IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Хидратиращо масло за лице – тайната на Кели Рипа за хубава кожа

1 ноември 2020 15 00

50-годишната актриса разказа за рутинната си грижа

БГНЕС

Кели Рипа е една от звездите от телевизионния екран, които остаряват с финес. Като актриса и водеща, тя работи под напрежение и трябва да става рано сутрин, за да се приготви за ефир или снимки. Въпреки натоварения си график, рядко може да я видим с лош външен вид на лицето. Причината е, че тя държи на рутинната си грижа за кожата.

„Това, което открих е, че през всяко десетилетие научих толкова много, че успях да подобря грижата си“, разказва тя пред Prevention.com.

Кели не крие, че като по-млада не обръщала особено внимание на козметиката, която ползва, нито на начина, по който е нанася по кожата си. 

„Преди десет години си миех лицето с вода и сапун – възможно най-суровият сапун и възможно най-горещата вода“, казва тя и изтъква каква груба грешка правела всеки ден, с което кожата ѝ била суха и груба. Сега, когато вече е на 50, тя трябва да си навакса и подготви лицето си за тежкия грим, който понякога ѝ слагат. 

След като ви разкрихме какъв хранителен режим спазва Кели Рипа, за да е във форма, ще ви представим нейната рутинна грижа за кожата, с която тя изглежда доста по-млада: 

1. Сухо четкане рано сутрин

Кожата е най-големият орган на човешкото тяло и изисква доста грижи, казва тя и посочва, че след като стане и се измие в банята, взима своята специална четка, с която минава кожата. 

По думите на Рипа, с меката четка за сухо ексфолиране тя премахва по-лесно мъртвата кожа. Особено по краката и ръцете, тя често е твърде суха и напукана. След това тя отива под душа и използва хидратиращ балсам, който е с нежни съставки за по-чувствителната ѝ кожа. 

2. Масаж на лицето

Русокосата тв водеща е по-младолика, защото обожава да си прави масаж на лицето. 

„Взимам голяма купа лед и поставям вътре масажора си с нефрит, имам и два с розов кварц... Докато се охлаждат, овлажнявам кожата си и след това се масажирам...“, обяснява Рипа. 

Актрисата е категорична, че масажорите с естествени камъни вършат чудеса с кожата. Те засилват кръвообращението и помагат на серумите и овлажнителите да попият по-надълбоко. Камъните, които са били в лед, поддържат хлад, което кожата на лицето обича, за да бъде по-свежо и сияйно. 

3. Хидратиращото масло за лице

Един от основните продукти, който Кели Рипа използва за своето лице, е хидратиращо масло. След това поставя грима си върху него, за да е сигурна, че в края на деня, когато го свали, лицето ѝ ще е меко и гладко, а не сухо и напукано. 

Нейното масло съдържа хиалуронова киселина и витамин С, които също допринасят за перфектния вид на кожата. Понякога тя нанася и продукт против бръчки. 

„Ако трябва да сме честни, за мен това е една от тайните ми срещу стареене на кожата“, казва още тя и уточнява, че си слага подмладяващ серум сутрин и вечер, точно преди лягане, за да има по-добър ефект. 

„И когато се събудя сутрин, кожата ми все още се чувства овлажнена“, допълва Рипа. 

4. Задължително използване на слънцезащитните продукти

Русокоската е с много светла кожа и съветва жените никога да не забравят своята слънцезащита, независимо дали навън е слънчево или по-мрачно. 

„Нося слънцезащитни продукти винаги. Дори ги нося и на закрито“, казва тя. След като разговаряла с дерматолога си, той я уверил, че това е най-правилното, защото няколко слънчеви лъчи, които влизат дори и през най-малкия прозорец на работното ѝ място, могат да ѝ се отразят зле. 

„Постоянно се карам на дъщеря си, за да носи слънцезащитни продукти. Моите момчета го правят, но тя забравя“, казва още актрисата. 

5. Почистване на грима преди лягане

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация, споделена от Kelly Ripa (@kellyripa) на

Като водеща на телевизионно предаване, Кели Рипа всеки ден влиза в гримьорната и си тръгва от работа с няколко пласта грим. Дори и да не го свали веднага, в края на деня тя никога не си ляга с него.  

„Наистина, ако не работех пред камерите, може би никога нямаше да нося грим. Сега правя всичко възможно кожата ми да диша“, разказва тя.

За да почисти по-лесно лицето си преди лягане, Кели Рипа ползва мокри кърпи. Те премахват замърсяванията по-лесно, отпушват порите и същевременно не омазняват допълнително кожата. 

„С възрастта кожата ви става като лист хартия, така че трябва да бъдете наистина нежни с нея“, казва звездата. 

Съвети за грижа за кожата през студените месеци и кога какви процедури да правим ще можете да чуете по време на първото онлайн събитие на Tialoto.bg! Tialoto Live ще се излъчи на 4 ноември от 14:15 часа на живо в страницата ни във Фейсбук. Не пропускайте да се регистрирате ТУК, за да участвате в томболата – един от вас ще си спечели страхотна подаръчна кошница!

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари