IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Войната е в разгара си – Чанинг Тейтъм и Джена Дюан не спират да се обвиняват

10 май 2024 17 50

Причината – приходи от поредицата „Професия: Стриптийзьор“

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Въпреки че се разведоха преди пет години и вече имат нови половинки, Джена Дюан и Чанинг Тейтъм намериха за какво да се скарат и да се съдят. Двамата започнаха съдебна битка заради приходи от поредицата „Професия: Стриптийзьор“, в която актьорът участва. Според обвиненията на бившата му съпруга, Тейтъм е скрил колко точно е спечелил и не е поделил с нея парите след развода, въпреки че са били получени по време на брака и тя заслужава половината.

Чанинг, от своя страна, категорично отрича обвиненията за укриване на приходи. В съдебни документи, подадени от правния екип на актьора, той казва следното „Никога не съм ѝ отказвал дял от каквито и да е приходи или печалби. Нейните твърдения, че съм заговорничил с трети страни, са напълно неверни“. По думите му, Джена е имала пълен достъп до семейните активи по време на брака и след развода. Той също така допълва, че продължава да ѝ споделя новини около спечеленото от сексапилната поредица.

Чанинг Тейтъм

Снимка: БГНЕС

Миналия месец 43-годишната Дюан подаде жалба в съда на фона на текущата съдебна битка за финанси. Тя обвини бившия си съпруг, че работил с трети страни, за да прикрие печалбите си, направени от филмовия франчайз, докато двамата са били женени.

В официално съобщение до медиите говорител на актрисата отговори на Тейтъм и обвиненията, че бившата му съпруга е лъжкиня. По думите му, актьорът използва определения, които всъщност трябва да описват него, тъй като дълги години е криел печалби, които са се полагали и на Дюан.

„Тези най-нови клевети и лъжи всъщност са само допълнение към същия тормоз и очерняне, на които Джена беше подложена от години. Независимо дали Чанинг реши да постъпи правилно, Джена е уверена, че законът и фактите са на нейна страна и се надява това скоро да доведе до правилно и честно решение“, казва още представител на актрисата.

Чанинг Тейтъм

Снимка: БГНЕС

Поредицата „Професия: Стриптийзьор“, която започна с филм през 2012 година, който е продуциран и изигран от Тейтъм, се състои от няколко продължения, риалити шоу и популярна атракция в Лас Вегас. Дюан и нейните адвокати твърдят, че идеята за историята, която е актив на интелектуална собственост, е създадена изцяло по време на брака, така че тя трябва да получи половината от приходите.

Представители на актрисата обаче твърдят, че Тейтъм е прехвърлил част от печалбите на трета страна месеци след раздялата без знанието или съгласието на Джена. Според правния екип, актьорът се опитва да размие границите между компаниите, представяйки ги като продуцентски, които генерират стойност само чрез неговите усилия след раздялата, за да получи всичките приходи.

Чанинг Тейтъм

Снимка: БГНЕС

Въпреки че съдия ги обяви за необвързани през 2019 година, Тейтъм и Дюан все още се борят в съда за финансовото споразумение около филмовата поредица, заедно с разделяне на имуществото, искове за възстановяване на разходи, твърдения за нарушаване на фидуциарни задължения и адвокатски хонорари.

Бившата двойка също така урежда въпроси, свързани с издръжката на 10-годишната им дъщеря Евърли.

Чанинг Тейтъм

Снимка: БГНЕС

Дюан иска отделен съдебен процес за печалбите, направени от „Професия: Стриптийзьор“, след като адвокатът ѝ каза през април, че филмите са потенциална мина за милиарди долари. Тейтъм, от своя страна, каза, че е действал в най-добрия интерес и на двамата през целия им брак и след раздялата.

„Положих значителни усилия след раздялата, за да подобря интелектуалната собственост на поредицата и също така лицензирах името за свързани с нея бизнеси. Вярвам, че тези усилия след раздялата пораждат моите отделни претенции за собственост върху тези активи. Без моите усилия след раздялата поредицата щеше да се провали“, казва актьорът.

Въпреки твърденията на Дюан, че тя иска всичко да свърши възможно най-скоро, източник, близък до Тейтъм, заяви, че делото се проточва толкова дълго именно заради нея. „Тя казва, че иска справедливо споразумение, но игнорира цялата работа след раздялата, която Чанинг и неговите партньори са направили, за да подобрят поредицата. Тя продължава да забавя преговорите, но казва, че иска да приключи бързо“, споделя вътрешният човек.

Джена Дюан

Джена Дюан и Стив Кази. Снимка: Getty Images

Друг близък на Тейтъм допълва, че актьорът е готов да прекрати съдебната битка с бившата си съпруга. По думите му, Чанинг никак не е доволен от всичко, което се случва, и просто иска да продължи с живота си.

След раздялата си преди шест години, Тейтъм и Дюан продължиха напред и вече имат нови партньори. Той е сгоден за Зоуи Кравиц, докато Джена намери любовта в лицето на годеника си Стив Кази, от когото очаква второ дете.

За още новини от света на красотата и звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари