IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Don't Worry Darling – Напрежение между актьорите, забранени въпроси и лоши ревюта

8 септември 2022 12 30

Вторият филм на Оливия Уайлд беше по-интересен извън, отколкото на екрана

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Забравете за големия екран, драмата във Венеция се случи на червения килим и сред зрителите в киното.

Филмовият фестивал в Италия, който започна на 31 август, беше белязан от няколко добри момента както в модния, така и в холивудския аспект. Брендън Фрейзър се завърна отново на екран и получи 6-минутни овации, Тимъти Шаламе привлече погледите с червения си костюм с гол гръб, а филмът „Баншите от Инишерин“ с Колин Фърт беше аплодиран в продължение на цели 13 минути.

Това, което обаче успя да открадне вниманието на публиката, се случи извън екрана и започна много преди филмовия фестивал. Говорим за филма Don't Worry Darling, който се смяташе за един от фаворитите за любовта на публиката, но се сгромоляса грандиозно. Единствено Флорънс Пю получи поздравления за играта си, но също така попадна в центъра на скандал.

Хари Стайлс, който често сменя музиката с киното, успя да намери любовта по време на снимките, но пък беше обвинен, че разваля семейства. Младият изпълнител започна връзка с Оливия Уайлд, която е режисьор на Don't Worry Darling, по времето, когато тя беше все още заедно с Джейсън Съдейкис, от когото има и две деца. Стайлс също така стана водеща тема в социалните мрежи, след като публикувано видео, на което той сякаш наплюва колегата си Крис Пайн.

Оливия Уайлд

Снимка: БГНЕС

Всичко това обаче не е краят на драмата. По време на пресконференция за филма, Оливия Уайлд беше попитана за отсъствието на Флорънс Пю. Тя посочи, че актрисата има други професионални ангажименти и съжалява, че не може да присъства. В същото време обаче Пю пристигна във Венеция в прекрасен лилав костюм. След това въпросите относно Флорънс бяха забранени.

Във филма има от всичко – предполагаеми любовни афери, спорни раздели, разногласия между режисьори и звезди, проблеми в началото на снимките, плюене по време на премиерата. Всичко това се обсъжда в социалните мрежи, но засега без участието на официалните играчи. Тъй като драмата продължава вече няколко дни, ние решихме да ви включим в нея и да ви запознаем с всичко, което се случва от началото досега.

2019 година: Оливия Уайлд обявява новия си филм

След като постигна огромен успех с режисьорския си дебют с Booksmart през 2019 година, Уайлд обяви, че новият ѝ проект ще бъде интелектуален и психологически трилър за домакиня от 50-те години на миналия век, чийто перфектен живот не е такъв, какъвто изглежда. След война за наддаване сред най-малко 18 големи продуцентски компании, включително Netflix, Apple и MGM, Уайлд избира New Line въз основа на обещанието за кино премиера.

Април – септември 2020 година: Най-търсеният мъж се появява

След като New Line се съгласяват да финансират филма, започват слухове за главните роли. В крайна сметка те отиват при Флорънс Пю и Шая Лабъф, които са набрали скорост от последните си проекти, съответно Midsommar и Honey Boy. Пю споделя вълнението си в социалните мрежи, пишейки че няма търпение да се присъедини към екипа след края на пандемията.

Снимките започват през август, но с тях идва и напрежението. Лабъф се оттегля от проекта и на негово място идва Хари Стайлс. Много малко хора са разочаровани от този ход, тъй като в същото време Шая е обвинен от няколко жени в сексуално насилие, включително от бившата си приятелка FKA Twigs. Актьорът изпраща имейл на Уайлд, в който твърди, че действията му са били грешни, но отрича да е насилвал когото и да било.

Януари 2021: Сватбата

Хари Стайлс развива доста близка връзка с феновете си, което понякога може да се окаже нож с две остриета. Когато е заснет с Оливия Уайлд по време на сватба на свой приятел, слуховете за връзка между тях започват да се въртят в социалните мрежи. За разпространението им помага и изненадващата раздяла между Уайлд и дългогодишния партньор Джейсън Съдейкис, от когото тя има две деца.

Феновете на Стайлс веднага нападат Оливия заради огромната разлика във възрастта между двамата. Критиките започват да стават още по-ожесточени, като са насочени към всяка една част от визията на актрисата – косата, начинът на обличане, усмивката.

Въпреки това, Уайлд не спира да хвали Хари в социалните мрежи, подсилвайки слуховете за любов. В една публикация, тя възхвалява Стайлс за това, че е готов да играе в сянката на Флорънс Пю и го хвали за неговата работна етика и талант. От своя страна, Пю не харесва тази публикация и като цяло спира да публикува за предстоящия си филм.

Феновете на Стайлс и тези, които следят новите около Don't Worry Darling в социалните мрежи, започват да шушукат, че Пю се е скарала с Уайлд заради връзката ѝ със Стайлс и нейния режисьорски стил. Според потребител в TikTok, Оливия и Хари повече обръщали внимание един на друг, отколкото на филма, което накарало Флорънс да поеме по-голямата част от режисьорските задължения.

Уайлд обаче успява да се справи с това напрежение по умел начин. Тя публикува снимки и видеа на Флорънс, с които хвали актьорските ѝ способности. На фона на това, режисьорката продължава да показва и любовта си към Хари, посещавайки множество негови концерти по време на турнето му, както и да излиза на разходка с него.

Април 2022: Драмата се задълбочава

Точно когато хората започнаха да свикват с идеята за връзка между Хари и Оливия, поп звездата издава първия си сингъл от предстоящия албум Harry's House. В песента, превърнала се в истински хит, As It Was, Стайлс пее „Напусни Америка/две деца я следват“. Феновете веднага сметнаха, че текстът е намек към Оливия, която само няколко дни преди премиерата на сингъла, беше забелязана да се сбогува с Джейсън Съдейкис на летището. Тогава се говореше, че тя разделя времето си между Лос Анджелис и Великобритания, за да може да обърне внимание както на новото си гадже, така и на децата си.

Децата остават тема номер едно дълго време, особено когато Уайлд получава мистериозен жълт плик на сцената на CinemaCon. По-късно стана ясно, че това са документи за попечителство, изпратени от бившия ѝ партньор. Съдейкис отрече да е планирал подобно връчване, като заяви, че е искал документите да бъдат оставени в хотелската стая на Уайлд. Актрисата обаче не прие този отговор.

Оливия Уайлд

Снимка: Getty Images

„Единствените хора, които ще страдат, ще са децата ми, защото те ще трябва да видят това, а те не трябваше да знаят, че това някога се е случило. За мен беше ужасяващо, но истинските жертви бяха на пет и осем години и това наистина е тъжно“, каза Уайлд пред Variety четири месеца след получаването на плика.

Май 2022: Недоволството започва

Официалният трейлър на Don't Worry Darling най-накрая излезе и феновете, които се надяваха да зърнат любимия си певец, получават перфектен кадър на Стайлс, който се нахвърля върху домакинята Пю. Уайлд изразява огромното си вълнение от интимната сцена, като казва, че единствено жените получават оргазми по време на филма.

Но когато промотирането на проекта започва, феновете на Пю отбелязват, че тя не се държи по същия начин, както с предишните си ангажименти. Известна със своето пламенно отношение към филмите си, актрисата странно мълчи в Instagram, като дори не се включва в благодарствените коментари към Оливия Уайлд, която често възхвалява актьорския състав.

Освен това Пю дава интервю пред Harper's Bazaar, в което се противопоставя на думите на Уайлд относно секс сцените във филма. По думите ѝ, киноиндустрията не се свежда до това да се създават интимни сцени с най-известния мъж в света. Тя не спомена името на Хари Стайлс, но допълни, че смисълът на филма се простира далеч над сексуалното и трябва да се гледа с други очи не само заради актьорския състав, но и заради целия екип.

Флорънс Пю

Снимка: БГНЕС

Като първата световна звезда на корицата на Rolling Stone, Хари Стайлс не потвърди за връзката си с Уайлд, но изрази опасения от участието си в толкова голям филм и обясни как процесът на актьорство се различава от пеенето.

„Когато снимате и ти кажат „стоп“ може би има част от теб, която очаква всички да започнат да пляскат. Това обаче не се случва. Всеки се връща към задълженията си, а ти си оставен там и си мислиш дали си се справил“, казва Стайлс.

Но интервюто на Уайлд за Variety е това, което беше последната капка в чашата на драмата. В него тя обяснява работата си на режисьор и твърди, че Лабъф е бил уволнен, защото е искала да защити останалия актьорски състав, особено Флорънс Пю. Тя поздрави работата на актьора, но добави, че държанието му се различавало от това, което тя смята за нормално.

„Вярвам, че създаването на безопасна и спокойна среда на работа е най-добрият начин да накараме хората да си вършат работата по най-добрия начин. В крайна сметка моята отговорност е към продукцията и към актьорския състав и тяхната защита. Това е моята работа“, казва Уайлд.

Оливия Уайлд

Снимка: Getty Images

Всичко щеше да е чудесно, драмата щеше да бъде забравена и филмът да се чака с нетърпение заради самата история, а не заради всичко извън нея. Но не се случи точно така. Лабъф реши да отговори на казаното от Оливия, твърдейки че самият той се отказал от филма, а не бил уволнен. Той публикува мейл, написан до режисьорката, в който казва, че уволнението никога не е стояло на масата.

„Макар да разбирам защо прокарваш тази история и вниманието, което ще донесе на филма, това не е истината“, пише Лабъф. За да докаже своята теза, актьорът публикува съобщение и видео от Уайлд, където тя намеква, че Пю, която нарича „госпожица Фло“, е истинският проблем зад кулисите.

След това беше съобщено, че Пю няма да присъства на пресконференцията на актьорския състав преди премиерата на филмовия фестивал във Венеция, но ще мине по червения килим. Интересът се покачваше с всяка минута.

Септември 2022: Хаос във Венеция

Винаги има известна магия, идваща от филмовия фестивал във Венеция. Може би е фактът, че се провежда в Италия, гостите пристигат с водни таксита, правят се премиери на потенциални носители на „Оскар“. Или пък е може би модата по червения килим, която е достойна за своя награда. Каквато и да е причината за привлекателност обаче, не можем да отречем, че тази година погледите бяха приковани от старомодната американска бъркотия.

Оливия Уайлд и Хари Стайлс пристигнаха с отделни лодки, Ник Карол и Джема Чан напомнят, че също участват във филма, а Крис Пайн изненада всички с дългите си руси кичури и мокасини.

Don't Worry

Снимка: Getty Images

На пресконференцията Уайлд веднага беше попитана за отсъствието на Пю. Тя благодари на актрисата за участието ѝ във филма, но заяви, че в момента се снима „Дюн 2“, в който участва Флорънс. Оттам нататък въпросите за главната актриса бяха забранени, както и за всичко случващо се извън снимките на Don't Worry Darling.

Феновете обаче не се вързаха много на теорията за отсъствието на Флорънс. Първо, защото Тимъти Шаламе, който играе главната роля в „Дюн 2“ пристигна в същия ден във Венеция. В социалните мрежи пък се появиха снимки на Пю в лилав костюм, която също беше на филмовия фестивал, но не и на пресконференцията. Вместо това, тя облече лилаво Valentino и спокойно се разхождаше из Венеция с коктейл в ръка.

Все пак актрисата се появи на червения килим в друго зашеметяващо произведение на Valentino. Това обаче не отмести фокуса от драмата, която продължи и пред фотографите. Феновете яростно публикуваха снимки и видеа на звездите, които си взаимодействаха по странен начин, като отбелязват, че Стайлс и Уайлд отказват да се гледат в очите и стоят далеч един от друг. От своя страна, Пю си говори само с Крис Пайн и Ник Карол, отказвайки да гледа останалите.

Флорънс Пю

Флорънс Пю. Снимка: БГНЕС

И докато камерите на червения килим се фокусираха върху неудобните групови снимки, Пайн е този, който даде началото на нов кръг от клюки в киното. Когато Стайлс се приближава до мястото си, се вижда сякаш той плюе в скута на колегата си. Твърденията се засилват и от реакцията на Пайн, който е видимо изненадан и леко се подсмихва, сякаш иронично.

За по-малко от 24 часа теорията набира такава популярност, че говорител на Крис Пайн излезе с официално съобщение относно случая.

„Това е нелепа история. Пълна измислица и резултат от странна онлайн илюзия, която очевидно е измамна и дава възможност за глупави спекулации“, казва представител на актьора. Той категорично заяви, че Хари Стайлс не е плюл върху Крис Пайн. По думите му, двамата мъже се уважават и всяко друго твърдение е опит за създаване на драма, която не съществува.

Всичко това засили интереса към Don't Worry Darling, което накара много фенове да сметнат, че е актьорски трик за привличане на повече зрители. Теорията не е никак лоша, но никога няма да бъде доказана.

А що се отнася до премиерата на Don't Worry Darling, тя ще бъде на 23 септември.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари