IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бижута – 6 тенденции за лятото

2 юли 2022 13 30

Пръстенът на настроението се завръща

IStockphoto

IStockphoto

Бижута – кои са най-актуални за лятото? Сигурно си задавате този въпрос, ако обичате да носите най-различни дрънкулки на ушите, врата и ръцете. И ако сте от тези, които обичат да купуват още и още, всяко ново нещо на пазара ви изкушава.

Този сезон дрехите в по-наситени тонове са на мода. А с тях вървят по-обемни бижута, някои от които на няколко реда. Да, може би имате такова колие с висулки, но какви са другите тенденции? Е, бихме казали, че като допълнение на вашата визия, ще намерите при колиетата, пръстените, гривните и обеците ще има много цветни, дори искрящи елементи.

Най-общо казано, чрез актуалните бижута за лятото всеки може да изрази себе си. Едни носят носталгия по детските години, когато са направени от мъниста. Други напомнят за стара любов или жест, направен от близък човек. Трети са един вид талисмани, предпазващи от негативна енергия. Има и такива, които ни припомнят позабравени тенденции от училище.

Събрахме за вас микс от бижута, които може да носите в офиса, за по-специален повод или по време на почивка. Всичко онова, което ги обединява е, че носят много настроение. И не са скъпи, защото повечето са имитационни.

Бижута за лятото – кои тенденции да следвате?

1. Тенис колие

Този вид бижута са от злато, сребро, с цирконий и други камъни в овална или правоъгълна форма. Но това лято ще носим техните по-евтини варианти. Става дума за имитациите в златно и сребристо.

Дългата верижка обикновено е с един ред камъни. Но има и такива с два. Освен в един цвят, те могат да бъдат и шарени – в крак с модата при дрехите. И се комбинират отлично и с други подобни аксесоари, например синджир с мидена висулка или перличка.

2. Обеци с мъниста

Може би се сещате за големите халки, по които са нанизани едноцветни или многоцветни мъниста в различна форма. Но освен тях, има множество други модели, от които да изберете.

Някои обеци са с мъниста от естествени камъни, други пък са по-малки, с онези миниатюрните, от които си правехме гривнички като деца.

3. Пръстен на настроението

Спомняте ли си онези симпатични халки, които си променят цвета през деня? Като ученици смятахме, че в зависимост от това как се чувстваме и топлината на тялото, може да ни покажат в какво настроение се намираме. Сега отново ще носим такива, само че в по-различна форма.

Днес тези пръстени са по-обемни, в златен или сребърен цвят. В средата имат овален камък, който променя цвета си.

4. Ярки елементи

Както вече ви казахме – електриковите тонове няма да са само по дрехите. Независимо дали по колието, обеците, гривните или пръстените, тези цветове ще присъстват в някои бижута за лято 2022.

5. Бижута под формата на вериги

Ако този сезон обичате да бъдете с отворено деколте, рокля с гол гръб или къс топ, задължително трябва да имате верижка за тяло. Какво е това? Ами, може да я закачите под късия топ, вместо колан на кръста. Или пък да я сложите да виси на врата, като продължава надолу.

Нежна верижка може да краси и пространството между гърдите ви. Колкото по-изрязани дрехи имате, толкова повече ще се личи въпросният аксесоар.

6. Гривни на приятелството

Децата сега ги купуват готови, но едно време ние си ги правехме сами. За целта взимахме мъниста, корда и игла. И освен малките шарени топченца, нанизвахме и други забавни елементи като сърчица, усмивки, ягодки и други.

Днес много известни марки използват тези носталгични бижута за своите нови колекции. Така например има чудесни гривни – с един ред златна верига и друг, направен от мъниста, между които има перли и други цветни елементи.

Ето и още идеи за летни аксесоари, които да разгледате:

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари