IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Грим за зимата: 4 тенденции, които да следвате

24 октомври 2021 18 00

Ето какво да носите през най-вълшебното време от годината

Снимка: iStock

Есента вече е в разгара си, което ни постави в изключително голяма дилема относно дрехите, които да носим през деня. Променливото време наистина обърка плановете ни и понякога дори ни вбесява със своите огромни аплитуди в температурите. Есента обаче съвсем скоро ще приключи и на нейно място ще се настани зимата със своите постоянни студове, мрачни дни и ледени ветрове. Макар за някои следващият сезон да е далече, ние смятаме, че е време да се подготвим за него, преглеждайки тенденциите за красота. 

Описвана като най-прекрасното време през годината, зимата носи със себе си мирис на топъл шоколад, коледно настроение и възможност да забравим поне за малко за реалността. С настъпването на декември всеки от нас се пренася в един вълшебен свят, където проблемите са почти несъществуващи, коронавирусът отдавна е победен, а едиственото нещо, което чакаме е Дядо Коледа. 

Тази зима отново ще бъде под знака на пандемията, но това не означава, че не можем да й се насладим максимално. Затова ни трябва хубав външен вид, който да ни повдигне настроението и да ни придаде онова празнично чувство, от което се нуждаем. Както при модата, така и в красотата, тенденциите от миналото се завръщат с пълна сила. 

Гримьорът Даниел Мартин, който се грижи за лицата на инфлуенсърките Дикси и Чарли Д'Амелио, Джема Чан и Меган Маркъл, разкрива най-добрите тенденции за зимата. От диско сенките до червилото от 2000 година, от ружените бузи до ярките устни - всичко това трябва да го включите в ежедневния си външен вид за следващия сезон. 

Ето какво да изпробвате тази зима

1. Стилът Y2K при червилата

Стилът Y2K, който буквално означава "Годината 2000", се зароди с пълна сила по време на пандемията. От две години насам звезди, инфлуенсъри и гримьори се опитват да се завърнат към миналото, за да намерят вдъхновение за създаване на нещо ново. В търсене на идеи обаче те осъзнаха, че дамите и господата от предишни десетилетия всъщност много добре са знаели какво правят и няма нужда тенденциите да се променят. 

Затова се появи и стилът Y2K, който се задържа на върха доста дълго време. Виждаме го в модната индустрия, а сега ще го виждаме и в красотата през зимата. Тук говорим за червило, което не привлича много внимание, но в същото време е идеалната добавка към черната очна линия и спирала. "Когато все още носим маска, червило с червен цвят на синя основа придава на всяка една устна разнообразние, но без да излиза от рамките на нормалното", казва Мартин пред ELLE. 

Този стил е любим на инфлуенсърката Чарли Д'Амелио и майка й Хайди, както и на изпълнителката Megan Thee Stallion.

2. Ружени бузи

Червените бузи могат много лесно да се постигнат през зимата - просто излезте навън и само за няколко миннути ще се сдобиете с желания цвят. Това, разбира се, е доста опасно за кожата, тъй като е признак на изсушаване и изтощение, което после трудно се лекува. Затова е важно да бъдете добре защитени, носейки овлажнители, кремове и дори слънцезащитен крем. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Katie March (@ktiemrch)

Ако пък искате да постигнете ружен цвят на бузите, но без да изсушавате кожата, може да го направите с козметични продукти. По този начин хем ще имате мечтания външен вид, хем ще хидратирате лицето си. Мартин съветва да нанасяте ружа с пръсти или четка, като използвате съвсем малко цвят, който просто ще подчертаете скулите ви. 

3. Диско сенки

Тук се завръщаме малко по-назад от 2000 година, стигайки чак до 70-те на миналия век. Дискотечните сенки са нещо, което се ту се появява, ту излиза от мода, но тази година отново ще присъства в тенденциите за красота. Малко по-различен начин на гримиране, който да придаде по-празнично настроение в мрачните дни. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Hung Vanngo (@hungvanngo)

Според Мартин, сенките в изумурудено, злато и мед добавят нови разнообразни дизайни към очите. Подобен стил беше използван от Хейли Бийбър преди няколко седмици, като тя заложи на цветни сенки, които чудесно описваха долната част на клепача й. 

4. Ярко червило

След почти две години носене на маски, помислете за този тренд като за "свобода чрез червило". Според Мартин, през тази зима всеки един цвят и плътност ще бъдат на мода, като изборът зависи изцяло от вас. Един от любимите му продукти е с матов сливов нюанс, който е подходящ за почти всички тонове на кожата и е достатъчно универсален, за да се сложи върху очите, устните и бузите. 

Разбира се, класическото червено също ще е на мода, но е добре отново да се насочите към матовите формули. Освен това изберете продукти, които ще хидратират устните и няма да се напукат от влажността и студения въздух. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари