прически за есента тиквено лате
1 коментара
fallback