IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как Кейт Мидълтън се подготвя за ролята си на кралица?

14 януари 2021 18 00

Готова ли е херцогинята на Кеймбридж да ръководи Великобритания?

Снимка: БГНЕС

Ако не беше, нали знаете, едно от най-разпознаваемите лица на планетата, Кейт Мидълтън лесно би могла да бъде сбъркана с поредната обикновена майка в училището на принц Джордж и принцеса Шарлот. Объркването е напълно възможно, защото, за разлика от всяка една от внимателно обмислените ѝ работни изяви, херцогинята на Кеймбридж не се гласи толкова много за краткото пътуване от дома до училището на децата си. Тя не се притеснява от визията си на майка и винаги се радва да бъде просто такава.

„Когато ходи в училището, тя не прави нищо специално с косата си. Просто я връзва на опашка“, казва дългогодишен приятел на Кейт пред списание People. Херцогинята често залага на удобни дрехи или рокля с маратонки, много малко грим и винаги се извинява, ако е закъсняла за родителска среща. Приятелят добавя, че Мидълтън е доста обикновена, не се различава много от останалите майки и татковци.

принц Уилям,

Снимка: БГНЕС

Истината обаче е, че Кейт Мидълтън не е обикновена. Тя е омъжена за принц Уилям, който още от раждането си е подготвян за крал на Великобритания. В началото на връзката им, Кейт е определяна от медиите като възпитаната и тиха любима на принца която му е хвърлила око още преди двамата да се засекат в първи курс в университета. Постепенно обаче този образ е разбит на пух и прах и пред погледа на целия свят стои една улегнала жена, която е готова да ръководи Великобритания.

Почти десетилетие, след като официално прие титлата херцогиня на Кеймбридж, тя се доказа като достоен член на кралското семейство, ловко запълвайки празнотата, оставена от изненадващото напускане на принц Хари и Меган Маркъл. В същото време Кейт успя да задържи вниманието си в различни области, близки до сърцето ѝ. Тук се включват ранното образование, детското развитие и психичното здраве. По този начин тя продължава да доказва, че е готова да приеме ролята, която ѝ е отредена.

„Ако трябва да направи строго решение, тя го прави без да се притеснява“, казва източник пред People за херцогинята, която на 9 януари навърши 39 години. Това означава, че Кейт по никакъв начин не се плаши да жонглира с различните си задачи докато се грижи и за трите си деца – принц Джордж, принцеса Шарлот и принц Луи. В момента и тримата малчугани са у дома, тъй като училищата и детските градини в Лондон остават затворени заради третия локдаун за тази пандемия.

Кейт Мидълтън

Снимка: БГНЕС

Според кралски източник, Кейт е грижовна майка, която едновременно с това се опитва да бъде вдъхновение за младите по целия свят. Стреми се да изпълнява задълженията си с грациозност и винаги да бъде с усмивка на лице по време на своите кралски посещения из различните страни.

„Целият свят видя как една млада студентка се превърна в бъдещата кралица на Великобритания“

Изглежда, че Кейт се учи доста бързо за своята роля. Преди да получи каквато и да е титла, 20-годишната Мидълтън е била просто любител на скъпите аксесоари, а кралица Елизабет II не е била съгласна да я приеме в семейството си. Според кралския репортер Фил Дампиър, монархът е смятал, че тогавашната приятелка на Уилям не се развива достатъчно след дипломирането им през 2005 година.

„Имаше момент, в който изглеждаше, че Кейт не се труди по никакъв начин. Веднъж кралицата каза, че тя не се развива в правилната посока“, казва Дампер. Но истината е малко по-различна. Фактът е, че всъщност Уилям е бил този, който е искал приятелката му да не бъде толкова много в полезрението на фотографите. Принцът сметнал, че трябва да остави Кейт да поживее спокоен живот докато не ѝ предложи сапфирения пръстен на майка си принцеса Даяна.

Уилям и

Снимка: БГНЕС

Но десетилетие след като Кейт влезе в семейството и заяви желанието си да учи бързо и да работи усилено, тя е направила точно това, като се е ангажирала да насърчи истинска промяна в нацията и света и да овладее изкуството на това да ръководиш цяла държава. Заедно с изпълнението и придържането към кралския протокол, Мидълтън показва на всички, че всъщност тя е просто обикновена жена, която по стечение на обстоятелствата се е омъжила за принц.

Често можем да я видим с един и същи тоалет на две различни срещи, да пазарува хранителни стоки близо до дома си в Норфолк или пък често говори за трудностите, които изпитва при отглеждането на три деца. Всичко това постепенно кара кралицата да заобича Кейт и да я превърне в своя любимка.

Уилям и

Снимка: БГНЕС

Освен в любимка на кралицата, Кейт се превърна и в любимка на народа. Защото под дизайнерските тоалети, диамантения пръстен и диадемите, тя си остава същото момиче, израснало в Бъкълбъри, играещо хокей на трева и обичащо да бяга. „Независимо дали е омъжена за банкер или принц, тя щеше да си остане същата“, казва източник пред People. Той допълва, че Мидълтън обича да си прави излети с децата, в които рисуват керамика, а вечер гледа уроци по красота в YouTube.

„В края на деня тя се обучава да бъде кралица, но никога няма да се похвали с това“

Според нейни приятели, ако отидете в дома на Уилям и Кейт, херцогинята ще ви посрещне с чаша чай, а къщата е приветлива и уютна, като по никакъв начин не прилича на кралски дом. Имението с 10 спални в Норфолк, където семейството прекарва по-голямата част от времето си през карантината, често е осеяно с детски палатки и може да видите бъркотията, която Джордж, Шарлот и Луи са направили в кухнята при поредния им опит да сготвят нещо с мама.

„Това е нормален семеен дом с три деца, които тичат наоколо и събарят всичко. Няма наследници на трона или кралски особи“

Преди 2020 година херцогинята е участвала в много интервюта, но тези, в които говори открито за емоциите си, се броят на пръсти. Именно затова промяната беше изненада за всички и то в добрия смисъл на думата. Всичко обаче се случва заради проекта ѝ 5 Big Questions on the Under Fives, който е предназначен да помогне за по-нататъшна помощ на малки деца, техните родители и настойници.

„Като родител знам колко ценим здравето и щастието на децата си“, казва тя. Добавя, че иска да чуе ключовите проблеми, засягащи семействата и общностите, за да може да съсредоточи работата си там, където е най-необходимо. „Моята амбиция е да осигуря трайна промяна за поколения наред“. Именно затова Кейт не се притесни да прочете няколко приказки по телевизията докато лондончани гледат със затаен дъх.

Кейт Мидълтън,

Снимка: БГНЕС

Според източник, Кейт вече е намерила своята цел в кралското семейство и я преследва с всички сили. Подобно на принцеса Даяна, тя иска да помогне на общността с каквото може и да покаже, че хората в двореца всъщност не са толкова студени, колкото всеки мисли. Кралските наблюдатели очакват да видят същата енергия, когато съпругът ѝ – принц Уилям, поеме най-важното предизвикателство в живота си. Разбира се, говорим за трона на Великобритания.

През 2016 година внукът на кралица Елизабет II казва пред BBC, че не седи буден по цяла нощ, за да мисли за ролята си на крал. Принцът добавя, че е готов да поеме ролята си, но не я чака с нетърпение, защото това означава, че семейството му ще се е сбогувало с кралица Елизабет и принц Чарлз. Когато този момент обаче дойде, Уилям ще има подкрепата на Кейт, с която са страхотен екип. Тя ще е онази жена, която ще поеме всяка една тежест, която е твърде непосилна за съпруга ѝ.

През годините Кейт се е доказала като добър посланик на семейството, независимо дали разговаря по телефона с нуждаещи се хора или се присъединява към Уилям за обширна обиколка с влак из цялата страна. Преди празниците двамата пътуваха, за да отдадат почит на онези, които са на първа линия в борбата с коронавируса. Те изпълниха обещанието си да посетят места, на които рядко ходят и да се срещнат със своите фенове там.

Кейт и

Снимка: БГНЕС

И въпреки че Кейт Мидълтън изпълнява всяка своя задача, тя успява да внесе и малко разнообразие в кралското семейство. Херцогинята е дамата, която служи за модно вдъхновение на младите и се опитва да бъде пример за подражание не само с дрехите, но и с начина си на поведение. След като принц Хари и Меган Маркъл напуснаха двореца, Кейт остана единственият представител на младото поколение в Бъкингамския двор.

„В кралското семейство се извършва преструктуриране и всеки го вижда. Мисля, че това е един от най-важните етапи в живота на Кейт. Като млада майка тя получи разрешение да отгледа децата си далеч от светлината на прожекторите, но сега виждаме промяна. Тя вече работи повече по кралските си задължения и по-често споделя снимки на младите принцове и принцеса“, казва историкът Сара Гристууд пред Vanity Fair. Според нея, Кейт не само придружава Уилям при ангажименти, а успява да свърши много неща сама и да остави своя отпечатък навсякъде, където отиде.

Уилям и

Снимка: БГНЕС

Нищо чудно, че Кейт Мидълтън често е сравнявана с принцеса Даяна. И докато лейди Ди не беше готова за ролята си на кралица, по всичко изглежда, че херцогинята на Кеймбридж няма да се откаже от това си бъдеще.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари

Дани ( преди 3 години )
Трябва да яде повече курабиики с оцет да се сбръчка още малко и да ходи с шапки и костюми в един цвят!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар