IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Модерният боб на Монро – прическата, която и Мария Бакалова обича

3 ноември 2022 16 30

Ето как да си направите визията

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Изминаха повече от 60 години, откакто Мерилин Монро напусна този свят, но тя си остава вечната икона. Образът на холивудската легенда продължава да бъде залепен върху тениски, продукти за красота, фалшиви цитати, които никога не е казвала, а сега и в TikTok.

Мерилин винаги е била популярно вдъхновение за красота, като всеки от Мадона до Ники Минаж и Мария Бакалова отдава почит на актрисата, но Ким Кардашян беше единствената късметлийка, която облече оригиналната рокля на покойната звезда. По време на тазгодишната Met Gala, риалити персоната се появи с тоалета на Монро от момента, в който тя пее „Честит рожден ден“ на тогавашния президент на САЩ Джон Кенеди. Роклята беше извадена от музей и придружена от частни охранители, като след снимките на червения килим беше свалена и заменена с реплика.

В Netflix пък се появи противоречивия „Блондинка“, разказващ за живота на Монро и представящ я пред цяло ново поколение. По този начин интересът към нея възкръсна и започна да завладява социалните мрежи. Дами по целия свят повтаряха визиите и тоалетите на актрисата, зараждайки т. нар. Monroecore.

Инфлуенсърката Жасмин Чисуел за първи път придоби популярност чрез потапянето в живота на актрисата, включително дома и визията ѝ. Хаштагът #marilynmonroe в TikTok пък има вече над 4 милиарда гледания. В Pinterest търсенията за „естетика на Мерилин Монро“ се увеличиха със 117% след излизането на „Блондинка“, а търсенията в Google за „прическа на Мерилин Монро“ скочиха с 270%.

Интересът към Монро не е нещо ново. Ще излъжем, ако кажем, че в миналото не сме се опитвали да се сдобием с платиненорусата коса на актрисата, леко навита в краищата. Спали сме с рокли, нанасяли сме яркочервено червило и сме си представяли, че всеки момент ще ни изберат за „Джентълмените предпочитат блондинки“.

@chrisappletonhair Modern day Marilyn Monroe hairstyle #hair #shorthair ##voloume @@colorwow.hair@@Jacqueline Kilikita ♬ Golden - Harry Styles

Характерният външен вид на Мерилин е незабавно разпознаваем – бледоруса коса в стил къдрав боб, често носен отметнат на една страна. Прическата е допълнена от червено червило, фино очертани устни, драматична черна очна линия и лек грим.

Но за истинските почитатели на Monroecore всичко е в косата. Можете да модернизирате вечната красота на Мерилин, колкото искате, но този класически рошав боб – не прекалено гладък и не прекалено стегнат – е ключът към пресъздаването на визията ѝ.

Живот в сянка: Грета Тисън – дубльорката на Мерилин Монро

Прическата

Бобът на Монро никога не е прекалено изпипан и това е магията, която го превръща в модерен. Според стилисти, това е една по-лесна, необработена версия на холивудските къдрици. Характерните елементи на външния вид са, че е малко разхвърлян, има обем и текстура и определено е много секси. Именно затова тази визия никога не излиза от мода.

В по-голямата си част косата на Мерилин винаги е била подстригана на къс до средно дълъг боб. Визията ѝ може да се пресъздаде на различни дължини, но по-късата подстрижка ще ви осигури по-стегнати къдрици, досущ като тези на Мерилин.

@jbunzie Finally we are done with the look and here’s how I do Marilyn Monroe’s hair! I just curl every piece downwards and then brush back and curl the ends in! #marilynmonroe #tutorial #makeup #vintage ♬ I Wanna Be Loved By You - Marilyn Monroe

Красотата на прическата на Мерилин е, че работи на различни текстури и е супер гъвкава. Ако вече имате къса коса, на практика вече сте в тенденцията. Ако възнамерявате да скъсявате дължината, уведомете вашия фризьор, че се интересувате от ретро стил и поискайте подстригване с дължина от брадичката до раменете, в зависимост от естествената ви текстура.

Стилът на Монро също работи добре на френски и дълъг боб, както и на многослойни прически. Тъй като магията на външния вид се крие в топлинното оформяне, имате опции, когато става въпрос за дължината и формата.

Спомени от миналото: Как Мерилин Монро е поддържала форма

Мадона позира гола във фотосесия, вдъхновена от Мерилин Монро

Стилът

Как може да отдадете почит на накъдрения боб на Мерилин, без да изглеждате натруфени? Всичко зависи от начина, по който оформяте и навивате косата си.

Най-точният начин да постигнете перфектен завършек е с комплект за къдрици или горещи ролки. Можете също да използвате маша, за да получите външния вид. Не забравяйте да започнете оформянето със спрей за топлинна защита, като може да добавите продукти за дълготрайна фиксация и допълнителен блясък.

Създаването на къдравия боб изисква както практика, така и търпение. Започнете със суха коса, ако работите с горещи инструменти и се уверете, че имате достатъчно фиби наблизо, както и мека четка и няколко стилизиращи продукта. Когато започнете да фиксирате косата, опитайте се да я разделите по начини, които са подходящи за формата на лицето ви.

Закрепете косата част по част и я оставете да престои поне 20 минути – колкото по-дълго държите ролките, толкова по-къдрава ще стане прическата. Оставете кичурите да изстинат напълно, преди да махнете ролките.

След като вашите къдрици се охладят и са свободни от ролките и фибите, ще трябва да оформите разрошената текстура. С прокарване на пръстите през всеки кичур ще му помогнете да придобие по-естествена форма. Най-добрият съвет е да оформите косата така, както ви харесва. Колкото повече разресвате, толкова повече къдриците ще се отпускат. Разклащането на косата или използването на пръстите ви може да придаде на кичурите по-модерно и естествено излъчване.

@daniellemarcan ad did my hair like Marilyn Monroe using the @Revamp Professional Progloss Volume and Wave Hot Brush #hair #hairstyle #curls #hairtutorial ♬ Diamonds Are a Girl's Best Friend - Marilyn Monroe

След като сте доволни от външния вид, запечатайте го на място, използвайки лак. Той ще гарантира, че прическата ще остане на едно място през целия ден и къдриците ви ще запазят своето секси излъчване.

За да разбирате първи за новите тенденции в красотата, последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

КоментариКоментари