IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да намалим стреса в офиса?

2 ноември 2019 11 00

Учени откриха интересен начин за повече спокойствие

Снимка: Pixabay

Работната среда винаги може да те накара да се чувстваш некомфортно и да имаш неистовото желание да се прибереш вкъщи. Независимо дали имате приятели в службата, или сте един от тези хора, които не обичат да общуват, у дома си е най-хубаво.

Прекарването на повече време в офиса и мисълта за това, че всеки очаква от вас да бъдете полезни за компанията, води до стресови състояния, които не са никак приятни. Някои хора дори изпадат в дълбока депресия, когато шефът не е доволен от тях.

Австралийски учени обаче успяха да открият начин, с който да намалите нервността и да посрещнете дори и негативните коментари с усмивка. Този път не става въпрос за хапчета или магически думи, които ще ви послужат за мотивация. Решението е много просто – една пейзажна картина на стената срещу вас.

стрес

Според експертите, на човек му е нужна само около минута да се вгледа в творбата, която показва красива гледка, за да се успокои. По този начин даже ще изчезне и умората, която чувствате в тялото, както и ще намали напрежението.

Проучването е направено сред 91 души, които работят в различни професионални сфери. Учените направили стрес тестове преди и след гледане в пейзажна картина. Резултатите показали, че красивият изглед намалява напрежението с близо 40%.

стрес 2

Ако нямате стена пред себе си, експертите съветват да сложите пейзажна картина на десктопа на компютъра си. Това ще свърши абсолютно същата работа.

Снимки: Pixabay

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари