IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Алиша Кийс: Фактът, че грижата за психичното здраве е привилегия, е ужасен

8 май 2022 21 00

Изпълнителката сподели как балансира работата и личния живот

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Алиша Кийс много добре знае колко е важно да се грижим за психичното си здраве.

В ново интервю за списание Fast Company, на чиято корица застава, 41-годишната изпълнителка говори открито за установяването на баланс между личния и професионалния живот. На пазара вече излезе козметичната ѝ линия Keys Soulcare, като това можем да добавим към партньорството между Кийс и Athleta, грижата за семейството и записването на нови парчета.

Всичко това може да окаже огромно влияние върху психичното здраве и именно затова Алиша е намерила начин да се разтоварва и да води спокоен начин на живот. „Вече, за разлика от предишни години, ценя много повече себе си. Научих, че продуктивността ми зависи от моето благополучие. Трябва да бъда здрава. Сега поставям себе си на първо място“, казва Кийс пред списанието.

Говорейки за десетилетната си кариера в развлекателната индустрия, изпълнителката споделя и за това как се е научила да се стреми към съвършенство, без значение колко негативно може да ѝ се отрази. Според нея, всеки човек се е изправял пред идеята да бъде перфектен по някакъв начин. С Кийс това се случило, когато била едва на 20 години.

„В началото на кариерата ми хората ме наблюдаваха много внимателно. Веднага издигнах стена, но от най-лошия вид – тази, която се преструваш, че я няма. Мислите, че се защитавате, но всъщност се наранявате“, казва Алиша. Допълва, че е фалшифицирала доста от емоциите си, за да може да успее в бизнеса. Постепенно обаче разбира, че не трябва да го прави и започва да се чувства много по-добре, защото спира да се преструва.

Растейки, изпълнителката гледа на майка си като на модел за подражание и следва нейната неуморна работна етика. „Тя трябваше да работи много дълги смени и аз си мислех, че това трябва да направя, за да постигна онова, към което се стремя“, казва Кийс. Докато работата без прекъсване печели на звездата четири сингъла №1 в класацията Billboard Hot 100 и 15 награди „Грами“, тя променя гледната си точка като предприемач и се стреми да създаде спокойна работна среда.

Според Алиша, е много важно работодателят да има пряка връзка с подчинените си, за да знае как се чувстват те на работното място и да научи за проблемите им не само в професионален, но и в личен план. По този начин той изгражда едно доверие и близка връзка с всеки от тях, образувайки затворена система, която върви към успеха.

Освен това Кийс разказва за желанието си да направи помощта за психичното здраве по-достъпна. „Фактът, че грижата за психичното здраве е привилегия, е ужасен. Фактът, че трябва да платиш, за да се справиш с проблемите си, е ужасяващ“, казва тя. Според нея, човекът инвестира само във физическото си здраве, но забравя умственото.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари