IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Идея за нова прическа – опитайте въздушно подстригване

25 февруари 2024 13 30

Ето какво представлява интересната визия

Снимка: iStock

Снимка: iStock

С множеството модни ревюта и разпъването на червени килими във всеки голям град по света, сме напът да видим т. нар. въздушна прическа навсякъде. Ако сте в крак с новите тенденции, виждали сте стила и преди във визиите на любимите си знаменитости, но най-вероятно не сте се замисляли как точно се казва. 

Колкото и странно да звучи, въздушното подстригване всъщност изобщо не е прическа, а техника за премахване на тежестта, създаване на пространство, през което въздухът може да преминава. Този тип прическа е по-обемна и изглежда малко по-спокойна и не чак толкова професионално оформена. Добрата новина е, че техниката може да се използва на всякаква дължина на косата и ще изглежда страхотно. 

Същност на въздушната прическа

Плавна и лека, въздушната прическа е техника за оформяне на косата на меки слоеве, които се смесват лесно, за да създадат безтегловен вид и усещане. Стиловете боб и лоб създават страхотна основа за този метод, тъй като е много лесно да се намали тежестта на косата, за да се получи желаната плавна и подвижна естетика. 

За кого е най-подходяща

Красотата на въздушната прическа е, че тя може да пасне на всеки, ако се използват правилните инструменти за оформяне. Не става въпрос толкова за формата на лицето и вида на косата, а за това дали по-лекият и раздвижен външен вид ще е подходящ за вашия личен стил и настроение. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by wessharpton (@wessharpton)

Тази безтегловна прическа обаче има тенденция да се придържа най-добре към по-късите дължини. Когато косата е твърде дълга или къдрава, тя може да създаде форма, която затруднява постигането на въздушната прическа, която е ефирна и лека. Фризьорите препоръчват рамкиращи отпред слоеве или по-дълги кичури за тези с по-фина коса. Хората с гъста или къдрава текстура трябва да обмислят премахването на малко тежест от косата, за да помогнат за постигането на желания вид. 

Какво да поискате в салона

Когато искате да изберете въздушна прическа, трябва да помолите вашия стилист да премахне тежестта или допълнителното тегло върху дължините и краищата. В комбинация с бретон тип перде, тази прическа е безупречна и разнообразява цялостната визия. 

Трикове за по-плътна коса – прическата, която да си направите

Нова прическа – идеи за кафяв балеаж за красива коса

Как да оформите прическата

Оформянето на въздушна прическа не трябва да е трудно. Когато оформяте у дома, искате косата ви да има по-естествено усещане, така че добавянето на пяна за обем към влажна коса ще придаде хубава форма при изсушаване.

По-правите коси и тези с леки къдрици могат да използват текстуриращ спрей, за да оформят и стилизират косата за повече движение и усещане за разделение на кичурите, през които безпроблемно да преминава въздухът. 

Ако искате стил на нивото на червения килим, можете да изсушите косата със сешоар с помощта на овлажняващ стилизиращ крем за коса или да използвате маша, за да придадете по-гладък и обемен вид. Задължително използвайте термозащита преди всеки горещ уред, за да запазите кичурите си здрави и блестящи. 

За още новини от света на красотата последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook  

КоментариКоментари