IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Стегнато тяло след раждане: Примерът на Ирина Шейк

13 януари 2021 16 30

Супермоделката роди дъщеря си Леа през 2017 година

Снимка: БГНЕС

Работата в модната индустрия изисква от мъжете и жените да имат перфектно тяло, да се грижат добре за кожата си и да могат да издържат на хиляди километри, прекарани в пътуване от една държава в друга. Често се смята, че моделите имат железни договори, които им забраняват да ядат определени храни, да пият алкохол и да бъдат хващани в провокативни ситуации от страна на папараците.

Много рядко може да видите модел да излезе на улицата без грим или пък стилът му да не е в крак с новите тенденции. Дори по време на пандемията имахме възможност да се насладим на прекрасни тоалети, с които представителите на модата се разхождаха из големите градове. Едно от нещата, които всеки фен на модата си мисли е, че когато един супермодел реши да има семейство, той задължително трябва да се пенсионира. Все пак, кой има възможност да балансира гледането на дете със стотиците модни дефилета през цялата година?

Е, на сцената излиза Ирина Шейк, която доказва, че може да прави всичко, само да го поиска. Рускинята роди дъщеря си Леа през 2017 година, но малко след това се завърна отново на подиума. И за да докажем, че Шейк е несравнима, ще кажем, че дефилираше за шоуто на Victoria's Secret по бельо докато беше бременна.

Няколко седмици след като роди дъщеря си, Ирина сподели в социалните мрежи снимка по бельо, за да рекламира марката Intimissimi. На фотоса тя е с невероятно плосък корем, който веднага прикова вниманието на феновете. Някои от тях заявиха, че това е стара снимка, защото Шейк не може толкова бързо да влезе във форма, но тези твърдения бързо бяха опровергани, тъй като бельото, което тя рекламира, беше от новата колекция на бранда. За да впечатли още повече, Ирина публикува снимка през април 2017, на която се излежава в басейна, а от бременното ѝ коремче няма и следа.

За щастие на всички бъдещи майки, които се чудят как ще се отърват от излишните килограми след раждането, ние имаме малките тайни на Ирина Шейк за стегнато тяло

Диетата на Ирина Шейк

Супермоделката казва пред Women's Health, че перфектното ѝ тяло отчасти се дължи на добри гени и бърз метаболизъм. Това ѝ позволява да се наслаждава на любими ястия като голям бургер с кашкавал, пържени картофки и газирана напитка. Когато обаче Шейк има професионални ангажименти и трябва да се подготвя за дефиле или фотосесия, тя променя изцяло начина си на хранене.

Тогава диетата ѝ се състои от чисти храни като салати и супи, за да се сдобие с плосък корем. Към това звездата добавя риба на пара и печени зеленчуци. Когато има възможност, тя се връща към корените си и яде любимите ястия, които баба ѝ е приготвяла в Русия. „Тя правеше най-хубавите палачинки и кюфтета. Обожавам храната. Не мога да разбера хората, които не ядат определени неща. Аз ям всичко“, казва Шейк пред People.

Все пак, красавицата гледа да балансира диетата си и да не се отпуска твърде много. Ако реши да похапне нещо вредно, веднага след това се насочва към фитнеса, където изгаря излишните калории и ги превръща в мускули.

Упражненията на Ирина Шейк

Въпреки че е благословена с гени, за които повечето от нас мечтаят, Ирина не забравя да посещава редовно фитнеса. „Доста тренирам. Боксирам се, тренирам малко джиу-джицу, по което съм много запалена“, казва тя пред People. Допълва, че харесва бразилското бойно изкуство, защото има различни комбинации, постоянно предизвиква тялото и го кара да достигне до краен предел. Шейк тренира джиу джицу по четири пъти седмично, когато е в дома си в Ню Йорк.

Моделката има тренировъчни съвети и за онези дами, които са постоянно в движение или често пътуват извън страната. Когато не е у дома, Шейк се фокусира върху основни упражнения, които не изискват оборудване и стягат ръцете, корема и задните части. Тогава тя залага на традиционното тичане, което работи върху всяка част на тялото.

Грижа за кожата

С такъв натоварен график и постоянни тренировки, всеки би изпитал проблеми с кожата. Като човек, работещ в модния бизнес, Шейк не може да си позволи да изглежда зле и затова много добре знае как да се грижи за красотата си. „Мия лицето си по два пъти на ден, задължително“, казва тя пред Women's Health. Добавя, че рядко използва фон дьо тен, защото замърсява кожата и запушва порите ѝ.

След това Ирина използва овлажнител, като сменя марката всяка седмица, за да може кожата да не свиква твърде много с едно и също нещо. „Ако тя стане резистентна към даден овлажнител, неговите полезни свойства няма да действат“. Супермоделът допълва, че не харчи твърде много пари за козметични продукти и често залага на домашни рецепти.

Една от любимите ѝ е тази за домашен скраб, който се състои от смесването на мед, сол и захар.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари