IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

В семейството на Елизабет Втора – кои членове се стремят към нормален живот?

24 януари 2021 21 00

Някои предпочитат да не привличат внимание

БГНЕС

Да бъдеш член на известна фамилия, особено ако е от благородническо потекло с богата история, е голяма отговорност. Наред с основните задължения и строгия протокол, които трябва да спазват, кралските особи не могат да скрият личния си живот. Той винаги се следи изкъсо от обществото и папараците, които са на всяка крачка. Неслучайно Меган Маркъл не издържа много дълго във Великобритания и успя да убеди мъжа си да се отделят, заминавайки надалеч от Елизабет Втора. Според много експерти, тя имала притеснения, че може да я последва съдбата на принцеса Даяна, която още преди да мине под венчило с принц Чарлз разбрала, че ще има нещастен брак.

Кралските особи са пример за обществото – с тяхната работа, с начина, по който се обличат и държат на светски събития. Само да прекрачат някоя забрана, това не остава незабелязано от медиите и обикновените граждани, които са готови „да ги разкъсат“ заради постъпката. Все пак, още се говори, че отказът от титлата принц ще струва доста на Хари, който е по-щастлив като обикновен британец, но вече трябва да се издържа сам, а и в Америка няма достатъчно приятели, с които да общува.

Всички следим съревнованието между принц Уилям и брат му, както и съпругите им Кейт и Меган. Но те имат някои роднини, на които дори не знаем имената и се чудим за родителите им. Всъщност има много членове на британското кралско семейство, които предпочитат да останат извън светлината на прожекторите и водят съвсем нормален живот. Ето кои са те:

Трудно ще се сетите кой е най-възрастният внук на кралицата

Той се казва Питър и е син на принцеса Ан (дъщерята на Елизабет Втора) и капитан Марк Филипс. Роден е в болница „Сейнт Мери“ през ноември 1977 г. За разлика от братовчедите си Уилям и Хари, той не е получил титла, след като се появил на бял свят. Решението било на неговата майка, която искала той да има нормален живот и сам да избере какъв да стане като порасне.

Питър се жени през 2008 г., а през февруари 2020-а обяви, че той и съпругата му се разделят, което бе прието съвсем нормално от неговите роднини.

Подобно на Меган Маркъл, бившата жена на Филипс пожелала да се върне в Канада. Двамата имат две дъщери – Савана на 9 и Айла на 7.

Днес внукът на кралицата управлява своя компания, свързана със спортни дейности, която създава през 2012 г. Както на по-млади години, така и сега, той няма представителна функция и не е задължен да присъства на повечето официални мероприятия, на които го канят.

Принц Едуард не е толкова известен колкото брат си Чарлз

Докато принц Чарлз е най-известното дете на Елизабет Втора, неговите братя и сестри предпочитат да не застават пред камера и рядко се изявяват в медиите. При раждането си Едуард е трети по линия на трона, пише Town & Country. Но тъй като децата на Чарлз имат свои наследници, той все повече се отдалечава от короната, а с това има и възможност да живее по-спокойно.

За разлика от своите братя и сестри, Едуард успя да запази първия си и единствен брак със София, която получи титлата графиня на Уесекс и му роди две деца.

Едуард е бил морски пехотинец, работил е няколко години и за телевизионни продукции, като доскоро почти не го виждахме в общественото пространство. Едва след като здравето на баща му се влоши, той трябваше да поеме част от отговорностите му. Въпреки това те са много по-малко в сравнение с тези на принц Чарлз.

Принцесите Юджийн и Беатрис имат нормално детство

Въпреки че родителите им са твърде известни, принцесите Юджийн и Беатрис винаги са твърдели, че са имали обикновен живот. В интервю за Vogue втората каза, че дори и след развода на принц Андрю и Сара Фъргюсън, те били като всяко едно обикновено дете. По-късно, включвайки се в инициатива на модната библия, една от любимите внучки на кралицата записа видео в неглижиран стил, без да се притеснява от мнението на хората. Тя се появи с мокра и рошава коса, без грим и облечена в анцуг, с което спечели сърцата на много хора по света.

„Една от най-големите битки, които някога сме имали, е за чифт обувки на Converse“, каза Беатрис. И добавя, че със сестра ѝ имат един и същи размер, заради което често имали дрязги, особено ако няма един и същи модел и за двете.

Принцесите имат свободата да поддържат свои лични профили в социалните мрежи – нещо, с което Уилям и Хари не могат да се похвалят.

И двете работят онова, което харесват

принцеса Беатрис,

БГНЕС

Беатрис или г-жа Едоардо Мапели Моци (след тайната ѝ сватба през изминалото лято) изучава история в училище, а след това се увлича по технологиите и става вицепрезидент на компания в САЩ. Като такава тя прекарва половината от времето си в Ню Йорк. Голяма част от работата ѝ е посветена на киберсигурността, както отбелязва Vogue.

Принцеса Юджийн пък е превърнала страстта си в кариера. Тъй като няма представителни функции като внучка на Елизабет Втора, тя може да заема нормална длъжност, като работи седем дни в седмицата. Изучавайки история на изкуствата, политика и английска литература, внучката на кралицата се запалва по организирането на изложби. Така тя създава Hauser and Wirth – галерия за съвременно изкуство в Лондон. Освен това тя е партньор на Project Zero, инициатива, която има за цел да намали пластмасовите отпадъци.

И макар съпругът ѝ да има едно дете от първия си брак, нейната сватба бе приета радушно от баба ѝ и нейните родители.

Зара Тиндъл заменя луксозните приеми със спортна кариера

Зара Тиндъл

БГНЕС

Лъскави тоалети, екстравагантни шапки, чаени партита. Принцеса Даяна е посещавала много такива, но не и Зара – дъщерята на принцеса Ан, която също живее без титла. Сестрата на Питър Филипс била мъжкарана от малка. Увличала се по леката атлетика и вместо да ходи с роднините си по приеми, тя била на състезания.

Зара става отличен ездач и е част от британския национален отбор (все пак майка ѝ обожава конете), с който става олимпийски медалист – грабва сребро в игрите през 2012 г.

Дъщерята на принцеса Ан е омъжена за Майк Тиндъл, бивш състезател по ръгби в Англия, който в момента води свой подкаст, посветен на този спорт. Именно там той съобщи, че двамата очакват своето трето дете.

„Имам две момиченца и бих искал момче. Ще го обичам, каквото и да е, момче или момиче, но се моля за момче“, коментира той.

Подобно на Меган Маркъл, Зара говори открито за своите спонтанни аборти – през 2016 и 2018 г.

Тя създава собствена компания преди да се присъедини към кралското семейство

графиня Уесекс,

БГНЕС

София Елън Рис-Джоун се омъжва за сина на Елизабет Втора – принц Едуард, през 1999 г. Но за разлика от покойната Даяна, не получава титлата принцеса. Тя настоява и за по-нормален живот за двете им деца.

Графиня Уесекс, както я наричат, израства професионално преди да сключи брак. По данни на Town & Country, тя работи в сферата на връзките с обществеността няколко години, като дори създава собствена компания, занимаваща се с това. През 2001 г. напуска поста на главен директор, но продължава да работи върху равенството на половете и правата на жените в работната среда.

„Тя наистина е толкова земна, дава ми невероятни съвети“, коментира Аманда Пулинджър, главен изпълнителен директор на „100 жени във финансите“.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари