IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Новият президент: Запознайте се с децата на Джо Байдън

20 януари 2021 18 00

Кои са Ашли, Хънтър, Бо и Наоми Байдън?

Снимка: БГНЕС

Встъпването в длъжност на новоизбрания президент на САЩ Джо Байдън ще се проведе на 20 януари и вече е ясно, че това ще бъде ден като никой друг. Вместо тълпа от зрители в парка National Mall, там ще бъдат забити 200 000 знамена, за да представляват хората, които не могат да присъстват заради продължаващата пандемия.

Ашли Байдън, дъщерята на новоизбрания президент, казва на Джена Буш Хагер (дъщерята на Джордж Буш), че е загрижена за безопасността на баща си, след като поддръжници на Тръмп нахлуха в Капитолия на 6 януари. Тя допълва, че все пак се доверява на тайните служби и вярва, че ще направят всичко възможно важното събитие да мине без инциденти. „Той е заобиколен от толкова много защитници, че вече не се притеснявам толкова много“, казва Ашли.

Байдън БГНЕС

Снимка: БГНЕС

Съобщава се, че администрацията на Тръмп не следва традиционните процедури за предаването на президентството и посрещането на новите обитатели на Белия Дом. Традициите повеляват бившия президент да посрещне бъдещия си наследник на чай, като през това време първите дами направят обиколка из дома. Все пак, Мелания Тръмп не се е свързала с Джил Байдън, за да я разходи из Белия дом и да ѝ разясни всичко, което е научила през последните четири години.

Ашли казва, че семейството е най-важният приоритет за новоизбрания президент. Татко е толкова съпричастен и има способността да разпознава болката, да чувства болката на другите и да ги утешава. Имаме правило, че независимо къде се намира татко, независимо в каква среща е, ако едно от децата му се обади, съветниците трябва да го изведат оттам, за да говори по телефона“.

Цялото семейство беше заедно, когато резултатите през ноември показваха, че Джо Байдън ще е следващият президент на Съединените американски щати. По време на кампанията новоизбраният президент непрестанно получаваше подкрепа от съпругата си Джил и децата си – Хънтър и Ашли. Джо има три деца от брака си с Нейлия Хънтър – Наоми, Бо и Хънтър. След като съпругата му умира, Байдън се жени за Джил през 1977 година и от тяхната любов се ражда Ашли. Джо има и седем внуци, които го наричат „Поп“ и споделят известната му любов към сладоледа.

Ето какво трябва да знаете за голямото семейство на Джо и Джил Байдън.

Наоми Байдън

Първородната дъщеря на Джо Байдън, Наоми, е била само на годинка, когато загива в катастрофа заедно с майка си Нейлия. Инцидентът се случва през 1972 година.

Джоузеф „Бо“ Байдън

Байдън кръщава първородния си син на себе си, въпреки че той става известен с прякора си Бо.

Бо има впечатляваща военна кариера. Той се присъединява към Националната гвардия като майор на корпуса на генералния адвокат през 2003 година. Също като баща си, Бо се впуска в политиката и става 44-ият главен прокурор на щата Делауеър. Заема поста от 2007 до 2015 година и работи заедно с Камала Харис, която само след няколко часа ще стане първата жена вицепрезидент на САЩ.

Бо Байдън

Снимка: БГНЕС

Байдън винаги е вярвал, че политическите перспективи на сина му са ясни, казвайки че е бил сигурен, че Бо може да се кандидатира за президент и дори може да спечели. Бо се жени за съпругата си Хали Оливър през 2002 година и имат две деца – Натали Байдън и Робърт Хънтър Байдън II. Джоузеф е имал намерение да се кандидатира за губернатор на Делауеър на изборите през 2016 година, но умира година по-рано на 46-годишна възраст след битка с рак на мозъка.

Смъртта му повлия изключително много на Джо и Джил. „След като синът ни Бо умря от рак, се чудех дали някога ще се усмихвам или ще почувствам отново радост“, казва д-р Джил Байдън в речта по време на събитие на Демократическата партия. Тя допълва, че Джо ѝ е осигурил силата, от която се е нуждаела в онзи труден момент.

Преди встъпването в длъжност на Байдън, Ашли разкри за трайното въздействие на големия си брат върху цялото семейство. „Той беше толкова фин човек и беше човек с почтеност, но в същото време имаше шантава страна, страхотно чувство за хумор и винаги знаеше как да се забавлява. Просто ми липсва да съм с него в една стая и да си мълчим“, казва тя. Добавя, че вижда символика в избирането на баща ѝ за президент точно тази година. Джо Байдън ще бъде 46-ият главнокомандващ, а Бо Байдън си е отишъл от този свят на 46 години.

Робърт Хънтър Байдън

Вторият син на Байдън, Хънтър, вече е на 50 и работи като адвокат в кантора, базирана в Ню Йорк. Той също така е основател на фирмата за рисков капитал Eudora Global и е бил председател на борда на World Food Program от 2011 до 2015 година.

Напоследък се появиха спорни доклади за връзките му и бизнес сделките в чужбина, но те бяха опровергани от Politico, New York Times и The Washington Post. Допълнителни недоказани твърдения, циркулиращи във Фейсбук, бяха проследени до анонимен интернет форум, който е известен източник на фалшиви новини.

Личният живот на Хънтър също е попадал в заглавията на вестниците заради борбата му с наркотиците и алкохола, както и шумният му развод с Катлийн Буле през 2017 година. Двамата споделят три деца – Наоми, Финиган и Мейси. Хънтър има още едно дете, чиято самоличност е запазена в тайна, от жена в Арканзас. Бащинството беше предмет на вече приключило дело през 2018 година, като е доказано, че детето е на Байдън.

Хънтър Байдън

Барак Обама, Джо Байдън и Хънтър Байдън. Снимка: Getty Images

Скоро след като Хънтър се развежда с Катлийн, той започва да се среща с вдовицата на брат си – Хали Байдън. „Всички ние се радваме, че Хали и Хънтър се намериха, докато събираха парченцата от стария си живот“, казва Джо Байдън пред Page Six през 2017 година. Той добавя, че двамата имат неговата и подкрепата на съпругата му. Двойката обаче се разделя през 2019 година, като все още не е ясна причината.

Месец по-късно, през май 2019 година, Хънтър се жени за Мелиса Коен. Когато е помолен да коментира семейния си живот в статия за Vanity Fair, той пише: „Важният аспект от моя сложен развод (както всички разводи) и също толкова сложен живот, белязан от трагичната загуба на майка ми, брат ми и сестра ми е това: Баща ми е моят постоянен източник на любов и сила.“

Ашли Байдън

38-годишната Ашли е най-малката от децата на Джо Байдън. Тя стига до ролята си на първа дъщеря, като зад гърба си има опит като социален работник и обществен адвокат. Ашли увери всички, че няма да получи работа в администрацията на баща си. „Надявам се обаче да използвам тази платформа, за да се застъпвам за социалната справедливост, за психичното здраве и да участвам в развитието и съживяването на общността“, казва тя. Иска да повиши осведомеността и образованието по някои важни за Америка теми.

Ашли Байдън

Снимка: Getty Images

Ашли е завършила университета Tulane в Ню Орлиънс и е получила магистърска степен в областта на социалните грижи от университета в Пенсилвания. Била е бивш изпълнителен директор на Делауерския център за правосъдие, а също и работник в Държавния департамент за грижа за деца, младежи и техните семейства.

Сега тя е посветена на своята благотворителна линия дрехи Livelihood и е омъжена за д-р Хауърд Керин – пластичен хирург в университетската болница „Томас Джеферсън“.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари