IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Грижа за себе си: Как Емилия Кларк се справя със стреса?

17 февруари 2021 18 00

Актрисата признава, че обожава горещите вани

Снимка: БГНЕС

Емилия Кларк беше непозната на света допреди 8 години. Тогава на екран се появи сериалът „Игра на тронове“, в който тя влиза в ролята на Денерис Таргариен. Героинята ѝ започва като едно неуверено момиче, което е продадено от брат си в замяна на армия и няколко коня. Постепенно обаче Денерис усеща силата в себе си, самочувствието ѝ започва да се вдига и тя се превръща в централен персонаж, който показва на света какво могат силните жени.

След като добива слава с „Игра на тронове“, Емилия започва да получава множество оферти за холивудски филми, в които тя доказва, че я бива в много повече от битката с дракони. Разбира се, Кларк се сдоби и с други професионални договори извън киното, които включват различни реклами, модни линии и козметични продукти.

Сега актрисата застава на корицата на списание InStyle, където говори за грижата за кожата, играта в „Игра на тронове“ и как се отпуска след стресов работен ден. Пред изданието Кларк признава, че обожава да носи червено червило, като у дома сигурно има стотици нюанси. „Тези дни се чувствам по-уверена и смела, затова реших да нося яркочервено за обедните си срещи“, казва Емилия пред InStyle.

Освен червеното червило, звездата споделя, че продуктът, който я кара да се чувства добре, е овлажнителят. Според нея, той е отговорен за около 80% от здравето на лицето и затова е задължителен продукт във всяка рутинна грижа за кожата. Преди да открие правилната формула за перфектна визия, Кларк е използвала различни кремове, които обаче са изсушавали още повече лицето ѝ. Тогава тя разбрала, че трябва да овлажнява кожата често, да пие много вода и да мисли позитивно, защото всичко това се отразява на тялото както отвътре, така и отвън.

На въпрос как се е променила връзката ѝ с красотата през годините, актрисата заявява, че като малка е смятала, че гримът е нещото, което те прави красив. С напредването на годините обаче осъзнала, че всъщност красотата идва отвътре и човек трябва да се грижи добре за себе си, като се храни правилно, хидратира се и не се оставя да бъде воден от стреса. „Когато човек ми каже, че съм красива, винаги си напомням, че всичко това идва отвътре“, добавя Кларк.

Това, което най-много ѝ липсва от снимачната площадка на „Троновете“, е носенето на русата ѝ перука. Въпреки че е прекарвала часове в гримьорната и косата е тежала доста, Емилия споделя, че преживяването е било невероятно и сега тъгува за него. За последния сезон на сериала актрисата се изрусява, за да прилича повече на Денерис. Това обаче се отразява зле на косата и Кларк е трябвало да я изреже почти цялата. „Сега се грижа за нея повече от когато и да било. Това е най-голямото ми постижение и не смятам да я режа отново. Ще бъда на 90 години, а косата ми ще е до дупето – това е планът ми“, казва тя пред InStyle.

В дни като днешните, когато пандемията ни е хванала за гърлото и няма къде много да отидем, всеки може да се почувства като в капан. Изолацията, колкото и да ни помага, толкова и ни вреди. Психичното състояние на много от нас вече е разклатено и нямаме търпение всичко да приключи. Емилия Кларк не е в по-различна ситуация, като споделя, че единствената ѝ мотивация тези дни е самата тя. „Имам доста силен глас в главата си, който ми казва, че трябва да се изправя. Най-трудното в момента е да намерим баланса между насърчаването на добротата и мотивирането на самите себе си“.

Най-добрият начин да се погрижите за себе си, според Емилия, е една дълга и гореща вана. Според нея, това е като комбинация от всичките алкохоли и наркотици на света – доставя ти една несравнима еуфория и нирвана. Актрисата добавя към водата соли за вана, лавандулово масло, пали си ароматни свещи, слага си маска за лице и си пуска класическа музика.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари