IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Блестяща кожа през лятото – 3 домашни маски за лице

15 август 2022 21 00

За да изглеждате прекрасно дори и в горещото време

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Задух, жега, изпотяване – три неща, които се свързват директно с лятото. Колкото и да харесваме топлия сезон, не можем да отречем, че има някои фактори, които бихме искали да избегнем. Гримът ни постоянно се разтича, имаме чувството, че кожата ни гори, а косата и лицето ни всеки път изглеждат така, сякаш току-що сме излезли от сауната.

Блестящата кожа през лятото е трудна задача, защото каквито и продукти да поставим, те бързо биват измити от потта. Затова се стремим да използваме колкото се може по-малко козметика, грижейки се за здравето на най-големия ни орган. Но всъщност има начин, по който да постигнем хем блестяща кожа, хем да не намаляваме използването на любимите ни продукти.

На преден план излизат маските за лице, които може спокойно да си направите у дома. Те са от натурални съставки, безвредни за кожата и са лесни за приготвяне. Най-хубавата новина е, че най-вероятно няма да ви се наложи да тичате до магазина за съставките, защото всичко вече се намира по шкафовете в кухнята.

Три домашни маски за лице за блестяща кожа

Извара и куркума

Какво прави?

♦ Почиства

♦ Овлажнява

♦ Изсветлява кожата

♦ Лекува акне

Съставки:

♦ 1 с. л. извара

♦ Щипка куркума

Защо да я използвате?

Ако искате да получите блясък, като в същото време почистите и овлажните лицето си, тогава трябва да опитате тази маска.

маска за

Снимка: iStock

Изварата помага за дълбоко почистване на кожата и порите. Освен това, осигурява необходимата хидратация. Куркумата, от своя страна, е антимикробна и затова помага за предотвратяване на пъпки и черни точки. Другите ѝ предимства са, че озарява кожата и намалява хиперпигментацията. Подходяща е за всеки тип кожа.

Начин на ползване:

Вземете малка купа и добавете изварата и куркумата. Разбъркайте добре, докато двете съставки се смесят и придобият пастелно жълт цвят. Нанесете сместа върху лицето и шията. Оставете да изсъхне за 15 минути, след което измийте със студена вода.

Мляко и брашно

Какво прави?

♦ Нежно ексфолира

♦ Почиства

♦ Овлажнява

♦ Намалява петна от акне

♦ Придава блясък на кожата

Съставки:

♦ Щипка куркума

♦1 и 1/2 с. л. брашно от нахут

♦ 2-3 с. л. непастьоризирано мляко

Защо да я използвате?

Ако търсите една маска за лице, която може да прави всичко за кожата, тогава изборът на тази е най-добрият вариант.

Когато става въпрос за грижа за кожата, брашното от нахут има многобройни предимства. То ви придава естествен блясък и премахва излишното омазняване по лицето. Помага за намаляване на петната от акне и премахва лющещата се и суха кожа. Така че независимо дали имате мазна или суха кожа, това ще реши проблема ви. Освен това, действа и като естествен и нежен ексфолиант. Премахва мъртвите клетки и подмладява кожата.

пилинг, ексфолиант,

Снимка: iStock

Относно млякото, то е най-добрият почистващ препарат, който природата е произвела. Куркумата пък помага в борбата с пъпките и бактериите, които присъстват на лицето.

Начин на ползване:

В купа смесете добре брашното и куркумата. След това добавете мляко и отново разбъркайте. Можете да променяте количеството мляко в зависимост от консистенцията, която искате да постигнете. Нанесете сместа върху лицето и шията, след което я оставете за 10 минути. Измийте със студена вода.

Банан и мед

Какво прави?

♦ Овлажнява

♦ Изглажда кожата

♦ Намалява появата на бръчки

♦ Премахва мъртвите клетки

♦ Предотвратява акне

Съставки:

♦ 1 зрял банан

♦ 3-4 капки мед

Защо да я използвате?

Ако искате да имате освежаващо усещане с гладка и хидратирана кожа, можете да опитате тази маска за лице.

Бананът съдържа витамин Е и С, калий и ензими, които са отговорни за придаването на блясъка на кожата и също така помагат за намаляване на вероятността от получаване на бръчки. Ензимите в банана играят основна роля в премахването на мъртвите клетки, като това помага за успокояване на кожата.

маска за

Снимка: iStock

Медът пък е известен с това, че овлажнява. Той има антимикробни свойства, в резултат на което не позволява никакви микроби или бактерии да растат върху кожата. Също така премахва излишния себум. Подходящ е за всеки тип кожа.

Начин на ползване:

Намачкайте узрелия банан в купа и след това добавете към него меда. Разбъркайте добре и оставете върху лицето си за 15 минути. След това измийте със студена вода.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари