IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Зимни прически – кои са най-големите тенденции при боядисването?

6 ноември 2021 12 00

Ето няколко актуални за сезона цветове

IStockphoto

Есента донесе карамелените и по-тъмнокафявите нюанси в косите и по-нестандартните прически, изискващи минимална поддръжка. А с настройването ни за зимата, много експерти посочват, че по-топлите нюанси ще са най-търсени при боядисването, за да добавят малко цвят и свежест към всяка визия.

С избледняване на тена, кожата на лицето променя цвета си. Именно тогава е време за нов цвят на косата, който да сложи край на скучните кичури. Това обяснява пред Bustle колористът Кимбърли Кенън. Според Кенън, идеята за по-топлите цветове е именно да „сгреят“ и кожата.

Според световноизвестни фризьори, прическите през зима 2021 ще бъдат с наситени, тъмночервени до топли медени отблясъци. От друга страна блондинките ще се избавят от пепелявите и розово-лилави тонове, за да ги заменят с тиквени. Те предвиждат не само смяната на основния цвят при едни, но и подобрението му при други – с малко повече наситеност и блясък благодарение на боята.

Ето няколко актуални за сезона тенденции при боядисването:

1. Тиквени нюанси

Макар типичният цвят на тиквата да навлиза тепърва, през зимата той ще се появи при блондинките, които ще искат да разнообразят стила си с него.

Тоновете на тиквата са топли и същевременно наситени, но при жените с руси коси те стоят доста по-меко и същевременно чудесно за окото.
Пригответе се да видите цвета на косата „тиквена подправка“ навсякъде, прогнозира Марк Мена, фризьор на знаменитости. „Има много топли и наситени тонове, но също така не е прекалено подчертан“, казва той на Bustle.

Според стилиста и колорист Пол Лабрек, през зимата ще се забелязват блондинки с прекалено изсветлени краища – нещо, което той променя, правейки по-тъмни корени с оранжев оттенък, а надолу по-скоро кичури, които напомнят на любимото лате.

2. Тъмночервени тонове

В момента кестенявите нюанси са номер едно за боядисване. Но след тях се търсят медените тонове, които ще са предпочитани за зима 2021.

„Кожата е по-суха и приглушена поради липсата на слънчева светлина през зимата, така че може би клиентите чувстват, че имат нужда от нещо, което да ги освежи“, обяснява Уорън Трикоми, посочвайки, че по-тъмните червени бои са чудесни за промяна на визията.

3. Медени акценти

Боядисването с медени тонове започна да навлиза през есента, като ще отбележи връх през зимата. Именно те ще помагат за добавяне на блясък към прическата и ще я разнообразят.

Медените акценти в косите са прекрасна смесица от маслени златисти тонове, създадени чрез балеаж. отиват не само на жени с кестенява и кафява коса, но и на такива с червена.

4. Тон в тон

Звезди като Дженифър Анистън и Дженифър Лопес харесват този стил на боядисване, който е актуален за студените зимни дни. При него имаме кичури от два варианта на един и същи цвят.

Редуването на тоновете е чудесно за освежаване на русата или кестенява коса.

Ето и още идеи за прически, които да разгледате:

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари