IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Златиста брюнетка – новият цвят в косата за есента

30 септември 2023 12 00

Тенденцията комбинира леки и бляскави нюанси, които са лесни за поддържане

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Нали знаете колко меко и красиво изглежда всичко под светлината на трептяща свещ? Слабото осветление и златното сияние предлагат мигновено усещане за уютна топлина и повишена изтънченост.

Това усещане се пренася и в света на красотата, започвайки от косата. Прическата с цвят, сякаш поставен под светлината на свещ, включва стратегическо поставяне на микроакценти със златист оттенък върху косата ви. Най-доброто от всичко е, че стилът е много ласкателен за всякакви цветове и текстури на кичурите и изисква по-малко поддръжка от традиционните акценти.

Какво е златиста брюнетка

Златистата брюнетка съчетава фини, вплетени кичури с топъл, блестящ нюанс. Вече видяхме стила във визиите на Кая Гербер, Ашли Парк, Сиара, Кара Делевин, Кели Роуланд и много други. Тенденцията се фокусира върху създаването на завършен вид, който изглежда сякаш е осветен от свещ. Той е мек и топъл, като може да озари дори най-скучните и сиви дни. Това е начин да подобрите тоновете на брюнетката, без да изглеждате прекалено изсветлени или твърде обикновени.

Обикновено включва използването на комбинации от топли, златисти тонове, за да се създаде фин, естествено изглеждащ ефект, предизвикващ сияен вид, подобен на мекото трептене на свещта. Акцентите трябва да бъдат в нюанси на мед, карамел и златисторусо.

Поставянето на цвета е меко от корените, през средната част на косата, и след това „пламва“ в по-ярък нюанс към краищата. Резултатът е мек, многоизмерен външен вид, който нежно изсветлява, без да създава твърде драматичен контраст между тъмно и светло.

Как да си направите прическата

Сега, когато знаете какво представлява прическата, е важно да я обясните и на вашия фризьор. Ако изпитвате трудности, винаги може да носите снимка със себе си, за да покажете точно това, което искате да постигнете. Намирането на точното съвпадение с основата ви на брюнетка или перфектния тон на акцентите невинаги е лесно, но наличието на няколко изображения, които можете да обсъдите, ще улесни целия процес.

Добре е да поискате леко изсветляване на кичурите или фино боядисани акценти, които са само около две нива по-светли от естествения ви цвят. Ако имате къдрава, вълниста или гъста коса, може да се наложи поставянето на по-дебели акценти, за да се осигури безпроблемно смесване.

За кого е подходящ цветът

Тенденцията е ласкателна в редица цветове и текстури на косата. Въпреки това, фризьори казват, че тя е особено подходяща за хора със средно тъмна коса с естествено топли нюанси. Това са цветовете, които наистина улавят най-добре ефекта на трептящото светещо сияние.

Все още можете да изпробвате тенденцията, ако сте блондинка или с много тъмна коса, но вашият фризьор ще трябва да коригира акцентите така, че те все още да се показват, но да не са твърде контрастни. Техниката изглежда особено красиво на вълнообразна или текстурирана коса, но дори и хората с прави кичури могат да ѝ се насладят.

Нови прически – цветът ванилов чай е перфектен за есента

Прически за есента – кои ще са най-големите тенденции

Нова прическа – стиловете от 80-те, които се завръщат

Как да поддържате цвета

Тъй като акцентите са фини и най-ярките части са фокусирани върху краищата на косата, цветът е изключително лесен за поддръжка. Връщането в салона за освежаване зависи от вас, но се стремете да е на всеки два до три месеца. Между посещенията е добре да използвате гланц или тонер, за да придадете на косата допълнително бляскав ефект. Също така се уверете, че използвате продукти за грижа за косата, които помагат за запазване на цвета и поддържат светлите и искрящи кичури.

За още новини от света на красотата последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

КоментариКоментари