IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Естествено изглеждащ грим по празниците с осем експертни съвета

4 декември 2022 16 30

Блестете като диаманти тази Коледа и Нова година

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Понякога изглежда, че празниците са свързани с излишък – изобилие от подаръци, тонове храна, пищни партита и да, дори бляскава мода и грим. Но какво ще стане, ако изкуствените мигли или смелото червено червило не подхождат на вашия стил?

Ако личните ви предпочитания са за по-естествен блясък, все още можете да създадете визия на естествен грим, която е достатъчно изтънчена за специалната празнична вечеря, работно парти или дори новогодишно тържество.

За да ви помогнем умело да спазвате границата между сдържано и изчистено, ще ви дадем няколко съвета от гримьори, с които да постигнете желания успех. Хубавата новина е, че няма да ви трябват часове пред огледалото или тежки продукти, които да ви накарат да се чувствате преуморени и с тежки мигли. Единственото, което трябва да направите, са само няколко трика.

Естествено изглеждаш грим по празниците с осем експертни съвета

1. Започнете с правилния овлажнител

овлажнител, жена,

Снимка: iStock

Първият урок по естествена красота ни учи, че грижата за кожата е от съществено значение. Когато се борите с елементите във веригата на празничното парти, кожата ви трябва да бъде поддържана и овлажнена. Затова намерете продукт, който съдържа подобряващи визията свойства като антиоксиданти, витамин С и ниацинамид. Също така е важно да имате подръка хиалуронова киселина за създаването на хидратиран, свеж и блестящ тен.

2. Луминизатор

бляскава кожа

Снимка: iStock

Каквато и хидратираща формула да изберете, помислете за добавяне на няколко капки луминизатор. Това е лесен начин за увеличаване на блясъка без излишно да усложнявате нещата. Просто смесете количество с размер на грахово зърно, за да се сдобиете с кожа, която изглежда здрава, сияйна и изисква по-малко фон дьо тен. Луминизаторът придава на визията ефирно усещане, което изглежда бляскаво, но никога прекалено излъскано.

3. Капки за очи

Най-добрият съвет на гримьорите по време на празници е да използвате капки за очи, за да се справяте със зачервяването и умората. Те се прилагат преди нанасянето на грим, за да накарате очите да изпъкнат още повече на фона на цветната палитра на лицето. Имате нужда само от капка или две, като процесът е много лесен – просто наведете главата си назад и погледнете нагоре.

капки за

Снимка: iStock

С едната ръка дръпнете долния клепач надолу и далеч от очната ябълка, като направите пространство за капките. С другата ръка дръжте бутилката с върха надолу, който се движи точно над разстоянието между очната ябълка и долния клепач. Без да докосвате бутилката до окото, изстискайте една или две капки. Затворете окото си и внимателно натиснете надолу слъзния канал за около минута. Уверете се, че сте направили тази стъпка преди да нанесете грим, за да няма стичаща се капка по бузите, която може да развали цялата визия.

4. Коректор вместо фон дьо тен

коректор istock

Снимка: iStock

За по-естествен завършек сменете фон дьо тена с коректор. За да създадете красиво, безупречно лице, нанесете коректор под очите, надолу по бузата и върху всички червени зони, които смятате, че трябва да прикриете. Направете Х на всяка буза и разнесете продукта по цялата повърхност с помощта на гъбичка за грим.

5. Посегнете към кремав руж

кремообразен руж

Снимка: iStock

Всеки любител на естествения грим се нуждае от кремав руж в арсенала си. За разлика от прахообразната версия, която остава на повърхността на кожата, този тип се топи, създавайки естествена руменина и осветен блясък. Кремообразният руж също е супер лесен за нанасяне. Просто поставете малко върху скулите си и разнесете с пръсти. Гримьорите препоръчват да добавите малко розов цвят и върху моста на носа си, за да имитирате естествено зимно зачервяване.

6. Откажете се от фалшивите мигли

Не е нужно да се занимавате с лепило, за да получите дълги, обемни мигли. Вместо това посегнете към прозрачна пудра. Ако искате да получите дълги мигли, без да използвате голямо количество спирала или фалшиви удължители, можете да поръсите малко прозрачна пудра с помощта на пухкава четка, след което да нанесете любимата си спирала, както обикновено.

мигли, спирала,

Снимка: iStock

За още по-голяма дълбочина, опитайте спирала в тубичка. Тръбната версия се различава от традиционната по това, че използва полимери вместо восъци, за да покрие всяка мигла с малка тръбичка, което води до невероятно разделяне и дължина. Също така има допълнително предимство, че не се размазва по лицето ви, така че може да преминете през празничното парти без корекции.

Тиквени сенки – сред тенденциите за грим есен 2022

Есенен грим – кой нестандартен нюанс червило да добавите?

Грим за есента – код лилаво за устните, очите и бузите

7. Срешете веждите

грим, сенки,

Снимка: iStock

Изпъкналите вежди са на мода в момента, тъй като придават на лицето ви по-хубав и повдигнат вид. За да постигнете този ефект, вземете четка за вежди, след което ги изчеткайте с движения нагоре, започвайки с частта, която е най-близо до носа ви. Правете движения под ъгъл от 45 градуса към края на веждите, така че вътрешният ъгъл да стои изправен, а краищата на опашката да създават хубава дъга.

8. Ексфолирайте устните

течно червило,

Снимка: iStock

За пищни устни винаги ексфолирайте леко и хидратирайте. Гримьорите препоръчват домашни лечения, като скраб, който може да си направите чрез смесването на 1-1 1/2 чаена лъжичка зехтин с 1 1/2 до 2 чаени лъжички захар. След това, вместо матово червило, което изсушава, нанесете хидратиращ цветен балсам.

За още тенденции за красота последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари