IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Морски маникюр – 4 идеи със залез

3 август 2022 14 30

А той върви с палми и чайки

IStockphoto

IStockphoto

Морски маникюр – това търсят много жени малко преди тяхната почивка на родното Черноморие или в чужбина. Освен вълни, миди, пясък и красиви звезди, има и други мотиви, които да използвате. Например красивия залез, на фона на който стават страхотни снимки за спомен.

А може ли да мине един морски маникюр без палми, чайки и наситени цветове? Отговорът е един – „Не“. Именно тях използват все повече специалисти в салоните, създаващи страхотни летни пейзажи по ноктите.

Морски маникюр – какво ви е необходимо?

Ако ще пробвате да си направите вкъщи, предварително почистете кожичките. След това оформете ноктите с пилата. И ако искате да получите по-красив краен резултат, заложете на по-тъмна или светла основа.

За вашата морска картинка със залез ви трябват поне 3-4 лака в сходни тонове. Трябва да направите наслагването им постепенно, използвайки омбре ефект. Сред тях задължително да има черен цвят, с който заедно с тънка четка да нарисувате чайките на фона на красивото небе.

От комбинацията на лаковете зависи какъв точно залез ще се получи. Тук вдъхновение може да почерпите от снимки в интернет и изкуството на улични художници, рисуващи сходни картини със спрейове.

4 идеи на нокти със залез, които да изпробвате:

1. Морски маникюр с неон

Неведнъж сме споделяли, че неоновите тонове властват в дрехите, аксесоарите и украсата на ноктите за сезона. Ако имате бански в такъв цвят, може да си направите сходен морски маникюр.

Ползвайте неоновожълто, оранжево и яркорозово за вашите нокти. След като постигнете преливането от по-светлия към тъмния или обратно, завършете картината със залеза, добавяйки малки чайки и красивите палми – с черен лак.

2. Залез в пустинята

Добре де, в пустинята няма вода, но това не ви пречи да си нарисувате един залез над нея, ползвайки го за своя морски маникюр. Той може да е с цветовете, които ще носите по време на отпуска на море или басейн.

Тук основата може да е безцветна или нюд. А отгоре следва да поставите петна в нестандартна форма – в жълто, оранжево и синьо. Те ще формират въпросния залез, на който се открояват кактуси. Тях нарисувайте с черен цвят.

3. Морски маникюр на част от плочките

Не е задължително на всеки нокът да има палмички, чайки и залез. Може да ги поставите само на две от всички плочки. А на останалите да заложите на лак в тъмен цвят.

В случая идеята е с черен лак за нокти, върху който има залепващи се елементи – нежни камъчета. Залезът пък е създаден от розово, оранжево и жълто.

4. Омбре и палми в едно

Този морски маникюр е най-лесен за направа у дома. Освен палми, които са на върха на всеки нокът, има и ефекта омбре.

Трябва да имате поне 2-3 сходни жълтооранжеви лака, за да се получи преливането им. С помощта на гъбичка може да постигнете различна скала на всяка плочка (вижте на снимката).

Накрая, ако ползвате печат с палми, ще ви е най-лесно. Иначе, с тънка четка и черен лак, може да ги нарисувате и освен на върха, да ги разположите по-нагоре.

Ето и още идеи за маникюр за лято 2022, които да разгледате:

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари