IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Суперхрани според зодията (1 част)

30 юни 2020 17 30

Подсилете имунитета си според астрологичния ви знак

Снимка: Istockphoto

За да сте здрави, най-важното е да поддържате висок имунитет и да давате на тялото необходимите важни съставки, които да му помагат да работи на пълен капацитет и да се бори с потенциални заплахи. И ето, че звездите могат да дадат насоки и по тази тема. Вижте кои са най-ефективните суперхрани според зодията:

Козирог (22 декември – 19 януари)

Козирозите се стремят към съвършенство и искат да са добри във всичко на всяка цена, което понякога е за сметка на тяхното здраве. При тях важни точки са скелетът, зъбите, ставите и често имат проблем с коленете, тъй като те първи страдат, ако занемарят грижата за здравето си.

Суперхраната на козирозите са сусамените семена. Те съдържат мед, калций, магнезий и селен, те ще помогнат за подсилване на костите и ставите им.

Водолей (20 януари – 18 февруари)

Водолеите са социални и обичат да помагат. Те създават приятелства навсякъде и често раздават енергията си, което ги изтощава. Нерядко имат заболявания като астма, високо кръвно и сърдечни проблеми.

Суперхрана: семена от коноп. Те са източник на здравословни омега-3 мастни киселини, които поддържат здравето на сърцето. Тези малки семена клинично доказано понижават кръвното налягане. Можете да ги консумирате в кисело мляко, да ги сложите в тестото при печене на тестени изделия. Те ще подобрят функцията на сърцето и кръвоносната система.

Риби (19 февруари – 20 март)

Свръхчувствителните Риби са емоционално настроени към всички около тях, което ги прави страхотни приятели, но и лесно податливи на силна умора и депресия. Това пък може да рефлектира върху лимфната и имунната им система, като задържането на водата пък води до по-лесно разболяване през грипния сезон.

Суперхрана: Ехинацея, защото действа много активно за почистване на лимфната система и поддържане на имунитета! Опитайте тази билка под формата на чай или таблетки, за да облекчите подуването на корема и подуването и поддържането на уринарния тракт.

Овен (21 март – 19 април)

Овенът е склонен да спори до дупка с тези, които не са съгласни с него, което би могло да обясни честото главоболие и храносмилателните проблеми, от които страда.

Суперхрана: Храни с коензим Q10 – антиоксидант, който поддържа митохондриите (които понякога са виновни за пулсиращото главоболие) и предпазва клетките от свободни радикали. Може да го откриете в риба тон, скумрия, сардини, спанак и броколи, можете също да приемате добавка CoQ10 ежедневно под формата на таблетки.

Телец (20 април – 20 май)

Умислен и спокоен, Телецът обича да бъде заобиколен от удоволствие и комфорт. Представителите на този земен знак се движат с по-бавни темпове и това не е случайно, защото производството на щитовидната им жлеза и на инсулин има тенденция да бъде забавено.

Суперхрана: Морските водорасли са идеални за тях, тъй като ще подобрят функцията на щитовидната им жлеза, мускулите и кожата. Високото количество йод в тях е важно за здрава, функционираща щитовидна жлеза. Другата добра новина е, че водораслите са с ниско съдържание на калории и допринасят за попълване на ежедневната стойност на желязо и калций.

Близнаци (21 май – 20 юни)

Приключенски настроени и готови за нови емоции и предизвикателства, Близнаците често имат проблеми с краката и белите дробове, които могат да причинят респираторните инфекции, кашлицата и настинката.

Суперхрана: Доза куркума сутрин активно се бори със студа и грипа през целия сезон и едновременно с това облекчава болните стави. Естествено противовъзпалително средство, за куркумата също е доказано, че повишава имунитета. Добавете тази слънчева жълта подправка към къри, коктейли или дори мъфини!

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари