IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Грим пролет/лято: Червенината по лицето се завръща

22 май 2022 13 30

Изразителния руж отново е на мода

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Нито един продукт за грим не е видял същото възраждане като ружа през последните две години. От дъното на шкафа той бързо се превъна в най-важната част от рутината ви за гримиране. 

Първоначално изпитвах противоречиви емоции относно манията по ружа, но новите гладки и пигментирани формули, заедно с подробните клипове с инструкции в социалните мрежи, промениха мнението ми. Ружът сега е най-вълнуващата част от рутината ми за разкрасяване. Тъй като времето се затопля и дните стават по-дълги, бях привлечена от един специфичен вид, който обикаля TikTok - слънчево изгаряне

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by KIM (@sooyookimmakeup)

Защитата от слънцето е много важна, така че ви напомняме отново да носите слънцезащитен крем, който да нанасяте през два часа всеки ден. Тук слънчевото изгаряне няма нищо общо с неглижирането на защитата, а е целеви резултат в гримирането. За него се използва руж, който да придаде естествено зачервяване по бузите и ще ви накара да се завърнете в детските лета, прекарани на открити басейни, безгрижна лекота на ваканциите и пикниците с приятели. 

Външният вид също е и много лесен за пресъздаване с кремообразен или прахообразен руж, но експерти смятат, че последният е по-сигурен. С помощта на четка за руж, която е с относително по-малка обиколка от своите колеги, прокарайте пигмента по лицето си под формата на буквата W. Ако използвате кремообразен руж, нанесете щедро количество, за да може четката да се плъзга и да го разнася по-лесно. След това използвайте четка за лице, за да може да размажете продукта напълно. 

@sarahssuperspa Reply to @user527394633 how I do sunburnt blush!! #blushhack #narsblush #sunburn #summermakeup ♬ original sound - Sarah’s Super Spa ????‍♀️

Ефектът е визия, която изглежда свежа и лятна, сякаш току-що сте се прибрали от прекрасен ден с приятели. Също така ви спестява използването на филтри в Instagram, които създават фалшиво почервеняване. Вие сте готови за естествена снимка, която ще впечатли всичките ви последователи. 

Друг начин да използвате руж през следващите месеци е вдъхновен от червения килим. Отново в TikTok се появиха уроци как да създадете илюзия за повдигане на лицето, като просто добавите руж само към горната част на бузите си. Тенденцията от 70-те години се нарича драпиране с руж и става все по-популярна както в социалните мрежи, така и сред звездите. 

Теса Томпсън

Снимка: Getty Images

На Met Gala тази година Теса Томпсън се появи с дързък руж в наситено малинов цвят от Armani Beauty, който гримьорът Мод Ласеп казва, че е придал "остър щрих" на визията. Актрисата обаче не е първата, която пробва този стил. През 2017 година, отново на Met Gala, Риана впечатли всички с драматичен розов руж, който започваше от вътрешността на очите и стигаше почти до устните. 

Драпирането с руж също е лесно постижимо. За да получите този ефект, нанасете руж във формата на "С", като започнете от областта на слепоочието и надолу към скулите, след това нагоре и леко над външните краища на веждите

Гримьорът на Шер - Уей Бенди - популяризира визията през 70-те години и й бетонира място в козметичната история. Измислена от него като "цветно сияние", техниката създава илюзията за по-високи и по-остри скули. И въпреки че изглежда доста смело, гримът може да се използва и по много по-фини начини. Ключът е в количеството на продукта и яркостта на използвания пигмент. 

Риана Гети

Снимка: Getty Images

За по-ярък вид, използвайте силно пигментиран прахообразен руж и го нанесете с четка. За по-фина визия, използвайте гелобразна или кремообразна формула, която лесно попива в кожата. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари