IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кралски традиции за бременността и раждането – какво спазва принцеса Юджийн?

30 септември 2020 18 00

Тя не иска бебето ѝ да носи титла

БГНЕС

Само преди дни от британския кралски двор съобщиха, че принцеса Юджийн и нейният съпруг Джак Бруксбанк очакват първото си дете. Веднага след обявяването на щастливата новина, бъдещите родители споделиха, че не искат техния наследник да носи благородническа титла. С това те последваха примера на Хари и Меган. 

„Дори и кралицата да им предложи титлата като подарък, желанието на Юджийн и Джак не е детето им да носи титла. Юджийн знае, че титлата може да е както благословия, така и проклятие и тя и Джак искат детето им да живее обикновен живот и да изкарва само прехраната си“. Това споделя близък до семейството пред списание Vanity Fair.

Човекът, който иска да остане анонимен, посочва, че в момента дъщерята на принц Андрю и бившата му съпруга Сара иска само една спокойна бременност, която да завърши със здраво бебе. 

Въпреки че принцесата твърди още отсега, че няма да приеме детето ѝ да носи титла, тя ще трябва да се съобрази с някои традиции и правила, които бременните жени и родилките в кралското семейство спазват от години. През тях неминуемо са преминали покойната принцеса Даяна, Кейт Мидълтън, а наскоро и Меган Маркъл. 

Какво може и не може да прави принцеса Юджийн по време на бременността и след това?

1. Кралицата първа разбира за бебето

Елизабет Втора

БГНЕС

Макар и да не е писано като правило, Елизабет Втора трябва винаги първа да научи за бебето и бременността. Разбира се, не е ясно дали това става на шестата или чак на дванадесетата седмица. 

Според информация на Daily Mail, Уилям използвал криптирана телефонна линия, за да се обади на баба си и да я информира, че принц Джордж вече се е родил. Чак след това съобщил новината на родителите на Кейт и останалите. 

2. Кралските особи обявяват бременността след 12 гестационна седмица

Най-често гинеколозите предупреждават бременната, че най-критичните дни от бременността са до 12-седмица, когато се формират органите и системите на плода. Дотогава вероятността от спонтанен аборт или някакво друго усложнение е много вероятна. Ето защо повечето бъдещи родители съобщават за радостта си след това, когато вече са сигурни, че всичко е наред с плода. 

Кралските особи също следват този пример. Изключение прави само една от бременностите на Кейт Мидълтън. Когато тя зачена принц Луи, реши да оповести всичко по-рано, защото страдаше от тежко сутрешно гадене, заради което не можеше да върши голяма част от ангажиментите си. 

3. Без „Baby shower“ за майката и нейните приятелки

Традицията за събиране, наречено „Baby shower“, идва от САЩ. Там майките канят най-близките си приятелки и заедно със своите половинки съобщават какъв ще бъде полът на бебето. За целта се поръчва тематична украса, торта и сладкиши в розово или синьо. 

Меган Маркъл например, много искаше да има такова парти за своя син, но кралицата не ѝ позволи. Въпреки това, тогава тя си даде кратка почивка и заминавайки в родната си страна, направи тайно събиране, като сред поканените бе Серина Уилямс.

Също така, каквито и подаръци да бъдат изпратени за нероденото дете, според протокола на кралския двор, те трябва да бъдат върнати. 

4. Полът на бебето се пази в тайна до последно

кралско бебе

БГНЕС 

Още една причина поради която кралицата не разрешава да се правят детски партита. От години семейството вярва, че само определени хора трябва да знаят дали бебето ще е момче или момиче. 

„Съобщаването на пола предварително е по-скоро американско, отколкото британско“, каза кралският експерт и историк Марлен Кьониг пред Harper's Bazaar. 
По думите на специалиста, ще е голяма изненада, ако принцеса Юджин разкрие тайната за пола. Друг е въпросът, ако коментира какво предпочита – момче или момиче. 

5. Ограничение в пътуванията

Хари и

БГНЕС

Заради това, че с бременната може да се случи нещо лошо във всеки момент, тя не бива да пътува твърде много, особено на дълъг път в чужбина. Разбира се, Меган Маркъл бе изключение от това правило. Тъй като тя се чувстваше добре до последно, посети Австралия, Нова Зеландия и майка си в САЩ.

 

6. Изрязаните деколтета са забранени

принцеса Юджин

БГНЕС

Тялото на бременната се променя с всеки изминал ден. Това личи не само по корема, но и по големината на гърдите, които нарастват значително до деветия месец. Ето защо, те не бива да бъдат на показ. 

Принцеса Даяна, например, е носела специални сутиени и „торби“ отгоре, за да може бюстът да бъде възможно най-прикрит под дрехите. 

7. Проблемите по време на бременността се оповестяват публично

Винаги, когато бременната от кралското семейство има някакъв проблем, заради който се налага да лежи, да се лекува или пък не дай си боже да направи аборт, се прави официално изявление. 

Кейт Мидълтън, която с третото си дете има доста проблеми по време на първия триместър, говори открито за сутрешното гадене. Освен това пиарите ѝ още в началото смятат за важно да разкажат за нейното състояние и грижите, които изисква.  

8. Носенето на затворени обувки е задължително

Хари и

БГНЕС

Дори и бъдещата майка да има подути глезени, задължително е тя да носи затворени обувки. Това правило обаче бе нарушено от Кейт Мидълтън и Меган Маркъл. 

9. Аутфитът за изписването се планира предварително

Уилям и

БГНЕС

Току-що родилите кралски особи се появяват пред болницата с бебето само часове след раждането. Но въпросното излизане се планира предварително. Преди постъпването в болницата, родилката вече знае какъв аутфит ще носи и как ще е облечено отрочето ѝ. 

Когато роди принц Джордж, Кейт Мидълтън носеше рокля на точки, която напомняше роклята, която Даяна бе облякла след като даде живот на сина си Уилям. 

Така както не желае титла за детето си, принцеса Юджийн може да предпочете да не спази и това правило, но едва ли ще го направи, защото все пак е внучка на Елизабет Втора и има някакво уважение към нея. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари