IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Понеделник без месо – в режима на Алиша Силвърстоун

5 май 2021 08 30

Актрисата моли феновете да се откажат от определени храни

БГНЕС

Алиша Силвърстоун като че ли се изгуби от телевизионния екран през последните няколко години. Американската актриса, продуцент и писател, е грижовна майка и затова вече не е толкова активна в киното, но за сметка на това споделя доста за семейството в социалните мрежи.

Само преди дни звездата показа коя е любимата ѝ салата – със спанак, лук, селъри, веган фета, джинджифил и ароматни подправки. Така тя за пореден път насочи вниманието на последователите си към своя здравословен режим, който спазва.

В една от своите книги за веганска кухня, Силвърстоун, която е екоактивист, моли своите читатели да се отнасят хуманно към животните и да се откажат от определени храни, за да спомогнат планетата, на която живеят, да е по-устойчива.

Какъв е режимът на Алиша Силвърстоун?

Понеделник без месо

В „The Kind Diet“ Алиша посочва, че независимо дали искате да отслабнете, да се стегнете или да помогнете за спасяването на планетата, е добре да минете към вегански режим. По думите ѝ, човек може да живее и без месо и млечни продукти, които са основните виновници за някои здравословни проблеми.

Актрисата препоръчва първоначално да не приемаме месо и млечни продукти един ден от седмицата – понеделник. По този начин не само ще съхраним някои ресурси на природата, но и ще помогнем на организма си.

Веганство без умора

Макар да не е специалист, Силвърстоун обяснява в книгата си защо понякога онези, които са изцяло на растителен режим на хранене, срещат известни затруднения. Тя дава рецепти, чрез които всеки да „покрие“ липсата от микроелементи като протеини, витамини и други.

Алиша е категорична, че веганството не означава лишаване, нито непрекъсната умора. И добавя, че има много алтернативи на месото, чрез които може да си набави протеини.

„Чувствам се толкова добре, толкова различно“, обяснява тя.

Постоянство – по-добра психика

Силвърстоун обяснява пред The New York Times през 2020 г., че веганският режим не е полезен само за влизане във форма. Чрез него човек може да подобри психичното си здраве.

„Когато не се храня добре, не се чувствам добре и тогава настроенията ми се менят“, добавя тя. По думите ѝ, винаги, когато човек се тъпче, го прави под въздействие на емоциите. А следвайки определен режим, той успява да ги балансира.

Бързи и лесни за приготвяне ястия

Силвърстоун разказва пред Well + Good, че да бъдеш на вегански режим не означава да готвиш с часове в кухнята. Тя разчита на лесни и бързи за приготвяне ястия, като основно ползва зеленчуци и много зърнени храни.

Актрисата разчита на пресни продукти, набрани направо от градината ѝ. От тях прави страхотни салати, рецептите за които понякога споделя в Instagram.

Соя в менюто

Силвърстоун обяснява, че обича да яде продукти, направени от соя, макар че някои специалисти по хранене не я препоръчват.

„Можете да направите тофуто на абсолютно всичко“, коментира Алиша и изтъква, че понякога го пържи и го добавя към салатата си, а друг път ползва соев протеин за пудинг.

„Даже въобще не се притеснявам от соеви лакомства като например сладолед“, споделя тя в своя блог Kind Life.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари