IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нова прическа – стиловете от 70-те, които винаги ще бъдат на мода

29 октомври 2023 18 00

Незабравими подстригвания от незабравимо десетилетие

Снимка: iStock

Снимка: iStock

70-те години на миналия век се определят като десетилетието на модата и блясъка. Това е бил период, когато желанията за свобода, граждански права и женските движения си пробиват път в модата, променяйки начина, по който хората се обличат и оформят косите си. 

Като израз на индивидуалност и креативност, бляскавата мода представлява забавление и свобода. Други десетилетия, особено 80-те, продължиха и разшириха този външен вид толкова, че може да е трудно да си спомним, че всичко започва през 70-те. От рошави прически до големи разпуснати къдрици, представяме ви някои от най-емблематичните прически на десетилетието. 

Нова прическа – стиловете от 70-те, които са на мода

Диско/Денс кралица

Тази прическа придоби популярност в разгара на диско ерата и се отличава с обемни къдрици, противоречащи на гравитацията, падащи каскадно в различни дължини – от къси до дълги – отвъд раменете. Стегнатите къдрици се създават първо с помощта на маши, горещи ролки или разтвори за къдрене. След това те се разресват, за да се създаде по-мек, по-обемен вид. 

Пернат вид

Популяризирана от звездата от „Ангелите на Чарли“ – Фара Фосет, тази прическа е дръзка, лесна и напълно новаторска, когато се появява през 70-те години. Също така наричана „Фара“, пернатият вид се отличава със средна до дълга коса, сресана назад и навън по страните, придавайки вид на птичи пера. Този многослоен вид, целият издухан със сешоар, е изключително популярен в момента. Можете да се сдобиете с него като изсушите подстриганата си коса назад със сешоар или използвате ролки с размер на цилиндър. 

Шаг

Прическата шаг стана емблематична през 70-те години, благодарение на непокорни рок звезди като Мик Джагър, Дейвид Боуи и Род Стюарт. Визията включва равномерно нарастващи слоеве – от най-къс в горната част на главата до най-дълъг отзад – за да се придаде цялостен рошав ефект. Повечето прически в този стил са подрязани до рамото с широк бретон през челото. Други включват дълги кичури, рамкиращи лицето. 

Бретон

Въпреки че бретонът не е нищо ново, може да се каже, че жените от 70-те го носят най-добре. Те го направиха по-мек, по-дълъг и по-свободен, като перде, което е изключително популярно и днес. 

Бретон тип перде се носи най-добре с едноцветна средно дълга коса, за да се създаде рокендрол вид, като тънкият бретон се отличава с мека естетика, която има за цел да подчертае очите. Основната цел е да привлече вниманието към лицето, особено към очите, като същевременно идеално допълва естествената коса. 

5 прически, с които да прикриете израсналите си корени

Златиста брюнетка – новият цвят в косата за есента

Нова прическа – популярни стилове за есента

Ниски опашки

Ниските опашки с разделена на път коса са един от емблематичните стилове за 70-те. Прическата често се разресва на две ниски конски опашки на тила, като краищата могат да се оставят прави или накъдрени, и се закрепват с панделка или ластик за коса. Може да добавите екстеншъни, за да създадете желаната визия. 

За още новини от света на красотата и идеи за нови прически последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

КоментариКоментари