IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кислородна терапия – какви са предимствата ѝ за кожата?

17 април 2021 16 30

Прави я по-млада и сияйна

IStockphoto

Всяка една клетка в човешкото тяло се нуждае от кислород, за да бъде здрава. Той ускорява метаболизма ѝ, прониква до най-дълбокия слой на кожата и ускорява регенерацията. Именно затова поставянето му в чиста форма, в комбинация с някои активни съставки като витамини, хиалуронова киселина, пептиди и други, я подмладяват и правят по-сияйна.

Кислородната терапия е подходяща за сухата и дехидратирана кожа по време на зимата. Става и за други типове. А пролетта е идеалното време за подлагането на нея.

Как действа кислородът върху кожата?

Липса на влага, загуба на еластичност, бледа кожа, хиперпигментация, бръчки. Това са само част от първите признаци, че на кожата ѝ липсва кислород. Необходими са само няколко процедури с него, за да се промени това. А една терапия най-често включва стъпките:

кислородна терапия,

IStock

1. Лечение с кислороден душ

Чрез въпросното устройство в кожата се впръсква чистият кислород. То прилича на флейта с клапа, с която се регулира самото количество, подавано към лицето, деколтето или шията, например. Някои са снабдени и с инфрачервена светлина.

След така наречения кислороден душ, кожата е по-гладка и хубава. Същият ефект носят и някои кислородни маски. 

2. Лечение със серуми

Чистият кислород променя текстурата на кожата. Той стимулира оросяването на тъканите и регенерацията на клетките. Но добавянето на специализирана козметика под формата на хиалуронова киселина, минерали, витамини и много антиоксиданти, подобрява този процес.

Въпросните серуми изглаждат и гарантират качествена хидратация на кожата, с което по-свежият ѝ вид се завръща.

3. Масаж

След като кислородът и другите полезни съставки проникнат в дълбочина, идва ред на масажа, който е последна стъпка от терапията. При него се използва козметика, която подхранва и задържа влагата.

Кои са най-големите предимства на кислородната терапия?

кислороден душ,

IStock

Производството на колаген се повишава

Колагенът е протеинът, който съединява клетките и осигурява на кожата по-голяма здравина и еластичност. С течение на възрастта той намалява, което е причина за отпускане и поява на бръчки, пише Stylecraze.

Едно от най-големите предимства на кислородната терапия е че повишава нивото на колагена, което прави кожата по-стегната и млада.

Детоксикира

Приложен върху лицето или друга част от тялото, чистият кислород заедно с витамините, минералите и другите активни вещества, премахва токсините и засилва детоксикацията.

Кислородната терапия помага за възстановяването на кожата след наранявания и акне, защото насърчава регенерацията. А за да се случи тя, е важно клетките да са по-чисти и неувредени.

лице, огледало,

IStock

Ускорява растежа на клетките

Кожните клетки имат ограничен живот. Те умират в един момент и биват заместени от нови. И именно тук решаваща роля има кислородът. Той ускорява растежа!

Кислородната терапия подпомага по-бързия обмен на клетки и от друга страна спомага за зарастването на рани.

Няма страничен ефект

Въпросната процедура с кислород е изключително щадяща за кожата. Тя няма странични ефекти като дразнене, зачервяване, сърбеж или подуване. Дори е подходяща за хора, които са с чувствителен тип кожа и обикновено на тях не им се препоръчват химически пилинги и подобни терапии.

Овлажнява качествено

Сухотата е проблем на много хора, особено с увеличаване на слънчевите лъчи навън. Кислородът овлажнява дълбоко кожата и същевременно възстановява баланса на pH. Освен това я предпазва от увреждането на слънцето. Затова и най-често се ползва за терапия върху лице.

акне, пъпки,

IStock

Помага при акне

Когато кожата произвежда по-голямо количество себум, порите се запушват. В комбинация със замърсяванията от околната среда, акнето се появява по лицето.

Кислородната терапия е изключително ефикасна за по-лесното свиване на порите. По този начин в тях не влиза голямо количество прах и мръсотия.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари