IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

52 факта за 52-годишния Джони Деп

13 юни 2015 12 24

Той е един от най-ексцентричните, но и обичани актьори на нашето време

Снимка:  Tumblr

Снимка: Tumblr

Джони Деп е един от най-обичаните и големи актьори на Холивуд през последните три десетилетия. Той е красавец, киноикона, доказан талант и супер характерен образ, който вълнува вече няколко поколения жени.

Какво може би все още не знаете за Джони, който преди дни навърши 52 години.

Ето и 52 факта за него:

1. Когато е бил дете, Деп е бил алергичен към шоколада, а два от най-известните му филми са „Шоколад“ и „Чарли и шоколадовата фабрика“.

2. Той е роден като Джон Кристофър Деп в Оуънсбро, Кентъки, на 9 юни, 1963.

3. Баща му – Джон Кристофър Деп е строителен инженер, а майка му – Бети Сю Палмър е сервитьорка.

4. Джони е най-малкото от четирите деца в семейството си.

5. Още като дете, родителите му се местят много и той живее в 20 различни града, преди родителите му да се заселят във Флорида през 1970 година.

6. Родителите му се развеждат, когато той е малък. Като начин да се справи с болката, той започва да се самонаранява и има белези и до днес. В интервю от 1993 г., той казва „Моето тяло е дневник, подобен на този на моряците. Всеки белег, всяка татуировка означава нещо и напомня даден момент от живота ми.“

7. Той напуска училище на 15-годишна възраст с надеждата да стане рок музикант.

8. Джони е свирил в серия от гаражни банди, включително „Тhe Kids“, в която някога Иги Поп изгрява.

9. Деп свири на китара и си е сътрудничил с групата Rock City Angels, като е написал песента „Мери“.

10. Той се жени за първи път през 1983 г. за Лори Ан Алисън, сестрата на басиста от неговата тогавашна група. Тя е била гримьорка.

Снимка: interviewmagazine

11. Лори го запознава с Никълъс Кейдж, който пък го съветва да остави музиката и да се насочи към киното.

12. Джони се захваща с много временни работи, за да свързва двата края, докато преследва музикална кариера. Бил е продавач на писалки за известно време.

13. Деп и Лори се развеждат две години по-късно, но не след дълго той се сгодява за актрисата Дженифър Грей.

14. След като се разделя с Дженифър той има връзка с актрисата Шерилин Фен, за която също се сгодява!

15. През 1987 г. той си отваря пътя към славата, след като получава ролята на ченге под прикритие в популярния телевизионен сериал „21 Джъмп Стрийт“.

16. След като става тийн идол, Деп решава, че е време да премине към по-сериозни филми и поема ролята в „Едуард Ножиците“.

17. С този филм започва успешното му сътрудничество с режисьора Тим Бъртън.

Снимка: Wikipedia

18. Именно докато снима този филм, той започва връзката си с Уинона Райдър, заради която си татуира „Winona Forever“ на дясното рамо.

19. Докато се снима в лентата „За какво тъгува Гилбърт Грейп“ през 1993 г., той предизвиква Леонардо ди Каприо да помирише развалени мариновани яйца и му плаща 500 $ за това.

20. През 1993 г., по време на снимките за „Аризонска мечта“ с Фей Дънауей, Джони научава, че тя мечтае да скача върху батут и по време на почивката от снимките той пропътува 80 мили до магазин за спортни стоки, за да ѝ купи трамплин.

21. Той има собствен нощен клуб в Лос Анджелис „Viper Room“, който отваря врати през 1993 г. Пред този клуб, на тротоара, умира колегата му Ривър Финикс от сърдечна недостатъчност, в следствие на свръх доза наркотици.

22. Актьорът започва да пуши на 12 години, а на 13 губи девствеността си.

23. Докато той е собственик на „Viper Room“ раздава по 50 и 100 $ на бездомните хора извън клуба.

24. През 1994 г. той започва да излиза с британския супермодел Кейт Мос и двамата са заедно в продължение на четири години.

25. Две години по-късно Джони е арестуван, след като опустошава хотелска стая в Ню Йорк, след скандал с Кейт.

Снимка: Tumblr

26. Деп започва връзка с Ванеса Паради през 1998 г. Той се запознава с френската актриса и певица по време на снимките за „Деветата порта“.

27. „Тя тръгна директно към мен и просто ми каза „Здравей“ и тогава усетих, че тя ще промени живота ми напълно“, казва Деп пред Опра Уинфри.

28. Той е арестуван през 1998 г., след като се сбива с папараци, които го снимат на срещата му с Ванеса.

29. Двамата имат две деца заедно – дъщеря Лили-Роуз Мелъди Деп (родена през 1999 г.) и син Джон „Джак“ Кристофър Деп III (роден през 2002 г.).

Джони и Лили; Снимка: Tumblr

30. Семейството разделя времето си между Париж и Лос Анджелис, но той казва, че предпочита Париж, защото обича анонимността на живота във Франция.

31. През 2011 г. Деп се завръща окончателно в САЩ, защото Франция иска от него той да се превърне в постоянен жител и да плаща големи данъци върху доходите си.

32. Той си навлича беда през 2003 г., след като казва: „Америка е тъпа. Тя е като глупаво куче с големи зъби, които могат да хапят и да ви наранят.“.

33. През 2003 г. той поема ролята на пирата Джак Спароу в „Карибски пирати“. Той признава в интервю, че вдъхновението му за този образ е приятелят му Кийт Ричардс.

34. Филмът е един от най-успешните му проекти в кариерата.

35. През 2007 г., дъщерята на Деп се разболява от сериозна инфекциозна болест, която предизвиква бъбречна недостатъчност и момиченцето дълго време изкарва в болница.

36. След като Лили Роуз се оправя, Джони отива на посещение в същата болница в Лондон, облечен в костюма на капитан Джак Спароу и прекарва четири часа в четене на приказки на други болни деца. През 2008 г. той дарява 2 милиона долара на същата болница.

37. След смъртта на Хийт Леджър през 2008 г., Деп е един от тримата актьори, заедно с Джъд Лоу и Колин Фарел, които даряват заплатите си на Матилда – дъщерята на Леджър и Мишел Уилямс.

38. Трилогията „Карибски пирати“ е толкова успешна, че продуцентите решават да направят продължение и предлагат на Деп 55 милиона долара, за да не им откаже.

39. Деп също така озвучава образа си във видеоиграта „Карибите: Легендата за Джак Спароу“.

40. През 2004 г. Деп формира своя продуцентска компания, в която сестра му Кристи е изпълнителен директор. Първият филм на неговата продуцентска компания е „Дневниците на едно пиянде“ по романа със същото име от Хънтър С. Томпсън.

41. Той дава гласа си на хамелеона в 3D анимацията „Ранго“.

42. Деп играе главната роля на Суини Тод във филм адаптация на мюзикъла. За тази роля печели награда „Златен глобус“.

43. След месеци на спекулации в медиите, Деп и Паради обявиха раздялата си през юни 2012 г., малко след като той започва афера с актрисата и модел Амбър Хърд. Джони и Амбър се запознават на снимачната площадка на филма „Дневниците на едно пиянде“.

44. Те се сгодяват в навечерието на Коледа през 2013 г., а сключиха брак преди няколко месеца на неговия остров на Бахамите.

Джони и Амбър; Снимка: dailymail.co.uk

45. Той се страхува от клоуни.

46. Джони иска да се пенсионира скоро! По време на интервю за BBC през 2013 г., той каза, че се надява да се занимава с „по-спокойни неща“ в някакъв момент от близкото бъдеще. Той обясни: „Когато изчисля диалозите, които съм казал във филмите си за една година, осъзнавам, че съм казал повече чужди-написани думи, отколкото съм имал шанс да изразя сам. Това е лудост!“

47. Богатството на актьора се оценява на 350 милиона долара.

48. Деп има 13 татуировки, включително имената на децата си и на майка си Бети Сю.

49. Той не е религиозен, но казва, че вярва в децата си и те го мотивират да продължава да се движи напред.

50. Деп вярва, че има индиански корени и по-точно на чероки от Кентъки.

51. Той е избиран за „Най-сексапилният жив мъж на планетата“ през 2003 г. и отново през 2009 година.

52. Деп и Тим Бъртън са работили заедно седем пъти във филмите „Едуард Ножиците“, „Ед Ууд“, „Слийпи Холоу“, „Чарли и шоколадовата фабрика“, „Corpse Bride“, „Суини Тод“ и „Алиса в страната на чудесата“.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 8 години )
До ...: Коментар 1Чудесно е,че си имате любим и така-нататък,но доколкото съм запозната,коментарите са за да се коментира текста,а не за да ни казвате,че в любимия ви са всичките ви мисли и т.н.А и слаед,като не познавате човека,защо четете статията и коментирате?Защо не пробвате да си водите дневник и там да описвате любимия си?Тук само се КОМЕНТИРА!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар