IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Коледни подаръци: Какъв модел пуловер да изберете?

2 декември 2020 12 30

Вижте кои са най-актуалните принтове

IStockphoto

Остават броени дни до Коледа. Заради пандемията тази година, много от нас няма да се видят със своите близки и приятели. Независимо от ограниченията, всеки ще намери начин, за да зарадва любимите хора с подарък, било то и малък.

Пазаруването за коледни подаръци вече стартира, като тази година, наред с традиционните като книги, пухкави чорапи с Дядо Коледа или някой кухненски уред, потребителите търсят от онези топли пуловери с празнични орнаменти по тях, които всеки би искал да носи по това време на годината. Те са меки, удобни и чрез тях може да накарате вашите близки да се усмихнат.

И тази година коледните пуловери за двойки или такива за майка и дъщеря или баща и син, са най-търсените. Обикновено те се предлагат най-вече в червено, зелено и тъмносиньо, като по тях има закачливи надписи за Коледа или орнаменти като елхички, гирлянди, еленчета и други. Някои търговци дори предлагат специална изработка по избор, например с текста „Моята първа Коледа“. 

Пайети, шарени помпони, ширити, принтове с анимационни герои, „изкуствени“ гирлянди, мъниста, перлички, са дребните орнаменти, които ще красят много пуловери.

коледен пуловер,

IStock

Тръгвайки на пазара или разглеждайки сайтовете онлайн, ще откриете, че има и голямо разнообразие в плетките и материала, от който са изработени. Разбира се, вълнените, кашмирените и онези по-рошавите, приличащи на козина на животно, са хем актуални, хем са предпочитани за повече топлина.

Ето 5 пуловера, от които да се вдъхновите за коледен подарък: 

1. Червено и бяло – класика в жанра

В случай че пуловерът, който търсите, е предназначен за човек, който иска да бъде забелязан, то заложете на червеното като основен цвят в него. Винаги комбинацията му с бяло е за предпочитане. Има и модели със зелено, които също са много симпатични.

Потърсете червен пуловер, който е с нежни снежинки или пък в центъра му има огромен снежен човек. Той може да бъде с дължина до кръста или по-дълъг, леко широк, както е модерно в момента.

2. С любимите анимационни герои

Ако сте фенове на Мини и Мики Маус или пък на Том и Джери, то потърсете някой тънък пуловер, който освен традиционни орнаменти като снежинки, еленчета и гирлянди, има и принт на известните лица от филмчетата на Disney.

Всяка година големите марки пускат в колекцията си коледни пуловери с анимационни герои в различни размери. Някои дори предлагат такива за цялото семейство – за бебета, деца, тийнейджъри, техните родители, баби и дядовци.

Купувайки сладки пуловери за вашите роднини, вие може да си направите чудесни снимки около елхата.

3. Фина плетка с еленчета

Пуловерите от фино или по-дебело плетиво, които в горната си част имат комбинация от коледни мотиви – снежинки, еленчета и други, са най-търсените всяка година. Те се различават от традиционните в червено и зелено, като могат да се носят през всички зимни дни, а не само на Коледа.

Що се отнася до цвета, бялото е много нежен избор, подходящ за по-слаби хора. Но има и страхотни модели в други цветове, които ще ви харесат. Например тъмносиньо за основа, с бяло и червено.

4. Изчистен, с миниатюрни орнаменти

Много едноцветни пуловери могат да имат дребни елементи по тях – пайети, мъниста или залепващи се камъчета. Да вземем например този на снимката, при който във всяко квадратче има миниатюрни коледни мотиви.

Въпросният коледен пуловер не е прекалено цветен и натрапчив, но същевременно напомня за празника с отделните „картинки“, зашити по него.

5. Каре и коледен кът

Карето по дрехите продължава да е актуално и в края на тази година ще го видим и при някои коледни пуловери.

Има модели, които са с карирани ръкави, а основната част е в тъмен цвят, върху който е изобразен така нареченият коледен кът – зеленият венец с панделка и декоративни топки на вратата, камината с дърва или идването на Дядо Коледа през нея.

Въпросните пуловери са с по-обемни шарени елементи, зашити по тях. Освен чрез плетката, мотивите от коледната нощ могат да бъдат изобразени чрез плат, прежда, пайети и други.

В случая (на снимката) зелената гирлянда и надписът „Merry Christmas“ са като истински, точно каквито има всеки един от нас у дома.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари