IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Прически 2022 – пробвайте бретон тип „антенки“

23 януари 2022 15 00

Той е свързан с така наречения Y2K стил

IStockphoto

IStockphoto

Ако скоро не сте се подстригвали или търсите идеи за промяна в стила, то е добре да стартирате с нещо не чак толкова грандиозно. Вместо да се боядисате в нов цвят или скъсите драстично дължината, може да разнообразите, като си направите бретон. Но тук не става дума за гъстия, стигащ до очите, който изисква да го изправяте и стилизирате непрекъснато. Предлагаме ви нещо много свежо, което напомня за стила Y2K.

През 2021 г. по-дългият бретон, който стига до скулите или брадичката, беше актуален. Той се разделяше на две, като можеше да се оформя по няколко различни начина. Но още през ноември-декември, една друга тенденция започна да се прокрадва – така наречените антенки. Ако се чудите за какво става дума, си спомнете любимите певици през 90-те, които оформяха с гел по един кичур (доста по-тънък) от двете страни на пътя по средата. Ето че този тип прически отново ще виждаме в следващите месеци.

Бела Хадид и Хейли Бийбър са моделите, които често ни дават пример със своя бретон тип „антенки“. При него се подрязват само два кичура, които могат да стърчат при прибиране на косата с ластик или фиби.

Според Ник Стенсън, фризьор на много знаменитости, в момента прическите в стил Y2K, каквато е и тази с тънките и стърчащи кичури, са много търсени. Те са едновременно небрежни и ефектни, без да изискват твърде много време за оформяне. Всяка жена може да си подстриже бретона така, че с помощта на гел, пяна или някои аксесоари за коса, предимно в ярки цветове, да постигне въпросния ефект на антенките. В тази графа влизат и малките кокчета, които някои поп икони ни показаха преди 10-15 години. Например момичетата от Spice Girls.

Ако обмисляте дали да си направите бретон, не правете грешката да отрежете твърде много. Разделете косата с гребена по средата и хванете два тънки кичура отляво и отдясно, които да отрежете до очите или скулите. В случай, че обожавате ретро аксесоарите, по тях може да сложите малки пеперудки и други дребни щипчици, с които ще добавите малко настроение в своето ежедневие.

Има и вариант да сплетете антенките, с което още повече ще се доближите до цветния 2YK стил.

Ето и други идеи за прически, които да разгледате:

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари