IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Зимен грим – тенденциите, които да опитате този сезон

14 януари 2024 15 00

Вдъхновението за красота, от което се нуждаете

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Не позволявайте на студа да ви попречи да облечете хубавите си дрехи и да излезете в петък вечер на бар с момичетата. Да, студено е и да, кожата ви вероятно е по-суха от пустинята Сахара, но не е нещо, което едно обемно зимно палто, чорапогащник, плътен овлажнител и блестящ, прекрасен грим не могат да поправят. 

За разлика от знойните летни месеци, зимата изисква повече хидратация на кожата. Ще забележите, че хората обичат да носят малко повече грим в студеното време, тъй като излизането с тежък фон дьо тен и други продукти за грим през горещите, влажни летни месеци никога не е забавно и приятно. Има риск цялата ви основа да се размаже, да запуши порите ви или пък да предизвика още по-голямо усещане за горещина. 

Ако искате да промените визията си за следващото излизане с приятелки, ние имаме няколко предложения за зимен грим, които да изпробвате. 

Предложения за зимен грим

Зимен блясък

Този хидратиран, сияещ вид на кожата е идеален за супер сухите зимни месеци, когато лицето ви се нуждае от малко повече влага. За да постигнете този ефект, първо подгответе кожата си. Гримьорката на знаменитости Карли Джилио препоръчва да започнете с хидратиращ серум, който да последвате с плътен овлажнител. След това изберете нещо с добавен блясък, което да нанесете под фон дьо тена си, за да постигнете онзи светещ ефект. Приложете го под очите, върху бузите, моста на носа и веждите.

Рубинени устни

Красивите червени устни винаги са перфектният завършек на всяка визия. Може да ги адаптирате както за работа в офиса, така и за излизане вечер. 

За да постигнете този външен вид, подгответе устните си, преди да създадете изразителен ефект. Започнете със скраб за устни, за да ги почистите от всякакви мръсотии и натрупвания. Така ще сте сигурни, че червилото ви няма да стане на бучки и ще избегнете несъвършенствата. След като устните ви са в перфектна форма, е време за цвета. Очертайте ги, за да им придадете допълнителен ефект. Попълнете устните си навсякъде по линията им, след което изберете подходящ и дълготраен нюанс на червеното, който да сложите. 

Мразовити очи

Този външен вид е свързан с блестящи, „мразовити“ очи. Гримът не е превъзходен, но е блестящ като първите снежинки, които виждаме зимата. Първо грундирайте очите с нещо, което да има нюанс, за да изравните цвета на клепача. Като правите това, вие също така осигурявате по-дълъг живот на сенките. Може да използвате неутрални, спрямо тена на кожата си, кремообразни сенки, за да постигнете ефекта. 

Тъй като все още сме подвластни на тенденцията Barbiecore, може да изберете розов леден вид, който да постигнете чрез нанасяне на розов матов нюанс от линията на миглите, разнасяйки нагоре към гънката. След това използвайте пръстите си, за да размажете розовия металик нюанс върху клепача. Използването на върховете на пръстите дава по-интензивен ефект. 

Ако искате да добавите малко повече дефиниция на миглите, използвайте малка четка и по-тъмни нюанси на розовото. Но внимавайте със слоевете, тъй като не искате да отмиете матовото покритие. И накрая, може да завършите външния вид със спирала, която да повдига миглите, за да подчертаете още повече очите. 

Монохромна визия

През зимата често се обличаме в монохромни тоалети, така че има смисъл да съчетаваме грима си с това настроение. Много хора използват неутрални и светлорозови нюанси за това, за да изглеждат будни и сияещи дори в зимната мрачност. 

Този външен вид е свързан с основата и кожата трябва да бъде напълно подготвена, за да се избегнат всякакви грешки. Използвайте мицеларна вода с ниско pH с ниацинамид, за да отмиете нежно мръсотията и в същото време да хидратирате кожата. След това използвайте грунд, който ще остави кожата ви допълнително влажна, за да може да решите точно колко грим наистина ви трябва, за да завършите визията. 

След това изберете вашата цветова палитра и продължете натам. Може да използвате един и същ нюанс на розовото или пък неутрални цветове върху очите, бузите и устните. Най-накрая е добре да фиксирате всичко с фиксираща пудра, която ще предотврати размазване при каквито и да е дейности. 

Опушено котешко око

Това е интересен вариант на класическото котешко око и е идеален избор за вечерите навън с приятели. 

Първо, трябва да вземете любимия си молив за очи и малка плоска четка. Най-добре е да изберете нюанс, който подчертава цвета на очите ви, или да изберете класическо черно или кафяво. 

След това скицирате формата на котешко око, която е най-подходяща за вашата форма на очите. Първо нарисувайте крилото, с отворени очи, гледащи право в огледалото. По този начин ще можете да видите най-добре формата на очите и как ще стои линията, когато те са отворени. Линията не трябва да е перфектна, тъй като ще използвате четката си, за да я разтегнете и да я направите в желаната от вас форма. 

Завършете със спирала, която ще придаде обем на миглите ви.

Бюти съвети – как да се спасите от лющещ се грим

Розово – как да го включите в грима си?

Правила за гримиране – как да изберете коректния фон дьо тен

Обемни мигли

Понякога искате да въздействате, но без много шум – създаването на обемни мигли е вашето решение. За да подчертаете естествените си косъмчета, първо трябва да изравните клепачите с матови или меки блестящи сенки за очи. Изберете нюанс, който няма да се откроява от естествения ви тон на кожата. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Hung Vanngo (@hungvanngo)

След това очертайте вътрешния ръб на очите с молив. Това ще придаде вид на пълнота в корена на миглите. Завършете с няколко слоя спирала върху горните и долните мигли. Балансирайте с розов руж по бузите и малко цвят върху устните. 

За още съвети за красота последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

КоментариКоментари